tHe mRuWa Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Jaka dozwolona max temp na NF4 ultra? W tej chwili radiator parzy - plyta epox 9npa3 ultra i zmienilem fabryczny na pentagrama np-40cu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Jak dobrze pamietam to 90C,ale moge sie mylic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkaniews Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Jaka dozwolona max temp na NF4 ultra? W tej chwili radiator parzy - plyta epox 9npa3 ultra i zmienilem fabryczny na pentagrama np-40cu. Toczy się cały czas dyskusja na temat temp. chipsetu na EPOX 9NPA3 ultra - zobacz. :mur: Okazuje się, że ta płyta grzeje jak cholera. Sam mam na czujnikach cirka 80-86 stopni. Napisz, czy po zmianie radiatora masz zauważyłeś jakąś odczuwalną poprawę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Na Gigabyte KN8 F Ultra (czy jakoś tak) jest pasywny radiator i tam miałem 74-78C - sprzęt pracował stabilnie, nie było restartów ani przycięć. Widać nForce4 Ultra ma duży zakres temperatur przy jakich może pracować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 A ja sie martwilem moimi 52 stopniami :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHe mRuWa Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Ten czujnik jest zwalony chyba bo pokazuje 80-82'C w speedfanie, a dzis rano dalem nawiem z wentyla 60mm - radiator juz nie parzy, ale temp wcale nie spadla. Ale wlasnie czym ja sie przejmuje - mialem przez mc gigabyte tez na NF4 i chlodzonego pasywnie i radiator tez parzyl - widocznie tak moze byc skoro firmowo tak zrobili:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Ten czujnik jest zwalony chyba bo pokazuje 80-82'C w speedfanie, a dzis rano dalem nawiem z wentyla 60mm - radiator juz nie parzy, ale temp wcale nie spadla. Ale wlasnie czym ja sie przejmuje - mialem przez mc gigabyte tez na NF4 i chlodzonego pasywnie i radiator tez parzyl - widocznie tak moze byc skoro firmowo tak zrobili:) Na moim EPoXie jest tak samo + płyta pokazuje ze chipset ma niby 90c, a radiator jest letni, w dodatku gdy dam nawiew na ten coolerek chipsetu, temperatura się nie zmienia...po prostu nie ma czujki temperatury chipsetu i tyle ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 z tego co wiem to maksymalna wartośc to 75stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...