Skocz do zawartości
tsgs2

Socket 754 - Sempron 2800+

Rekomendowane odpowiedzi

elo.

niedlugo kupuje sempa na s754 i sie zastanawiam czy kupic od razu AC 64 pro. czy miedzy boxowa wersja a tym coolerem jest duza roznica? halas mnie za bardzo nie interesuje poniewaz moja grafa narazie i tak zaglusza wszystko ;)

aha i czy na boxie mozna uzyskac stabilne 2.4GHz? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AC 64 Pro - Jeśli chodzi o Silencer 64 Ultra to mam niedawno kupiłem. Temperatura w porównaniu z box'em wzrosła o jakies 2-3*, teraz w idle na std taktach mam 29*. W stresie dochodzi do 34-35*. Wentylator kręci się z prędkością 922 obr/min.

Box jednak jest głośny(3000 obr robi swoje), AC jest nieporównywalnie cichszy.

Co do podkręcania - jaka płyta? Jeśli płyta pociągnie to procesor też. I na BOX też tyle zrobisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie a64 3000+ s754@2,4ghz nas boxie lecial 47 w idlu i jakies 57 w stresie. W spoczynku nie bylo slychac kompa na 55*C Asus ustawia mu juz ok 5k obrotow wiec jest glosny. Na 2.0ghz idle 45 stres 54 kompa nie slychac nawet w stresie.

pozdro

ja kupuje pewnie TT BT bo u mnie komp musi byc bezglosny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date='19 lip 2006, 12:43' post='2234030']

Pod 754 nie ma Venice :P

A64 pod 754 są wykonane w 0,13um a Semprony już w 0,09um.

:lol: Jasne, że są Venice pod 754...w zime mialem kilkanaście sztuk takich procków do selekcji, nie kupisz teraz juz clawhammera na 754, jedynie venice. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle, ze autorowi watka chodzilo o porownanie Arctic Freezer 64 Pro do Boxowgo chlodzenia Semprona. Sam jestem ciekawy jaka jest roznica miedzy nimi ;)

Jesli jednak glosnosc nie ma dla Ciebie znaczenia bierz Boxa, ja mam ten cooler, ale moj proc jest extra slaby do OC, wyciagam to co w podpisie czyli 2330MHz na Boxowym chlodzeniu, temp w strees podczas dzisiejszych upalow to: 45C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi