FLITH Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Ehh... mam wrązenie że to chyba naprawdę stery od karty dźwiękowej być może warto jednak podłączyć osobną kartę audio ? Lecz wydać pare zł a okaże się że będzie tak samo?...Nie musisz kupować nowej, żeby sprawdzić czy to wina audio. Po prostu wyłącz dźwięk w BIOSie i załaduj Windows. Jak będzie OK to możesz myśleć o dźwiękówce pod PCI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrass Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 (edytowane) Tak właśnie zrobie poki co czekam aż pobiorą mi sie stery od karty dźw.najnowsze bo ida jak ... 3 kb/s a jest 20 mb... jesli nic nie dadza nowe stery to wyłączam z biosu... juz wolałbym kupic na PCI karte audio i miec spokoj niż męczyc i denerwować się dalej :/ Edytowane 20 Sierpnia 2006 przez Pietrass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FLITH Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Tak właśnie zrobie poki co czekam aż pobiorą mi sie stery od karty dźw.najnowsze bo ida jak ... 3 kb/s a jest 20 mb... jesli nic nie dadza nowe stery to wyłączam z biosu... juz wolałbym kupic na PCI karte audio i miec spokoj niż męczyc i denerwować się dalej :/A skanowałeś Windows jakimś antywirusem/antytrojanem? Takie anomalie mogą być także podyktowane obecnością jakiegoś śmiecia w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrass Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 System jest świeży SP2 z zaporą + Kaspersky nic nie zdąrzyło by sie dostac ... niestety to byłoby zbyt proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FLITH Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 (edytowane) System jest świeży SP2 z zaporą + Kaspersky nic nie zdąrzyło by sie dostac ... niestety to byłoby zbyt prosteZgadza się... nowy system to jedno, ale pisałeś, że na drugiej partycji sporo danych, zawsze tam się mogło coś zagnieździć. Załóżmy jednak, że skoro aktywna ochrona Kaspersky'ego nic nie pokazuje to OK. Z drugiej jednak strony - miałem kiedyś problem z Kasperskym i powodował jazdy podobne do opisywanych przez Ciebie. Może spróbuj wyłączyć na chwilę aktywną ochronę. Trzeba się czepiać wszystkiego co się da. Edytowane 20 Sierpnia 2006 przez FLITH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrass Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 (edytowane) Zgadza się... nowy system to jedno, ale pisałeś, że na drugiej partycji sporo danych, zawsze tam się mogło coś zagnieździć. Załóżmy jednak, że skoro aktywna ochrona Kaspersky'ego nic nie pokazuje to OK. Z drugiej jednak strony - miałem kiedyś problem z Kasperskym i powodował jazdy podobne do opisywanych przez Ciebie. Może spróbuj wyłączyć na chwilę aktywną ochronę. Trzeba się czepiać wszystkiego co się da. Tak ale z drugiej partycji wszystko już też sie poszło... sfortmatowałem... Odinstalowywałem kasperskiego wszystko tak samo było... Nowe stery nic nie dały... Karte wyłączyłem w biosie nie odistalowałem sterów w windzie niby mała poprawa na dyski juz sie nie zacina... ale np. sprawdzam rozpakowywanie pliku 100 mb w roznych miejscach kilka razy jest ok szybko idzie rowno, a czasem zatrzymuje sie w połowie i stoji pare/parenoscie sekund nie wiem czy to jest ok... czy czego to wina.. czy moze tak ejst zawsze ale jakos sobie tego nie przypominam ... zgłupiałem... Edytowane 20 Sierpnia 2006 przez Pietrass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FLITH Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 (edytowane) Strasznie denerwująca sytuacja :-(. Może zainstaluj system z wyłączoną dźwiękówką. Jak usuniesz stery to nie ma gwarancji, że coś na dysku czy w rejestrze nie zostało. Minimalna poprawa daje do myślenia. EDYCJA: To stawanie przy rozpakowywaniu pliku to jakby zapisywanie na dysku materiału, który dotąd się rozpakował. Widać, że znów dysk coś tu zawala. Tak ja to widzę. Jaki masz dysk? Jak jest podłączony? Jaką ma temperaturę? Przetestuj twardego programem HD Tune: http://www.hdtune.com/. Edytowane 20 Sierpnia 2006 przez FLITH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrass Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 (edytowane) Tylko