JacekN8 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 (edytowane) Poprzednio jak miełem R9600 w Catalyst ustawilem na wysoka jakosc i obraz rysowalo bardzo ladnie. W sterach do nvidii nie mam pojecia co mam zrobic. W kazdej grze leci przede mna linia, a za nia jeszcze nie zarysowany obraz, np. drzewa pojawiaja sie jak podejde do nich blisko. W ekranie nvidia juz chyba wszysko dalem na full i nic. Co zrobić??? Edytowane 23 Lipca 2006 przez JacekN8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 hmmm dolaczam sie do tego mam to samo gram na GF 6600 GT w CoD 2 i tak samo przedemna jak daleko patrze mam to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Pulpit>właściwości>ustawienia>zaawansowane>gfxxxx>ustawienia wydajności i jakości - zaznacz wszyskto, żeby było pod kontrolą aplikacji i w grze ustawo sobie detale, dawno nie grałem i nie pamiętam, ale jeśli jest tam opcja "draw distnce" lub "odległośc rysowania" to ustaw sobie na maximum. I wypadało by wywalić stery od ATI, przed zainstalowaniem tych od Nvidii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Nie chodzi o burdel w systemie. Chyba juz kazdy wie ze ja z tym walcze od CoD2, teraz mam to w Csie. W cod widac to najbardziej i jest to strasznie irytujace... <--- na radku tego nie bylo. janio, tam jest troche tych opcji np. aoptymalizacja anizotropowa filtr. mip... Powlaczac to wszystko? Edytowane 25 Lipca 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Najlepiej wybierz "Ustawienia globalne sterownika" z tego rozwijanego menu po prawej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 janio to nic nie daje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 To nie wiem co moze być grane. Może nowe stery od grafy pomogą, w ustawieniach gry masz wszystko dobrze poustawiane? Spróbuj jeszcze z ustawień sterownika wybrać profil dla CoD2. Wcześniej ten problem nie występował? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 nei amm na grafie takie profilu do cod 2 jest tylko do cod 1 ale moge sprobowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 janio to nie stery. Ja od czasu kiedy to mam zdazylem pare razy zmienic. Na 9550 tego nie mialem, na 6600 juz bylo, na 7600 to samo. Spylon ma to samo... ale shit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 A probowałes zmienic ustawienia wydajnosci systemu na max jakosc?? Ja niby cały czas mam ustawione w sterach na max wydajnosc, ale takiego problemu nie mam. RObiłes moze foramt po zmianie grafy na NV?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Tak probowalem dawac max jakosc, max wydajnosc itp itd. System mam czysciutki i zadbany, to nie o to chodzi na pewno... wiele osob po prostu ma ten problem i nie mozna wrzucac tego do jednego worka 'sterowniki' bo mysle ze to nie ich wina a po prostu wina nvidii. Dziwne, na 6600 tak mialem, na 7600 tak mam, na 9550 - nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Może poprostu jest na to jakiś patch. Na moim starym mx440 CoD2 (w trybie dx7) śmigało bez problemu. Na nowej grafie jeszcze nie próbowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Tak probowalem dawac max jakosc, max wydajnosc itp itd. System mam czysciutki i zadbany, to nie o to chodzi na pewno... wiele osob po prostu ma ten problem i nie mozna wrzucac tego do jednego worka 'sterowniki' bo mysle ze to nie ich wina a po prostu wina nvidii. Dziwne, na 6600 tak mialem, na 7600 tak mam, na 9550 - nie. No to ja nie rozumie od czego to moze zalezec bo tak jak kiedys zuwazyłem mamy kompy prawie identyczne, rózniace sie tylko tym ze ja na moim nigdy nie miałem karty od ATI. Od poczatku mam karty NV i nigdy tego problemu nie miałem. A jaki BIOS masz na Asorcku?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Standardowy, choc watpie ze tutaj zmiana biosu pomoze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Ja robiłem już wszystko, już nie mam siły do tego. Następnym razem kupuje Ati :-P . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MohSETH Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Nie wiem co jest z Twoim GSem... JA Nie mam tego problemu. Mam najnowsze strey od Nvidii... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Od poczatku mam karty NV i nigdy tego problemu nie miałem. A jaki BIOS masz na Asorcku??po prostu nigdy nie widziałes jak to powinno wyglądać - taki joke :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulgor Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Ja nie jestem wytrawnym komputerowiczem, ale mam radę na dolegliwości GeForców: sterowniki Omegi. Podobno czynią komputerowe cuda. Ściąga się je z internetu, bezpłatnie. Nie dość, że likwidują masę błędów w kartach z chipsetami nVidii, to jeszcze mogą znacznie przyspieszyć pracę karty. Jeden koleś w pewnej grze miał około 60 fps, a po zainstalowaniu Omegi podkoczyło mu do chyba 300fps (!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Panowie zamiast tak biadolić dali byście skrina z CoD2 czy czegoś innego z zaznaczoną "tą linią" wtedy sie zobaczy o co biega. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Tego nie da sie zeskrinowac. Kiedys robilem skriny w Cod2 i nikt nie mogl sie niczego dopatrzec, i rzeczywiscie trzeba bylo sie mocno przyjrzec zeby cos zobaczyc, widac to bardzo w 'ruchu' - zrezgydnowalem z gry w cod2 bo to ta kdzialao na nerwy ze na samej grze sie skupic nie moglem. Fulgor - do 300 fps, haha jasne. Mialem kiedys omegi ale do ati, pierwsze slysze zeby instalowac do nvidi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Czekaj. JEst tylko jedna taka "linia" czy jest ich wiecej (kazda troche dalej od ciebie) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Wiecej. Np. biegniesz prosto na sciane i te linie jada ciagle w dol, zalezy tez jak masz kamre umiejscowiona bo moga leciec tez na skos, w bok itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 moze arty? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 (edytowane) Hmm. Może to chodzi o filtrowanie. Bo w cs:s gram bez anzio (filtrowanie trzyliniowe) i mam takie linie cyklicznie odchodzące od postaci. sry za ot @Pioorek tak btw to ile wyciąga twoja karta w 3dmarku03 przy takim cfg jak masz ? dochodzi do 15k czy nie ? :P Edytowane 13 Sierpnia 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Nie wiem, nie interesuja mnie smarki ;) Ale do 15k raczej nie dochodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...