Memphis Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Odkąd zainstalowałem Win XP mam pewnien problem. Otórz, system sam się restartuje co jakiś czas. Opis błędu to "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL". CZytałem ops tego błędu na stronie internetowej Microsoftu. Tam piszą, że ma on związek jakimis dwoma probgramami (których i tak nie mam) oraz nagrywarkami (jej też nie mam). Może to być tez konflikt sprzętu lub oprogramowania, ale ja go znaleźć nie mogę. Może ktos miał już ten problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 U mnie powodem takiego błędu było przegrzewanie się dysku twardego w win 2000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 To chyba raczej nie to. Dysk to Samsung 6,4 GB, 5400 RPM. Co prawda siedzi w kieszeni bez wentyla (typ ADAX) to jak dotknąć łapą jest zimniutki. Nigdy wcześniej się też nie grzał. A błędy wyskakują w losowych momentach, także czasem nie zdąrzy nawet sie nagrzać. Ludzie, pomóżcie, bo nei mogę nawet zostawić kompa włączonego wychodząc do szkoły ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Czy Twoj dostep do Internetu to terminal HIS (nazwa tepsa: SDI)? Jesli tak, to poszukaj poprawki np. tu: http://infojama.pl/modules.php?name=Downlo...wdownload&cid=7 Jesli nie, pomyslimy dalej.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Łączę się przez kablówkę modemem WebStar, więc to raczej nei to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Witam Nie mam pomyslow.. Moze, odinstaluj i odlacz fizycznie ten modem (sieciowke?) i przetestuj sprzet, czy nadal pada. Moze to byc jeszcze konflikt przerwan, np. ktoras z kart PCI nie wspierajaca ACPI (polega to na tym, ze "w spoczynku" wszystkie karty "siedza" na jednym IRQ, np. 9, zas w czasie, kiedy sa aktywne, ich IRQ sa wg. tabeli z BIOS-u (widac ja na koncu startu systemu - zatrzymasz ja klawiszem "Pause")). Albo sprawdz caly hardware, czy jest na liscie XP Compatible, a te skladniki, ktorych tam nie ma uznaj za podejrzane - sprobuj im: zmieniac slot, sterowniki. Praktyka podpowiada, ze z Win XP albo konkretny konfig dziala od razu i pewnie, albo sa.. spore problemy. Aha - wazne - w Setupie BIOS-u ustaw "Pnp OS" (lub podobnie) na "No". Spowoduje to autodetekcje sprzetu juz przy starcie - pewniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Cos sie przegrzewa... to ci moge zagwarantowac, musisz poszukac co... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigzzgib Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Moim zdaniem to coś z samym systemem jak miałem win98 i winxp to odpowiednikiem niebieskiego ekranu w 98 był restart w winxp. Przeinstalowałem wszystko od nowa i problem znikł. A te informacje o błędzie i jego nazwa to taki sam smut co "program wykonał nieprawidłową operację skontaktuj się ze sprzedawcą" w win98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...