truman20 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Witam. Mam dwa komputery połączone ze sobą bezpośrednio siecią 100Mbps w dwu różnych pokojach tego samego budynku. Włączam serwer VNC na jednym a na drugim przechwytuję pulpit. Niestety tylko z szybkością góra 5-10 kB/s, więc o płynności mogę zapomnieć. Przecież serwer VNC ma do dyspozycji całe teoretyczne 100Mbps to dlaczego chodzi tak wolno ? Ustawiam w właściwościach serwera na wysoką jakość (sieć LAN) i nic nie daje. Wie ktoś jak to zmienić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Bo vnc tak działa. Jakie to systemy? Jezeli windows to pulpit zdalny działa duzo szybciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 przechwytywany to komp z win xp a przechwytujący to komp z mandrivą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Bo vnc tak działa. Jakie to systemy? Jezeli windows to pulpit zdalny działa duzo szybciej. Nie mogę się zgodzić. Od kilku lat łącze się przez VNC z kompami z kilku miast wszystko na Windowsie XP i 2000. Mam DSL 1mb. Wszystko chodzi płynnie, jakbym siedział przy tym zdalnym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 to dlaczego to chodzi tak wolno ? a ma na to wpływ konfiguracja komputera zdalnego (433Mhz, 128 ram, win xp) ? wcześniej miałem win98 na nim i chodziło tak samo, bo konfiguracja komputera przechwytującego to ta z mojego podpisu, ale jak kopiuję pliki między tymi komputerami to kopiuje na maksymalnej prędkości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) 1- Najnowsza wersja VNC, 2- Puścić na firewallu port z którego korzysta VNC, 3- Spróbować z wyłączonymi na obu kompach antywirusem i firewallem, 4- Spróbowac w trybie awaryjnym na kompach, Edytowane 22 Lipca 2006 przez Pigmej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 niestety nic nie pomaga, moim zdaniem to jest wina komputera na którym jest uruchomiony serwer, on jest po prostu za słaby do win xp i jeszcze grafika riva tnt :/ pewnie dlatego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...