Martinii Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Witam, Chcialbym sobie kupic monitor o przekatnej okolo 21" w cenie do okolo 2500zl. Jaka jest roznica pomiedzy monitorem panoramicznym a normalnym? Chodzi mi o odczucia uzytkowania - filmy/gry/praca na codzien. Czy lepiej to wszystko wyglada na panoramicznym? Moja uwage na razie zwraca monitor Samsung SyncMaster 204B - co o nim sadzicie? Ktos ma ten monitor? Jakies wrazenia? Prosze o porade. Edytowane 28 Lipca 2006 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Na panoramie: filmy ogromnie lepiej , gry lepiej , praca zależy od konkretnego programu. Ten Samsung jest oki , tylko trochę ma maławy piksel ( 0,27 ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Malawy? Jak to? To w monitoracj LCD im mniejszy pixel tym gorzej? PS. A obraz w filmach/grach nie beddzie splaszczony? Edytowane 28 Lipca 2006 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Malawy? Jak to? To w monitoracj LCD im mniejszy pixel tym gorzej?Im mniejszy piksel tym mniejsze czcionki w os'ie. ;) Imo ten samsung ma wystarczajaco duzy piksel. :P Od wczoraj mam 20' panorame gdzie piksel jest wielkosci 0,258 (czyli jest duzo mniejszy niz w 215TW). Na poczatku wydawal mi sie troche za maly, ale z kazda godzina przyzwyczajam sie i juz jest spoko. Mam dobry wzrok (nie nosze okularow), a ekran mam tak 50-60cm przed soba. Wiec wszystko jest kwestia przyzwyczajenia i wlasnych preferencji. :) Maly piksel jest lepszy jezeli wezmiemy pod uwage wypalone piksele. Jezeli jest wiekszy to oczywiste jest, ze bedzie go bardziej widac. A wracajac do wygody pracy to imo na panoramie sie pracuje duzo lepiej niz na 'kwadracie'. Masz po prostu wieksza przestrzen po bokach, ktora mozesz dowolnie sobie zagospodarowac. Gry i filmy to zupelnie nowa jakosc. ;) W roznych aplikacjach mozesz sobie pododawac paski z boku z narzedziami, a i tak zostaje Ci jeszcze mnostwo miejsca 'roboczego'. Wiekszosc stron www troche sie marnuje jezeli nie uzywasz paskow bocznych z roznymi narzedziami, ale np. forum duzo przyjemniej sie przeglada bo strona jest rozciagnieta na calym ekranie. Aha i podobno w viscie klada duzy nasisk na lepsze wykorzystanie panoramicznych ekranow. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...