Skocz do zawartości
Robertcik

GF FX czy R9700PRO. wole R9700pro!!!!!!!!!!!!!!!1

Rekomendowane odpowiedzi

Patrzcie na różnice w wyświetlaniu grafiki pomiędzy tyi dwoma kartami

Dołączona grafika

Dołączona grafika. Wg mnie n vidia nie zdobędzie sobie zbyt dużej liczby klientów szczególnie gdy zobaczą takie rzeczy:

Dołączona grafika

card.jpg

ATI RULEZ (UT2003 ) :mrgreen: icon26.gif:mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widzę zadnej rożnicy, a wiec jsli nie widac rożnicy po co przepłacać?? :D ehheheh

Nigdy nie zwracałem na takie drobne rożnice w grafice :?

Tak czy siak był bym skłonny kupić radeona niż GF. CHyba ze cenna była by niższa.. ;)

Pojechane na maxa :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdą nowe strey to takie niespodzianki zniknął, ale radeon będzie miał jedną przewage, będzie tańszy od Fx'a i to może dać mu dużą przewage. A pamiętacie cyrki jakie się działy w grach na początku jak Ati wprowadziła radoeny ?? Sam byłem wkurzony na tą karte(r7500 prawie rok temu) bo gierki nie chciały działać ale pojawiły sie nowe stery i było cacy. Przypuszczam że tu też tak będzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, minimalna różnica w wydajności, ale olbrzymia różnica w jakości wyświetlania. Aż mi się nie chce wierzyć, że G FX wali taka pixelozą. Najlepsze, że jest 2x grubsza od Ati. I pomyśleć, że chciałem kupić GF FX, ale no cóż chyba jednak postawie na ATI (jeżeli w ogóle będę kupował grafę, bo jak na razie moja radzi sobie nawet nieźle).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

normalnie jak dzieci sie zachowujecie :D jeden ma R9700 i juz sie nabija bo pierwsze testy pokazuja b ledy na GFX .. Myslisz ze nowe drivery tego nie naprawia?? Nie pamietasz juz jak bylo z ATI 8500 ?? Coz wybiorcza pewnie masz pamiec od kiedy zakupiles radka 9700 hyhyhyh

Cene 650 E tez zes chyba z kosmosu wyszarpal :D najgorsze w tej karcie jest to chlodzenie.... posluchajcie kawalkow mp3 z recki u toma... masakra.Jak jakis fop32 normalnie wyje...

Ja tam mowie spokojnie , poczekamy zobaczymy... narazie to tylko spekulacje. Beda karty w sklepie to bedzie widac ile kosztuja i co sa warte a teraz... o tylko dzieciaki jak wy moga sie przekomarzac :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G. prawda. Najtańszy model pełnego FX-a to wydatek na starcie 399 euro, moze mniej.

Ultra w tej chwili jest od 565 euro + przesylka, a pokrojona od 515. A wysla dopiero pod koniec lutego. Taniej nie znalazlem.

9700pro (sapphire) do dostania od reki za 350 euro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak Was, ale mnie denerwuja juz te testy kart w rozdzialkach 800*600 czy 1024*768. Dopiero w wyzszych rodzialkach widac czy karta ma moc czy nie. U ATI nie ma praktycznie spadku po zmnianie rozdzialki a u GF przy 1600*1200 sprzet sie zatyka jak kurek w wannie. Wysokie rozdzielczosci dopiero pokazuja czy sprzet wystarczy na troche czy tylko do aktualnych gierek. This is my opinion :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, minimalna różnica w wydajności, ale olbrzymia różnica w jakości wyświetlania. Aż mi się nie chce wierzyć, że G FX wali taka pixelozą. Najlepsze, że jest 2x grubsza od Ati. I pomyśleć, że chciałem kupić GF FX, ale no cóż chyba jednak postawie na ATI (jeżeli w ogóle będę kupował grafę, bo jak na razie moja radzi sobie nawet nieźle).

