Maniakalny Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 przed: szerokosc 28cm po: szerokosc 20cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Jeszcze przydałoby się wyprostować te finy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 jaka maskakra............ naprostuj to jak najszybciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) lepiej wam ? :lol: Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 No troche lepiej ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Tak, teraz jest lepiej - wygląda już jak coś co można wsadzić do kompa a nie odmalowany złom :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) http://img361.imageshack.us/img361/3770/koniecla2.jpg lepiej wam ? :lol: moze troche....... ale jeszczer go siacnij na pol, bo za wysoki. // acha i za to ze podsunąłem Ci ten genialny pomysł, możesz mi jedna część podesłać, bo akurat takiego potrzebuje. z góry dziękuje serdecznie [; Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 moze troche....... ale jeszczer go siacnij na pol, bo za wysoki. // acha i za to ze podsunąłem Ci ten genialny pomysł, możesz mi jedna część podesłać, bo akurat takiego potrzebuje. z góry dziękuje serdecznie [; dla mnie jest idealny prawie na dwa wentylki 12cm (calosc ma wysokosc 23,5cm) zapytaj Ravena, kiedyś zrobiłem mu taki malutki skraplacz idelany na 120mm wentylator, moze jeszcze go ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) bardzo ładne! :D byle bez przecieków ; ]] Edytowane 21 Września 2006 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 No i to jest klonowanie :D z jednego skraplacza zrobiło sie stado małych ;) . Dobra robota ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 No i to jest klonowanie :D z jednego skraplacza zrobiło sie stado małych ;) . Dobra robota ;] jeden z małych przeciekał, ale to nic, będzie dawcą kolanek dla tego ostatniego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 jeden z małych przeciekał, ale to nic, będzie dawcą kolanek dla tego ostatniego ;) moze hincó go kupi :D on takie lubi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 moze hincó go kupi :D on takie lubi :Dnie chcem ; ]]] robiłem z dużego 3 małe, zrobiłem, przetestowałem pod 15 bar na 5 min niby ok, za 2 miechy biore a tu sito-5 przecieków z ok 40 lutów ; ]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 polutowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 chyba nie do końca ; ] wlot/wylot nie :P Testowałeś szczelność? Ile (godzin) i ile(bar)? :P CZym grzałes, bo skraplaczyk fajnie rozprasza nasze ciepełko z mappu ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 chyba nie do końca ; ] wlot/wylot nie :P Testowałeś szczelność? Ile (godzin) i ile(bar)? :P CZym grzałes, bo skraplaczyk fajnie rozprasza nasze ciepełko z mappu ;p dwa kolanka nie chwyciły do końca zaraz musze to poprawić grzałem mappem, poszło prawie 5 lasek brązu z zaw 2% Ag caly skraplacz lutowałem z 10 minut test ciśnieniowy hmm jak myślicie ile zapodać mu bar ? 30 styknie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 dwa kolanka nie chwyciły do końca zaraz musze to poprawić grzałem mappem, poszło prawie 5 lasek brązu z zaw 2% Ag caly skraplacz lutowałem z 10 minut test ciśnieniowy hmm jak myślicie ile zapodać mu bar ? 30 styknie ?? mysle ze 80 bar bedzie ok :D 10 minut to i tak malo, bo to w koncu dosyc pojemne jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 mysle ze 80 bar bedzie ok :D 10 minut to i tak malo, bo to w koncu dosyc pojemne jest. ja dawałem 35 ale skraplacz był pare m ode mnie za rogiem muru :D więcej nie mogłem bo skala sie skończyła na mano :/ 10 minut!? WOW :P Tyle to ja musiałem grzać przy pomocy kuchenki i mapu żeby sie zrobiło troche czerwone .. A no i ja miałem problem z topieniem sie aluminium(finy:/) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 no dobra skraplacz cały w wodzie 10 minut zero bąbelków cisnienie spada 1 bar na 5 minut? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 ja bym jeszcze zanurzył węże bo z tym były na XS jajka.. Widze że dziwnie to jakoś nabijasz :P a Nie lepiej żeby powietrze z kompresa szło przez mano i dalej przez zawór w mano do skraplacza? Może kompres coś popuszcza.. :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 no dobra skraplacz cały w wodzie 10 minut zero bąbelków cisnienie spada 1 bar na 5 minut? :blink: [imytg]http://img421.imageshack.us/img421/3804/test1wj4.jpg[/img] [imgyhg]http://img421.imageshack.us/img421/8223/27barbz8.jpg[/img] cisnienie moglo spasc bo temp padla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 cisnienie moglo spasc bo temp padla.Ale napisał że spada, więc wnioskuje ze nie chodzi tylko o 1 bar, pisał wczesniej cośo 30 barach a na mano jest 27, wiec poszło w dół o 3 i idzie dalej? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 1 bar w 3 minuty nabijam 27 i za 10 minut jest ponizej 24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 1 bar w 3 minuty nabijam 27 i za 10 minut jest ponizej 24 a jak sie maja uszczeki w wezach z mano? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 najpierw przetestuj szczelność manometrów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 stacja szczelna, ale nie ma co plakać na forum nabilem 27 bar i odpiąłem stacje jutro dam znać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 no i dzisiaj 14 bar :mur: :mur: :mur: co jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 no i dzisiaj 14 bar :mur: :mur: :mur: co jest ? nieszczelność ? :D włóż WSZYSTKO pod wode (wanna czy coś-ja używałem małej wanienki dla dzieci) i jak nie bedzie bąbelków tzn że to ciśnienie spada od temp bo innych wytłumaczeń nie bedzie :P Zaślep jeden koniec skraplacza, do drugiego wężyk, nabij odłącz od kompresora i sru do wody ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 nieszczelność ? :D i co sie szczerzysz ;) tak Ci wesolo :D pewnie bylo nieszczelne polaczenie i powietrze ucieka bokiem, dlatego nie ma babelkow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...