Skocz do zawartości
grz

Topower Top-400p5 U12 Oem Vs. Antec Smartpower 2.0 Sp 400 Oem

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wyglada porownanie tych dwoch zasilaczy pod wzgledem mocy na lini 12v i ciszy. Sprzet na jakim by to chodzilo to A64 3500, gf 7600gs ddr3, 2xhdd, w przyszlosci moze bym dokupil a64 x2 i dodal ewentualnie drugiego gf 7600gs ddr3 pod sli lub zmienil na jakas mocniejsza karte. Mam tez mozliwosc kupna za cene o 27 zl wieksza. 450w wersje tego anteca. Co byscie doradzili?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesukaj forum było troche już o tych zasilaczach Benito pisał że ten Antec jest nowocześniejszą konstrukcją jak Topower ale gdzieś testów zagranicznych wyczytałem że pod obciążeniem robi się głośny.No może o Antecu na forum nie było za wiele.Sam sie nad nim zastanawiałem ale wziąłem Enermaxa liberty 400AWT cisza i bardzo mocna podwójna linia 12v oraz odpinane kable,2 wtyczki pciexpress do sli sie nadaje,wtyczka 8 pinowa 12v do nowych płyt głównych.

Edytowane przez kurczak80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli już chcesz kupić Topowera to najlepiej P6 albo P7. BENITO pisał, że przy mocnym obciążeniu linii 12V, wzrasta napięcie na linii 5V. Chociaż w przypadku dwóch 7600GS linia 5V powinna być dobrze dociążona.

Jeśli grafiki ciągnęłyby prąd z dodatkowych złącz zasilających PCIE (od zasiłki) P5 może mieć problem. Nie miałem okazji tego sprawdzić na sobie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi