marek123 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 przeszukałem no jest tam napisane ale nadal nie wiem jak zmienić to napięcie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek123 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) a jak ja nie za bardzo po angielsku :/ tego w BIOSie się nie zmienia ? PSW. Zulusman zrobił to jakoś że miał dostęp do napięcia Edytowane 14 Września 2006 przez marek123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) a jak ja nie za bardzo po angielsku :/ tego w BIOSie się nie zmienia ? Nawet jeżeli - obrazki są ogólnojęzyczne to takie szare na pinach to substancja elektroprzewodząca, a czerwone ma zazadanie izolować pokazany pin od socketu. Alternatywą są też v-mody które można wykonać na mobo. W biosie niestety nie ma opcji zmian napięcia - zulus napisał że ma v-core boosta Edytowane 14 Września 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek123 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 czyli trzeba otwierać kompa i tam zmieniać nie ma innego wyboru ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 czyli trzeba otwierać kompa i tam zmieniać nie ma innego wyboru ?Otwierać kompa? Jeżeli to jest dla Ciebie problem - na twoim miejscu nie ruszałbym niczego... aczkolwiek to malowanie pinów na cpu nie jest trudne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek123 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 to jest problem a za razem nie problem no bo ja mam na kompie plombę (jeszcze jest gwarancja) no i nie chciałbym stracić gwarancjii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 to jest problem a za razem nie problem no bo ja mam na kompie plombę (jeszcze jest gwarancja) no i nie chciałbym stracić gwarancjiiTo jest zabawa dla troche bardziej doswiadczonych uzytkownikow wiec odradzam . Ten Asrock mnie kreci jak spale swojego Asusa to go wezme :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) To jest zabawa dla troche bardziej doswiadczonych uzytkownikow wiec odradzam . Ten Asrock mnie kreci jak spale swojego Asusa to go wezme :lol:Widze że również czekasz na zgon swojej :lol2: Spale swoją, poleci na gware - dostane nową - pchne i kupię tą poczciwą asraczke... szkoda że nie ma jeszcze duala :/ Edytowane 14 Września 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Widzę, że jakoś tak grupowo pomiędzy tematami się przenosimy B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Laminat wyglądem przypominający za długo pieczoną frytkę w głębokim oleju na mojej p5p800se przy atx`ie sprawił iż wzrosło moje zainteresowanie konkurenyjnymi produktami :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) Jezeli moja poleci do tranzystorkowego nieba to odrazu rzadam zwrotu kasy [; No i przesiadka na Asraczke :) Tylko moj 6600 pojdzie na allegro a juz ta cegle polubilem ;) BTW wczoraj myslalem ze padla bo nagla zwiecha i smrod spalenizny poczulem .... zwiecha nie wiem skad byla ale sasiad za oknem ognisko palil :lol: Edytowane 14 Września 2006 przez viod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 niech zrobią rev 3 tej mobo z obsługą dual DDR2 i FSB 500 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) Jezeli moja poleci do tranzystorkowego nieba to odrazu rzadam zwrotu kasy [; No i przesiadka na Asraczke :) Tylko moj 6600 pojdzie na allegro a juz ta cegle polubilem ;) BTW wczoraj myslalem ze padla bo nagla zwiecha i smrod spalenizny poczulem .... zwiecha nie wiem skad byla ale sasiad za oknem ognisko palil :lol:Jeżeli można ubiegać się o zwrot kasy - zaraz to zrobie :lol: Moja mi upadła na parkiet - trzymałem ją na wysokości pasa, gdy z rąk mi wypadla - kleiłem radiatorki i jakoś tak zapomniałem że mam ją w rękach :lol2: Narazie jedyne co zaobserwowałem po przysmażeniu i upadku to to że jest mniej chętna do pracy z cpu na wysokich zegarach (>5,2Ghz) Zobaczymy teraz ile to ludzie z nowym biosem pozwalającym na FSB 650mhz będą z niej cisnąć ;) Może do 1 posta wrzucić v-boosta dla conroe i innych na LGA klocków wraz z v-modami do opiewanej tutaj płytki? :) Edytowane 14 Września 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Wyslalem maila do goscia od clockgen`a... jakby kogos interesowalo :wink: Ciekawe czy wezmie sobie nasza prosbe do serca :wink: :lol: a moze... » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Dear Clockgen Author, First of all we want to thank you for your overclocking software. You are doing a great job helping overclocking community... We would like to ask you about possibility for support Asrock 775Twins- HDTV R2.0 motherboard (NB: ATI Radeon Xpress 200 Chipset, SB: ULi 1573). It has a great overclocking potential but unfortunately bios is bugged and it can rarely boot with 350FSB (with C2D CPU) but in windows its completely stable... as you can see we really need windows FSB oc software and you are our only hope:), please answer is there any chance for add support for this MB in future release. Would be great:) Thank you for the answer, best regards. if it helps, here is the link to pll: http://www.shbear.com/2/lib/200605/28/011/DSC08572.jpg realtek RTM865-301 wiecej sie nie da zrobic... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) zaraz - sys tool jej przypadkiem nie łyka? on jest częściej aktualizowany niż clockgen Edytowane 14 Września 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 A coz to jest? :D pewnie nie dziala, ale daj link to sprawdze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 U mnie jednak juz V brakuje... do tego jest bardzo niestabilne, lata od 1.260-1.312+...:/ przy 345 na 2 jajku orthos wywalil po 20min (Small FFTs)... przy 346 restart po 10min... Trzeba bedzie Voltage Boost`a zrobic... Da sie conductive pen`a w Polsce dostac?... czy bede musial sie ze zwyklym lakierem bawic:(... BTW przydatny link: http://processorfinder.intel.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek123 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) viktor89 ale ja mam proceso Intel Pentium D 920 a nie CoreDuo ale kombinowanie z czymś na procku na moim bardzo niskim poziomie o/c to trochę ryzykowne Edytowane 15 Września 2006 przez marek123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek123 Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 czy jest ktoś na forum kto umie odblokować zmianę napięcia na procesor w biosie bo ja mam to zablokowane a wydaje mie się że można zmieniac napięcia w biosie nie trzeba niczego robić na procku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 nie na tej płycie - nigdzie nie widziałem regulacji vcore z biosu na 77Twin-HDTV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 ktoś z naszych testował już ten nowy biosik? Ciekaw jestem czy komuś oda się osiągnąć FSB ~400 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Raptor jak to u Ciebie wyglada? na 350 bootuje i jest niestabilne? a jak np 345 albo 346+?... mysle nad VB tylko szczerze nie wiem czy jest sens... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 na tym beta biosie botowało na 350 i było ok - ale uwaga chyba nie wina procka :) - założyłem WC i zwisy na 340 na zwykłym biosie - chyba NB się przegrzewa zapodałem mu wentylatorek i na razie działa. Chyba poczekam na stabilną wersje biosu z FSB >340 i zmienie dopiero chłodzenie na NB - może te 400 zrobi :) - w tej chwili nie mam siły za każdym razem gdy przegne z OC zmieniać kostki na DDR1 ustawiać wszystko i ładować DDR2 znowu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 No faktycznie NB sie przegrzewa, Nawiew 92mm i efekt:) to taki max shot jak narazie:) w tej chwili 355 w 90% stabilne, 2h primowalo... kombinuje... fajnie, bo juz myslalem, ze to wina CPU:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 NO dajecie :) Zróbcie ~ 390 a sam ją kupie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 hmm - zrób v-cpu i pomyśl nad pożądnym chłodzeniem chipsetu - wody nie masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Raklez zamiast kupowac 6400 trzeba bylo wziac 6300 + DS3... :P chyba ze ten asrack to tymczasowo :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Bedzie mozna na tym asrocku zdrowo pocisnac jak wyjdzie e4300 z fsb 200 na starcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 9x350 - i mamy ładne takty ;) na mobo za ~200zł :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...