jak znowu zainstaluje system to będzie lipa jak siemasz zdołuje sie..Sytuacja strasznie wkur... no np.rozpakowuje jakis plik i nie rozpakowywuje rowno tylko sie zacina w polowie na pare sekund... a raz idzie bez problemow... :/ ehhhhh Edytowane 20 Sierpnia 2006 przez Pietrass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Problem już jest rozwiązany :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Problem już jest rozwiązany :wink:i co to było ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 nowy kabel sata + zmiana portu sata + osobna muza = wszystko pomogło :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrass Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Wszystko gra i buczy teraz tylko musze wyniczek z Super Pi na forum wrzucic :D :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 (edytowane) Czy może jakiś dobry człowiek zrobić upload swojej wersji Easy Tune 5 na jakiś serwer? Ściągnąłem wersję Beta:050426 ale nie działa z DQ6 (w ogóle się nie odpala). CD do płyty nie mam, a chętnie bym ET5 wykorzystał do moich niecnych celów :D EDIT: normalnie nie wierzę, że nie ma tu nikogo kto by mógł zrobić upload. OK, będzie łatwiej - na maila poproszę: mach82_xl@wp.pl Ludziska, nie bądźcie tacy, to tylko chwilka. Edytowane 21 Sierpnia 2006 przez mach82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak24dg Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 ja sprawdze pewnie w pon czy kiedys, bo nigdzie nie ma tego radiatora u mnie w miescie ;/ wszyscy czekaja az przyjdzie a ma byc w tym tyg... hmm zazdroszcez Ci chyba, bo masz to samo co ja i masz stabilne 430, podczas gdy u mnie stabilne super jest tylko 400, na 415 jeszcze chodzi... a wyzej mam problemy... A ile się nameczyłem aby to osiągnąć najlepsze jest to że pamięci niechcą dziłać na wiekjszym napięciu jak dam 0.1v to dziłaja na 430fsb a jak dam wiecej już nie, nawet dawałem 0.5v też nic nie zmieniało. Mam inny problem jak ustawiam ramy na 4/4/4/8 przestawia mi w cpu-z na 4/4/4/9, nie wiem co jest grane czasem mam 3/4/4/9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) mial juz ktos w lapkach GB 965p-s3 ?? Jak wiadomo rozni sie tylko brakiem solidnych aluminowych capacitorow na calym PCB oprocz okolic socketa. Wszyscy oprocz gigabyte'a w swoich plytach nie maja aluminowych na calym PCB tylko wokol socketa(albo w ogole) wiec sadze ze to chwyt marketingowy GB a cena okolo 60zl wieksza (s3->ds3) tylko ze zauwazylem ze bios do s3 chyba duzo nie poprawia w osiaganiu wysokiego fsb...przynajmniej tego nie pisze w adnotacji do biosu od GB w przeciwienstwie do ds3... Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez Lizardus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLBK Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 A ja mam taki problemik Wszedzie na roznych forach panuje opinia ze do e6600 i wyzej lepiej kupic p5w dh niz gigabyta, a nie ukrywam, ze chcialbym kupic e66 i wlasnie ds4 - wiadomo nizsza cena, i inne takie(miedzy innymi lpt ktore jest mi nijako potrzebne do podlaczania mojego kochanego wyswietlacza). Widze, ze Worms14 ma wlasnie taka konfiguracje, ale z tego co pamietam, to jakos nie za bardzo byl z tego ukladu zadowolony. I tutaj moje pytanie - Czy jezeli nie planuje pobijac rekordow w O/C tylko delikatnie podkrecac proca(w kazdym razie na poczatku) to czy ds4 naprawde nie nadaje sie do e6600? Czy lepiej kupic sobie jednak asusa i do tego karte z lpt na pci?! Z gory dziekuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 A ja mam taki problemik Wszedzie na roznych forach panuje opinia ze do e6600 i wyzej lepiej kupic p5w dh niz gigabyta, a nie ukrywam, ze chcialbym kupic e66 i wlasnie ds4 - wiadomo nizsza cena, i inne takie(miedzy innymi lpt ktore jest mi nijako potrzebne do podlaczania mojego kochanego wyswietlacza). Widze, ze Worms14 ma wlasnie taka konfiguracje, ale z tego co pamietam, to jakos nie za bardzo byl z tego ukladu zadowolony. I tutaj moje pytanie - Czy jezeli nie planuje pobijac rekordow w O/C tylko delikatnie podkrecac proca(w kazdym razie na poczatku) to czy ds4 naprawde nie nadaje sie do e6600? Czy lepiej kupic sobie jednak asusa i do tego karte z lpt na pci?! Z gory dziekuje za pomoc. tu nie chodzi o oc tylko o wydajność przy tych samych Mhz po prostu procki z 4Mb cache sie duszą na plytach z chipem 965 a do oc już jak weźmiesz e6400 to nie bedziesz miał problemu że fsb sie skończy - tylko że ma 2mb cache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 tu nie chodzi o oc tylko o wydajność przy tych samych Mhz po prostu procki z 4Mb cache sie duszą na plytach z chipem 965 a do oc już jak weźmiesz e6400 to nie bedziesz miał problemu że fsb sie skończy - tylko że ma 2mb cache czy ta informacja ze procki z 4Mb cache dlawia sie na plytach z i965 jest potwierdzona i prawdziwa ? - bo tez stoje przed wyborem plyty do procka 2.4GHz i dotychczas bylem napalony na Gigabyte ds4 ale jezeli ten chipset zle wspolpracuje z 4MB cache to chyba bede musial poszukac cos na i975. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 czy ta informacja ze procki z 4Mb cache dlawia sie na plytach z i965 jest potwierdzona i prawdziwa ? - bo tez stoje przed wyborem plyty do procka 2.4GHz i dotychczas bylem napalony na Gigabyte ds4 ale jezeli ten chipset zle wspolpracuje z 4MB cache to chyba bede musial poszukac cos na i975.tak wnioskuje z dyskusj z topicku o super pi i topicku o płytach głownych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) A ile się nameczyłem aby to osiągnąć najlepsze jest to że pamięci niechcą dziłać na wiekjszym napięciu jak dam 0.1v to dziłaja na 430fsb a jak dam wiecej już nie, nawet dawałem 0.5v też nic nie zmieniało. Mam inny problem jak ustawiam ramy na 4/4/4/8 przestawia mi w cpu-z na 4/4/4/9, nie wiem co jest grane czasem mam 3/4/4/9 ja sie poddalem... moglbys mi podac wszystkie ustawienia swojego biosu? sprawdz PW edit: w ogole dziwna sprawa, zapomnialem dac linka wczesniej http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=112335 Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez CrazyJohn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeganJustice Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) po mojemu to cpu-z po prostu zle wyswietla timingi, przeciez jest znana sprawa ze na tych plytach czesto 5-5-5-15 wyswietyal jako 3-5..... Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez VeganJustice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 no ze starym biosem tak, od F4 chyba poprawili juz timingi i tyle zadna pamiec sie nie zabootuje na CL3 i 500Mhz zeby bylo stabilnie :) wiec to jest blad w wyswietlaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 no ze starym biosem tak, od F4 chyba poprawili juz timingi i tyle zadna pamiec sie nie zabootuje na CL3 i 500Mhz zeby bylo stabilnie :) wiec to jest blad w wyswietlaniu poprawic poprawili ale FSb stabilne spadło mi o kolka mhz ... poza tym TRAS nadal wyswietla w wiekszości przypadków "9" ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeganJustice Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 poprawic poprawili ale FSb stabilne spadło mi o kolka mhz ... poza tym TRAS nadal wyswietla w wiekszości przypadków "9" ...Coz to itak wina cpu-z wiec wystarczy sie sugerowac wartosciami z biosu a nie z cpu-z. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Coz to itak wina cpu-z wiec wystarczy sie sugerowac wartosciami z biosu a nie z cpu-z.jak dla mnie to czasami tak czasami nie - raz ustawia jak w biosie a pokazuje inaczej raz ustawia jakw cpuz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 [ciach!]a kiedy poprawia to, ze jak ustawiam CL 5 to mam 5 a nie 3 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 [ciach!]a kiedy poprawia to, ze jak ustawiam CL 5 to mam 5 a nie 3 :mur:no wydaje mi sie ze w F4 dla DS3 juz poprawili, u mnie dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 no wydaje mi sie ze w F4 dla DS3 juz poprawili, u mnie dzialaPelne F4 ? Czy jakis inny <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Pelne F4 ? Czy jakis inny <_<na pewno F4c i F4e - te sprawdzalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 na pewno F4c i F4e - te sprawdzalemNa tych wlasnie mi nie dziala CL5 :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...