grz Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Jak wyglada porownanie tych dwoch zasilaczy pod wzgledem mocy na lini 12v i ciszy. Sprzet na jakim by to chodzilo to A64 3500, gf 7600gs ddr3, 2xhdd, w przyszlosci moze bym dokupil a64 x2 i dodal ewentualnie drugiego gf 7600gs ddr3 pod sli lub zmienil na jakas mocniejsza karte. Mam tez mozliwosc kupna za cene o 27 zl wieksza. 450w wersje tego anteca. Co byscie doradzili? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) Przesukaj forum było troche już o tych zasilaczach Benito pisał że ten Antec jest nowocześniejszą konstrukcją jak Topower ale gdzieś testów zagranicznych wyczytałem że pod obciążeniem robi się głośny.No może o Antecu na forum nie było za wiele.Sam sie nad nim zastanawiałem ale wziąłem Enermaxa liberty 400AWT cisza i bardzo mocna podwójna linia 12v oraz odpinane kable,2 wtyczki pciexpress do sli sie nadaje,wtyczka 8 pinowa 12v do nowych płyt głównych. Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Jeśli już chcesz kupić Topowera to najlepiej P6 albo P7. BENITO pisał, że przy mocnym obciążeniu linii 12V, wzrasta napięcie na linii 5V. Chociaż w przypadku dwóch 7600GS linia 5V powinna być dobrze dociążona. Jeśli grafiki ciągnęłyby prąd z dodatkowych złącz zasilających PCIE (od zasiłki) P5 może mieć problem. Nie miałem okazji tego sprawdzić na sobie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...