tsgs2 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 siema. czy oplaca sie kupowac te pamieci? http://www.allegro.pl/item117919433_ddr_51..._promocja_.html czy moze lepiej cos troche drozszego a lepszego? a moze kupic 1gb w jednej kosci? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herszt Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Hmm osobiście to bym kupił z DDR2 512MB 800MHz GoodRam Pro CL5 jak oczywiście twoja płytka obsługuje ddr2 i powiedz z jakiej szyny szukasz pamiątki?? Jak chcesz sam coś poszukać to poszukaj tu http://www.gral.pl/sklep.php?w=prod_lista&...5&grp=pamie -sorry że tylko grala pokazuje. Ale ładnie posortowane na ddr ,ddr ,ddr2 dual channel. Zależy jaką płytę masz i jak będzie pod ddr i będziesz zmieniał to niewarto kasy ładować. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 mam ddr ;] i planuje zmieniac kompa jak wyjdzie AM3. wiec jeszcze troche.. mam 260zl. wiec jaki ram mi radzicie? musi byc 1gb obojetnie czy w dwoch czy w jednej kosci, taktowany 400MHz z cl2.5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herszt Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Ja czekam do premiery Am3 gdyż ztanieją te które teraz są :) Ale jak będziesz zmieniał... patrz teraz już prawie żadna płyta głowna nie obsługuje 400mhz a jakby jeszcze poczekać na płyty pod Am3 to napewno żadna kość ddr nibędzie obsługiwana przez nowsze płyty czyli ja myśle by wstrzymać się i kupić pamiątki pod ddr2. Zobacz linka którego podawałem i coś sobie wybierzesz hoć ja myśle by się przesiąść na ddr2 gdyż są tańsze i lepsze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Ja czekam do premiery Am3 gdyż ztanieją te które teraz są :) Ale jak będziesz zmieniał... patrz teraz już prawie żadna płyta głowna nie obsługuje 400mhz a jakby jeszcze poczekać na płyty pod Am3 to napewno żadna kość ddr nibędzie obsługiwana przez nowsze płyty czyli ja myśle by wstrzymać się i kupić pamiątki pod ddr2. Zobacz linka którego podawałem i coś sobie wybierzesz hoć ja myśle by się przesiąść na ddr2 gdyż są tańsze i lepsze :wink: Tansza sa, ale czy lepsze? Wzrost wydajnosci znikomy. A co do pytania - sma ostatnio kupowalem pamiec, wiec sledzilem ceny, tez na allegro. Oglolnie pamiec ostatnio zaczela drozec (przynajmnije ddr). Oferta ktora podales byla najtansza na allegro, przynajmniej za nowe pamieci, w dodatku cl2,5 (ciekawe, ze na stronie producenta te pamieci maja cl3). Jezli masz sprzet obslugujacy duala to oczywiscie kupuj te pamieci, juz nawet ceny uzywanych goodramow podchodza pod 300zl. !gb w jednej kosci tylko jezeli bedziesz chcail rozszerzac pamiec w przyszlosci (ja ostatecznie dokupilem 2x1gb Hynixa d43, raczej okazyjnie, i mam z glowy zakupy pamieci na najblizsze 2 lata - o ile nie zmienie zalej platformy, ale nawet tu czekam na asrocka z agp i ddr pod core 2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 ja nie bede zmienial platformy przez okolo 7 miechow ;) wiec chyba kupie te 2 kosci Apacera. w razie czego je sprzedam. ;) mam jeszcze tylko pytanie :) czy w komputerze Athlon Xp 1800+ i radeon 9600pro odczuje rozniece w grach/programach przy 1gb? teraz mam 512 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Jeśli siedzisz na winXP to odczujesz różnicę. Ja siedzę obecnie na podobnym kompie. Miałem 512MB RAMU i działał tak średnio, dokupiłem 256MB i czuję różnicę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 aha. a czy odczuje roznice w NFS: Most Wanted? :) bo slyszalem ze ta gra potrzebuje 1024ram :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Tak, odczujesz, grałem w tę grę na kompach z 256mb, 512mb i 1024mb ram i dopiero na kompie z 1Gb ram gra chodziła odpowiednio (nie chodzi mi o ogólną prędkość (bo komp z 256mb to A XP 2600+ i Fx5200, 512mb to mój P4 a 1Gb ram to PIV 630 i 6800), a momenty zauważalnych przycięć związanych z doczytywaniem z hdd). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...