To, że jest 2 razy grubsza to nic- waży ponad 3 razy tyle co R 300 czyli coś 650 gram. Voodoo 5 6000 to przy niej pikuś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy już ktoś się zastanawiał, jak tego Geforce podkręcić? MOze jakiś V-Mod czy coś? Tyle, że gdzieś 70 % masy samej karty to chłodzenie- całkiem poważna kupa złomu ;). Ciekawe- pamięci wyżyłowane ponad specyfikację ( maks teoretyczny to 800- tutaj mamy 1000), rdzeń przy starcie ma 68 stopni Celsjusza.....potem nawet 75, jak nie wiecej. Chlodzenie wyglada na dobre i drogie, wiatrak zasuwa ponad 7000 prm.....jest jakieś wogóle w tym względzie pole manewru?! :D

Szkoda, że nie porównywali FX-a z tym oto Radeonkiem :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

a to news z frazpc.pl

Firma Tyan rozpoczyna sprzedaż kart graficznych, opartych na układach ATI Radeon 9700 PRO, wyposażonych w 128MB pamięci DDR. Specyficzną cechą nowych kart jest bardzo wydajny system chłdzenia procesora graficznego oraz pamięci. Dużych rozmiarów radiator, wykonany z aluminium pokrywa nie tylko układ graficzny ale także pamięci a łączy go z nimi w każdym przypadku pasta silikonowa. Dzięki takiemu chłdzeniu, producent gwarantuje taktowanie układu Radeon 9700 PRO zegarem 400 MHz ! Jak narazie nie został sprecyzowany zegar taktujący pamięci, ale z pewnością także wychodzi ponad normę. Tak czy siak, overclocker będzie miał pełny wgląd w stan karty dzięki odczytom temperatruy układu graficznego i pamięci oraz prędkości obrotowej wentylatora, którą w każdym momencie będzie mógł zmienić. Karty te są już dostępne w USA w cenie 350 dolarów. Kiedy karty trafią na rynki europejskie, jeszcze nie podano.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy już ktoś się zastanawiał, jak tego Geforce podkręcić? MOze jakiś V-Mod czy coś? Tyle, że gdzieś 70 % masy samej karty to chłodzenie- całkiem poważna kupa złomu ;). Ciekawe- pamięci wyżyłowane ponad specyfikację ( maks teoretyczny to 800- tutaj mamy 1000), rdzeń przy starcie ma 68 stopni Celsjusza.....potem nawet 75, jak nie wiecej. Chlodzenie wyglada na dobre i drogie, wiatrak zasuwa ponad 7000 prm.....jest jakieś wogóle w tym względzie pole manewru?! :D

Szkoda, że nie porównywali FX-a z tym oto Radeonkiem  :) 

Dołączona grafika

Dołączona grafika

a to news z frazpc.pl

Firma Tyan rozpoczyna sprzedaż kart graficznych, opartych na układach ATI Radeon 9700 PRO, wyposażonych w 128MB pamięci DDR. Specyficzną cechą nowych kart jest bardzo wydajny system chłdzenia procesora graficznego oraz pamięci. Dużych rozmiarów radiator, wykonany z aluminium pokrywa nie tylko układ graficzny ale także pamięci a łączy go z nimi w każdym przypadku pasta silikonowa. Dzięki takiemu chłdzeniu, producent gwarantuje taktowanie układu Radeon 9700 PRO zegarem 400 MHz ! Jak narazie nie został sprecyzowany zegar taktujący pamięci, ale z pewnością także wychodzi ponad normę. Tak czy siak, overclocker będzie miał pełny wgląd w stan karty dzięki odczytom temperatruy układu graficznego i pamięci oraz prędkości obrotowej wentylatora, którą w każdym momencie będzie mógł zmienić. Karty te są już dostępne w USA w cenie 350 dolarów. Kiedy karty trafią na rynki europejskie, jeszcze nie podano.

nvidia uwaza, ze tak zajebiscie wydajnej karty nie trzeba podkrecac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R9700 fajna karta ale FX pokaze co znaczy NV.

Prowokacja, a Wy sie dajecie wkrecac.

Na poczatku R9700 pro mialo miec 13k (przy 11,5k ti4600), a jednak jest znacznie lepiej.

A po czym wiem, ze to prowokacja ?

Bo wlaczylem sobie NFS w tym samym miejscu i mam taka sama jakosc jak na tym screenie z radeona. Moja karta do ti4200 od Winfasta (jakbym kiedys podpis zmienil :P ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...