FSC Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Mam pewien problem. Mam LCD 19 cali Samsung 913n. W windowsie mam ustawione tak jak ma byc 1280x1024 32 bity odswiezanie 60. Wiekszosc gier dzialabez zarzutu nawet jesli zmienie w nich rozdzielczosci. Natomiast np jak wlaczam Toce Race Driver lub Xpand rally czy Worms 3d to wyswietla sie komunikat na LCD po odpaleniu gry...ze rozdzielczosc musi byc 1280x1024 60hz. I np taki xpand rally na moim gf fx 5200 128 mb nienajlepiej chodzi w rozdzielczosci 1280x1024 i chce dac 800x600 a tu lipa..po pewnym czasie ekran gasnie i dalej jest ten komunikat. Kurcze wiem ze da sie jakos wylaczyc ten komunikat...zeby mozna bylo grac w xpand rally na 800x600. Wie ktos gdzie w windowsie mozna to zmienic?....mam najnowsze sterowniki do nvidi jak i samsunga. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Mam pewien problem. Mam LCD 19 cali Samsung 913n. W windowsie mam ustawione tak jak ma byc 1280x1024 32 bity odswiezanie 60. Wiekszosc gier dzialabez zarzutu nawet jesli zmienie w nich rozdzielczosci. Natomiast np jak wlaczam Toce Race Driver lub Xpand rally czy Worms 3d to wyswietla sie komunikat na LCD po odpaleniu gry...ze rozdzielczosc musi byc 1280x1024 60hz. I np taki xpand rally na moim gf fx 5200 128 mb nienajlepiej chodzi w rozdzielczosci 1280x1024 i chce dac 800x600 a tu lipa..po pewnym czasie ekran gasnie i dalej jest ten komunikat. Kurcze wiem ze da sie jakos wylaczyc ten komunikat...zeby mozna bylo grac w xpand rally na 800x600. Wie ktos gdzie w windowsie mozna to zmienic?....mam najnowsze sterowniki do nvidi jak i samsunga. Pozdrawiam naprawde nikt nie jest mi wstanie pomoc?...po prostu nie wierze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) No .... można jeszcze włączyć tryb letterbox ( sterowniki ) i będziesz grał w okienku ( jak w filmach DVD ). Edytowane 22 Lipca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 No .... można jeszcze włączyć tryb letterbox ( sterowniki ) i będziesz grał w okienku ( jak w filmach DVD ). eee no bez przesady:] nie po to kiedys kupowalme 19 cali lcd zeby w okienku grac :mur: po prostu musi byc jakies wyjscie. napewno nie tylko ja mialme ten problem. ale chyba nikomu nie chce sie napisac co zrobic...a przeciez nie bede dzwonil do samsunga albo nvidi... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 ...a przeciez nie bede dzwonil do samsunga albo nvidi... :rolleyes:Nie znam odpowiedzi ale to co napisałeś jest ciekawe. Parafrazując: ...a po co ktoś z PurePC ma Ci odpowiadać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Nie znam odpowiedzi ale to co napisałeś jest ciekawe. Parafrazując: ...a po co ktoś z PurePC ma Ci odpowiadać? w takim razie po jakiego grzyba jest forum? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Mam pewien problem. Mam LCD 19 cali Samsung 913n. W windowsie mam ustawione tak jak ma byc 1280x1024 32 bity odswiezanie 60. Wiekszosc gier dzialabez zarzutu nawet jesli zmienie w nich rozdzielczosci. Natomiast np jak wlaczam Toce Race Driver lub Xpand rally czy Worms 3d to wyswietla sie komunikat na LCD po odpaleniu gry...ze rozdzielczosc musi byc 1280x1024 60hz. I np taki xpand rally na moim gf fx 5200 128 mb nienajlepiej chodzi w rozdzielczosci 1280x1024 i chce dac 800x600 a tu lipa..po pewnym czasie ekran gasnie i dalej jest ten komunikat. Kurcze wiem ze da sie jakos wylaczyc ten komunikat...zeby mozna bylo grac w xpand rally na 800x600. Wie ktos gdzie w windowsie mozna to zmienic?....mam najnowsze sterowniki do nvidi jak i samsunga. Pozdrawiam czy włączasz 800x600 i od razu masz komunikat ze rozdziałka jest nie taka czy tez pojawia się obraz gry i dopiero wtedy ten komunikat ? moze te gry uruchamiają się w jakims nietypowym odswiezaniu, wymus w sterownikach nvidia odswiezanie 60Hz dla 800x600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) czy włączasz 800x600 i od razu masz komunikat ze rozdziałka jest nie taka czy tez pojawia się obraz gry i dopiero wtedy ten komunikat ? moze te gry uruchamiają się w jakims nietypowym odswiezaniu, wymus w sterownikach nvidia odswiezanie 60Hz dla 800x600 nie nie ...wlasnie odrazu po odpaleniu gry to wyskakuje...no chyba ze zmienie w grze na 1280x800 to pozniej nie ma juz komunikatow...sproboje wymusic niestety nie moge nic wymusic.... no chyba ze nie wiem jak Edytowane 22 Lipca 2006 przez FSC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 nie nie ...wlasnie odrazu po odpaleniu gry to wyskakuje...no chyba ze zmienie w grze na 1280x800 to pozniej nie ma juz komunikatow...sproboje wymusic niestety nie moge nic wymusic.... no chyba ze nie wiem jak Uzyj progamu zewnetrznego i w nim wymus odswiezanie 60Hz dla poszczegolnych rozdzielczosci (PowerStrip powinien miec taka funkcje). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 niestety nie moge nic wymusic.... no chyba ze nie wiem jak odblokowujesz ukryte opcje w detonatorach za pomocą coolbits (zmiany w rejestrach): http://downloads.guru3d.com/download.php?det=815 i masz dostępne opcje: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 odblokowujesz ukryte opcje w detonatorach za pomocą coolbits (zmiany w rejestrach): http://downloads.guru3d.com/download.php?det=815 i masz dostępne opcje: naprawde pomoglo. Jestem wam naprawde wdzieczny. Nie widzialem ze mozna odblokowac takie ustawienia i stad moja niewiedza. Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...