Skocz do zawartości
Al_Azif

Plexiiiii, Buda

Rekomendowane odpowiedzi

moze to jakiś skomplikowany mod nie bedzie ale mam kilka pytań.....

1. Czym wyciąć dziury w budzie (chce wyrznac dziursku z góry i z boku budy troche wieksze dziursko i zakryc plexa) Czy wiecie kto w wawie mógł bym i to profesjonalneo wyciac tak zeby łądnie było??

2. chciałem tez przedni panel budy (plastykowy)zastapic płyta z plexi czy jest mozliwosc np zamówienie w jakiejs firmie kawałka plexi i obrobienie go zgodnie z moim zyczeniem?? :D

i tyle dzieki za odp...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie nie, poczekaj, mam jeszcze kilka dobrych rad w rekawie...

Np. Dziury mozesz sprobowac wyciac palcem...albo zdematerializowac material w obrebie dziury sila woli...mozesz tez telepatycznie skontaktowac sie z dostawcami i rzemieslnikami zajmujacymi sie obrobka plexi. Na bank kilku posiada moc sprawcza azeby zrobic Ci panela... :|

Gosciu przeciez dysponujesz najwiekszym dostepnym zrodlem informacji w postaci Internetu. Masz tez najpotezniejsze narzedzie znane ludzkosci - mozg. Powiedz czemu z nich nie korzystasz?

Edytowane przez Carl0s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozna tez uzyc glowy, zeby nauczyc sie obslugi Google.pl, zeby nauczyc sie czegos wiecej o plexi i zdobyc adresy firm ktore moga Ci pomoc. Proste jak budowa cepa...

nie nie, poczekaj, mam jeszcze kilka dobrych rad w rekawie...

Np. Dziury mozesz sprobowac wyciac palcem...albo zdematerializowac material w obrebie dziury sila woli...mozesz tez telepatycznie skontaktowac sie z dostawcami i rzemieslnikami zajmujacymi sie obrobka plexi. Na bank kilku posiada moc sprawcza azeby zrobic Ci panela... :|

Gosciu przeciez dysponujesz najwiekszym dostepnym zrodlem informacji w postaci Internetu. Masz tez najpotezniejsze narzedzie znane ludzkosci - mozg. Powiedz czemu z nich nie korzystasz?

Jestem zarejestrowanym użytkownikiem od tygodnia ale przeglądam to forum już od 2 lat i co mogę stwierdzić: wychodzi na to że to forum jest wogóle zbędne, ponieważ mamy coś tak pieknego jak "GOOGLE". Panowie może i jest wiele takich tematów ale za to wy możecie nabijać sobie posty i to robicie bardzo udanie. Proponuje na każdy zadane pytanie odsyłać do w/w "GOOGLE". Pytanie brzmiało "Kto w Wawie może coś takiego zrobić??" Zastanów się i jeżeli znasz takiego człowieka to odpowiedz. Pytanie nie brzmiało: Jak to zrobić??

Z mojej strony podpowiedź: Ja zrobiłem to w ten sposób że kupiłem pleksi i wyciąłem ją dostosowując do miary boku kompa, następnie obkleiłem ten bok pleksi laminatem w kolorze obudowy wycinając w nim kształt jaki mi się podobał. Żadnego cięcia i tych innych spraw. Przymocowanie na śróbki od boku.

Pozdrawiam i moduj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeee ale z was kupy i balasy...... kurde męczyli was w dzieciństwie??

No, trochę. Szczególnie w podstawówce.

Jestem zarejestrowanym użytkownikiem od tygodnia ale przeglądam to forum już od 2 lat i co mogę stwierdzić: wychodzi na to że to forum jest wogóle zbędne, ponieważ mamy coś tak pieknego jak "GOOGLE". Panowie może i jest wiele takich tematów ale za to wy możecie nabijać sobie posty i to robicie bardzo udanie. Proponuje na każdy zadane pytanie odsyłać do w/w "GOOGLE". Pytanie brzmiało "Kto w Wawie może coś takiego zrobić??" Zastanów się i jeżeli znasz takiego człowieka to odpowiedz. Pytanie nie brzmiało: Jak to zrobić??

Z mojej strony podpowiedź: Ja zrobiłem to w ten sposób że kupiłem pleksi i wyciąłem ją dostosowując do miary boku kompa, następnie obkleiłem ten bok pleksi laminatem w kolorze obudowy wycinając w nim kształt jaki mi się podobał. Żadnego cięcia i tych innych spraw. Przymocowanie na śróbki od boku.

Pozdrawiam i moduj.

Cholera, ale po co to pisać i wałkować po raz fafnasty, skoro tematów o cięciu, gięciu, przecinaniu, grzaniu pleksy i blachy było tyle tutaj, że pewnie na wykłądach na AGH mniej mówią na ten temat.

Przykładowy link do tematu o plexi:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=201972

Blachę tnie się na gilotynach, piłami do metalu, palnikami, wyrzynarkami, diaksami, otwornicami, nożycami, szlifierkami (prostymi i kątowymi), i diabli wiedzą czym jeszcze.

Edytowane przez MareCeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pat_Garrett:

zatem nie forum jest zbędne tylko przycisk SZUKAJ.. bo tak trudno wpisać tam 2 słowa i mieć kupę tematów.... lepiej zakładać nowy i czekać aż inni po raz fafnasty będą to opisywać .. może po prostu metodę Copiego-Pejsta z jednego topicu do drugiego.. ? Tak by było dobrze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi