Trigger_bcz Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Witam !!! Mam problem bo jestem zdeko zielony jesli chodzi o sprzet komputerowy. Chce po koniec lipca kupić sobie zupełnie nowy komputer. Mogę na niego wydać max 2500zł. Co do Procesora to sam nie wiem co lepiej czy np. 2,4GB firmy AMD czy np. 3GB Intela (po prostu nie wiem co bedzie lepiej działało mimo ze jest różnica w taktowaniu). Jesli chodzi o płytę główną to już zupełnie nie kumam co jest w niej istotne :blink: Co do karty graficznej interesuje mnie zeby była dośc dobra tak myśle do 800zł i grunt zeby była cicha :) (ktoś mi proponował GeForce 7600GT 256MB). Pamięć RAM chciałbym 1GB bo chyba zaczyna to być już standard B-) Bardzo proszę o radę jaki będzie najlepszy komputer za tą cenę bo ja juz poprzeglądałem pełno testów i artykułów i szczerze mowiac to sie w tym wszystkim pobubiłem :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) procesory mają GHz :D nie GB wypadałoby wspomnieć czy z monitorkiem czy bez :] 7600Gt, lub galaxy 7600gs 256Mb ddr3 1,2ns z chłodzeniem Zalman - to sa w zasadzie identyczne karty różni je cena do tej karty IMO giga ramu to mało najlepiej byłoby 2 giga - inaczej sprzęt nie będzie zbilansowany tyle co ja mam do powiedzenia pewnie jak powstawają to wymiatacze szybko cos ci złozą tzn mobo procek i zasiłka (ważny element zestawu ) mozliwe że dostaniesz zj***kę bo podobnych tematów jest mnogo i coś zdublowałeś :) osobiście wziałbym proca i mobo pod 939do tego 2Gb średnich ramów chłodzenie do proca Ninja i nie pchał się w AM2 i pamieci DDR2 ani tym bardziej celerona na rdzeniu Cedar Mil - ale to jest moje zdanie wielu go nie podziela :mrgreen: możliwe również, że powtórzy sie ostatnimi czasy lubiany refren poczekaj na conroe 2 tygodnie bo ceny poolecą na łep wtedy - zobaczymy aha: tylko AMD bo domniemam że ma być mozliwie najwydajniej w grach :) Edytowane 15 Lipca 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trigger_bcz Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Wielekie dzięki doceniam każdą pomoc. Możliwe iz powielam temat jednak jestem zdesperowany :-| Ja bym chcial kupić taki komputer w ktrym bede coś zmieniał dopiero po jakiś 3 LATACH (mam tu na myśli Kartę Graficzną)... Bo ja bym sobie mógł złozyc sam kompa ale jestem pewien na 100% ze oj zestaw nie był by zgrany tzn. Płyta głowna nie wydalała by z elementów maxa, przepłacił bym na karcie graf. lub pamięci. Potrzebuje rady faktycznego wyjadacz i myślę ze 2500zł to jest pole do popisu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 No a przecież tu masz propozycje kompa za 2,5k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...