HUD Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) Do wc przymierzałem sie chyba juz od maja(wtedy kupiłem pierwsze części). Nie ukrywam że zawsze mnie rajcowało kombinowanie przy sprzecie wiec postanowiłem zbudować niedrogie i wydajne wc. Ja pisałem wczesniej pierwsze cześci kupiłem w maju od Keponsa. Potem cały czas szkoła i wyjazdy i nie było kiedy kupić reszty ale tydzien przed wakacjami kupilem reszte potrzebnych mi częsci od Casperka (blok na cpu i pompke). I wyszystko było juz gotowe do złożenia. Jednak na początku wakacji jak zawsze mam zgrupowanie wiec znowu nie było czasu. Naszczescie po tym zgrupowaniu miałem troche czasu miedzy kolejnym wyjazdem i złożyłem wszystko ;]. Wc składa sie z: CUBE Pro slim Abadon lite Atman 305@inline Poldek Gutasyny 2xarctic Destylka borygo 1:1 Za wszystko zapłaciłem około 260zł A teraz zdjecia ;]: Super czysty pokój ;] Moje piękne chłodzenie dysku ;]. Plany na przyszłość: 1.Dedykowana chłodnica 2.Większa obudowa 3. Jakies wentyle 120x120 Prosze o ocene ;]. Edytowane 6 Listopada 2006 przez HUD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Pierwszy! 1. Chłodnica, a raczej wentyl na niej - :lol: 2. Malo miejsca, ale mogles wtedy chlodnice na top wyciagnac. Wtedy bys tak tego nie ubijal. 3. O temp. nie pytam. Bo z tym AS na chlodnicy ... - :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 1. Po drugiej stronie jest arctic z tc bo wieje jeszcze na NB 2. Wolałem wszystko upchnąć i mieć w środku 3. Temp wcale nie sa takie złe: cpu: stress: 41C idle nie znam bo cały czas chodzi boinc ;] gpu: stress: 40C idle około 35 Temperatura w pokoju 26C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Ogolnie mi sie podoba ale :D : 1. poupychane troche tu kable tu wezyki i taki nielad ogarnij to to bedzie fajnie wygladalo no i tyle odemnie pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) Pierwszy! ... Czytalem gdzies ze tak pisza dzieci neostrady :lol: wc jak na pierwsze to nawet spoko. Nie dziwie sie zz tak ustawiles ta chlodnice he he bo jest troszke duza w porownaniu do obudowy :) z czasem mozesz ja wymienic na jakas choc by 1x120. no i w przyszlosci popracuj nad estetyka :)) btw zaloz lepiej na ten trojnik jakies cybanty albo cos bo zsuna sie te wezyki z czasem :)) Edytowane 18 Lipca 2006 przez pipanol-pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Niezly bajzel :wink: Rozumiem ze ten specyficzny "pozadek" traktujesz z przymruzeniem oka. Przy nastepnym podajesciu radze poukladac wszytsko, dac jakos normalnie wentyl(e) na chlodnicy - ogarnac to poprostu. Czytalem gdzies ze tak pisza dzieci neostrady :lol:Dla niektorych to komplement :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Traktuje z dużym przymrozeniem oka :). Wszystko było raczej poukładane ale musze cos jeszcze zrobić z chłodzeniem dysku(aktualnie jest na zewnątrz. Jak wróce z węgier to zrobie porządek i pewnie troche przebuduje układ :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Udało mi sie przebudować układ, postawiłem chłodnice na parapecie co dało efekty(moje okna sa nie szczelne. Ogólnie cześci sie nie zmienły ale ich położenia tak. Wodowanie Srodek Chłodnica Dysk Cały widok(normalnie bok jest zamknięty) TEmperatury: CPU: 38 (poprzednio 46) GPU: 35 (poprzednio 40) Wody nie znam. Na dniach dołorze jeszcze AS5+ dwa większe wentyle. Prosze o opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 syf jak u mnie ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Z kabelkami zrobie porządek i włoże koszyki i powinno byś lepiej. Jak będzie -30 za oknem to jak je otworze to będe miał prawie jak FWC :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Btw ostatniej fotki - wyczysc sobie tego Icemata... :) Bo normalnie widac nawet z takiej odleglosci na takim zdjeciu konkretna warstwe kurzu i wytarty srodek.. Jak sie ladnie to wyczysci i to samo zrobi ze slizgaczami to efekt moze zadziwic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...