Kabul Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 (edytowane) j.w pokazuje mi sie taki ekran przy kazdym uruchomieniu komputera, mam tylko 1 dysk na SATA i nie potrzebuje tego a wylaczenie opcji "onboard raid rom" powoduje ze nie wyszukuje mi dysku. :sad: Edytowane 13 Lipca 2006 przez Kabul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 nie mialem raida nigdy ;] , ale nasuwa mi sie zapytanie, czy aby dobrze podpiales dysk. Wydaje mi sie, ze do macierzy raid sa osobne wejscia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kabul Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 sory ze dopiero teraz pisze ale nie bylo mnie w domu i nie mialem jak sprawdzic. W plycie mam 4 wejscia SATA, probowalem podpinac do wszystkich portow - to samo, wylaczylem w biosie opcje ''ONBOARD RAID ROM'' i zamiast tego okna nie wykrywalo dysku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Tak, wyaczenie w Abicie Raid Rom powoduje niewykrywanie dysków Sata. Mialem tak w NF7 i mam w AN7, taka mała niedoskonalosc Abita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kabul Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 @toman czyli Ty też masz to okno ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Zwykłe wykrywanie dysków przez controler sata/raid w mostku via... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...