Skocz do zawartości
Nick126

Przyszła Pora Na Zakupy :p

Rekomendowane odpowiedzi

ale masz za male fundusze... chyba ze chcesz kiepska obudowe z kiepsko-srednim zasilaczem (Modecom)

a do gier na pewno lepiej wyjdzie lepsza grafika i mniej ramu niz na odwrot...

co do plyt to na tym nowym sockecie nie ma zbytnio w czym wybierac... chyba, ze chcialbys cos na starym sockecie? ale to tez drogo wyjdzie raczej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na lepsza grafike nie ma kasy... nawet na to co jest troche brakuje... szczegolnie jak jeszcze buda ma byc:)

a ten 7900gt to swietny wybor... wydajny i cichy... choc jak kasy nie bedzie to trzeba bedzie zmienic na galaxy 7600gs, i ewentualnie wtedy dolozyc drugie jajo albo dodatkowe giga ramu:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem nie warto kupować tak drogiej karty graficznej, niedługo wejdą karty z DX10 i stare szybko stracą na wartości. Za kilkaset złotych mniej masz kartę na dzisiaj + lepsze podzespoły (lub zostawiasz na zmianę), a potem zmieniasz na taką z DX10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja proponuje takie cos:

1. AMD Athlon 64 3500+ Orleans

2. Asus M2N-E

3. DDR2 2x1024MB PC-800 Goodram Pro

4. Galaxy 7600GS 256MB Zalman

5. Seagate 7200.10 250GB 16MB

6. DVD Benq 1655

7. Topower P5 400W U12 OEM

8. Buda modecoma ~140zł

Razem: równe 3k zł

Zestaw pozwoli pograc w prawie wszytskie gry w rozdz 1280x1024.

A jak wejda karty z DX10 i beda w sensownej cenie to sobie zmienisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja dalej polecam zestaw z Conrołkiem, poniewaz procek jest bardzo dobry (szczegolnie po OC), a taki 7600gs@gt nie jest wcale slaby... wystarczy aby przeczekac do graf na dx 10

a moim zdaniem lepiej jest wymienic pozniej tylko grafe, niz mobo i procka

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

homzik tylko te zestawy co ty podawałeś to bez twardziela.

To co napisał torque8 by mi bardziej odpowiadało, bo jest wszystko, a nawet za dużo :P Bo dysk mi wystarczy 160gb a nie 250.

DarkArrow, czemu mowisz, że lepiej jest wymienic pozniej tylko grafe, niz mobo i procka ?? Co jak wezme amd to będę musiał zmieniać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nick126... prawde mowiac C2D (Conroe) jest bardzo wydajne... taki E6300 po nie zaduzym OC jest lepszy niz AMD FX60, a on kosztuje o wiele wiecej niz 7xx zl

do tego ten Conroe ma zapas mocy co przyda sie przy nadchodzacych i wymagajacyh grach (Crysis, Hellgate: London i wiele innych)

rowniez moim zdaniem "teraz" nie oplaca sie kupowac grafy wartej ponad 1k zl poniewaz juz we wrzesniu wchodza nowe GPU, ktore miedzy innymi beda obslugiwaly dx 10/SM 4.0 - a po co kupowac tak droga grafe, zeby za kilka miechow plakac, ze nie obsluguje polowy efektow? dlatego lepiej kupic Galaxy 7300gt/7600gs, ktora az tak bardzo nie straci na wartosci, a zapewni nam na dzisiaj wystarczajaca wydajnosc

jest to moje zdanie i mozecie sie z nim nie zgadzac... ale gdybym ja stal przed takim wyborem to bym tak zrobil

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mam mętlik w głowie jeżeli chodzi o wybór procka :D

Może znajde czas i coś poczytam o tych procesorach i mi się rozjaśni.

A te nowe grafy pewnie drogie będą i nie wiem czy kasa się znajdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ech, bo niestety chcialbys miec wszystko cacy, ale na to to przydaloby sie tak jeszcze chociaz z 1000 zl:)

zestaw proponowany przez DarkArrowa tez nie ma obudowy oraz dysku... i nie ma 2gb ramu

i jak z ta nagrywarka? ma byc czy nie?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ech, bo niestety chcialbys miec wszystko cacy, ale na to to przydaloby sie tak jeszcze chociaz z 1000 zl:)

zestaw proponowany przez DarkArrowa tez nie ma obudowy oraz dysku... i nie ma 2gb ramu

Oczywiście że POWINNO być B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus M2N-E nForce 570 Ultra - 372.00

AMD Athlon 64 3500+ BOX (Socket AM2) Orleans - 388.00

Arctic Cooling Freezer 64 Pro - 68.00

GeIL Dual 2x 512MB DDR2 800 MHz - 437.00

GeForce 7900 GT Gigabyte 256MB HDTV & DVI (525/1440) (PCI-E) - 1199.00

Seagate 160 GB Barracuda 7200.9 (8MB, Serial ATA II, zapis prostopadły) - 262.00

Modecom Twins - czarna - bez zasilacza - 122.00

Zasilacz Topower 400 P5 U12 OEM - 200.00

Razem brutto: 3048.00

Jak chcesz grac to lepiej lepsza grafike, a nie 2gb ramu albo lepszy procesor... Na tej grafice to mysle, ze spokojnie pociagniesz cos ok. 2 lat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

homzik nie ma bo autor tematu nie napisal wyraznie co chce :P

podal tylko zestaw, ktory sabie zlozyl jakis czas temu to sie na tym opieralem :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dołożysz ok. 100 zł, to masz x2 i 2GB RAMU.

Patrz niżej:

Czy ten zestaw na być do gier?

Bo jeśli tak, to proponuję:

AMD Athlon64 x2 3800+ - ok. 600 zł

BiostarTForce 550 AM2 - ok. 380 zł

GoodRAM Pro 2x1GB - ok. 840 zł

GeForce 7900GT/ATI Radeon x1900GT - ok. 1100 zł

Topower P5 U12 400W OEM - ok. 200 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem nie warto kupować tak drogiej karty graficznej, niedługo wejdą karty z DX10 i stare szybko stracą na wartości. Za kilkaset złotych mniej masz kartę na dzisiaj + lepsze podzespoły (lub zostawiasz na zmianę), a potem zmieniasz na taką z DX10.

Coś wiadomo kiedy owe karty wyjdą?? Jesień , zima??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi