Skocz do zawartości
tomasir

Komórki z cyfrakami. Warto to coś?

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie chodzi mi głównie o teo ericsona i simensa, bo na nokie to jakoś tyle kasy nie będę ładował. Kusząca jest cena, ale czy ten aparat oferuje chociaż przyswoitą jakość? No i w jaki sposób potem zdjęcia przerzuca siędo kompa, przez usb, czy trzeba koniecznie "wysyłać" ?

Na cyfrakach nie znam sięwogóle więc proszę o wyrozumiałość :D

NO i piszcie jakie są zaley (prócz ceny oczywiście ) i wady takiego rozwiązania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeeeeeee, zdjecie ladnie wyglada na wyswietlaczu!

ale jak przerzucisz na kompa, to sie zygac chce!

to jest taki gupi gadzet, owszem czasem sie przydaje, ale imho nie warto!.

lepiej cyfraka kupic!

Tylko że cyfrak koszutje co najmniej kilkaset pln, a ja i tak niedługo będę podpisywał nową umowę i komórkę bym sobie taką wybrał. A jak jest rozdzielczość tych zdjęć z komórki-cyfraka :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eryk z aparatem 49+vat :D w erze

jesli miałaby byc taka cena , czy nawet do 100 pln to ja bym wziął, choć jesli chodzi o jakośc zdjęc to raczej bym nie polecał. (zawsze coś można takim"aparatem" zrobić i wrzucic kilka "fotek" na www)

w sumie jakbys chciał kupić zwykły tandetny aparacik z 0,3 MP to tyle by kosztowął.. :) więc ja bym wziął taki tel. chocby z tego powodu że w razie czego tez można łatwo i drogo takie coś sprzedac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eryk z aparatem 49+vat :D w erze

jesli miałaby byc taka cena , czy nawet do 100 pln to ja bym wziął, choć jesli chodzi o jakośc zdjęc to raczej bym nie polecał. (zawsze coś można takim"aparatem" zrobić i wrzucic kilka "fotek" na www)

w sumie jakbys chciał kupić zwykły tandetny aparacik z 0,3 MP to tyle by kosztowął.. :) więc ja bym wziął taki tel. chocby z tego powodu że w razie czego tez można łatwo i drogo takie coś sprzedac :D

Czyli po prostu jakość zdjęć takiego cyfraka jest bardzo przeciętna (a nawet poniżej przeciętnej).

Napiszcie mi tylko w jaki sposób jest rozwiązanie przesyłanie ich potem do kompa?

Bo tak szczerze mówiąc to za 50 pln jak jeszcze będzie oferta z tymi cyfrakami to się skuszę.

A jak się ma sytuacja z takimi aparatami w innych sieciach?

Bo jak bym np. do idei przeszedł to mam przez pół roku połowę abonamentu w kieszeni...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w erze jest motorolka T720 tez za 49 ale za aparat trzeba doplacic 200 zeta. a przesylanie fotek do kompa chyba przez kabalek?

w plusie jest eryk t68 z aparatek chyba za 750 zeta i nokia 7650 ktora kosztuje ponad 1 tys :Dw erze jest motorolka T720 tez za 49 ale za aparat trzeba doplacic 200 zeta. a przesylanie fotek do kompa chyba przez kabalek?

w plusie jest eryk t68 z aparatek chyba za 750 zeta i nokia 7650 ktora kosztuje ponad 1 tys :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wedlug mnie kupowanie samego telefonu tylko dla cyfraka jest bezsensu, ale jako extra bonus to juz sie oplaca, bo przeciez lepiej miec takie cos, niz w ogule nie miec.

Ja właśnie tak to traktuję. Najważniejszy jest telefon a cyfrak by sięprzydał, by można choćby jakieś fotki na forum wrzucić, czy komuś przesłać.

No i umowa mi się kończy gdzieś w wakacje, więc zawsze jest szansa że dotego czasu ceny tych aparatów jeszcze spadnę i będzie jakiś sensowny aparacik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wedlug mnie kupowanie samego telefonu tylko dla cyfraka jest bezsensu, ale jako extra bonus to juz sie oplaca, bo przeciez lepiej miec takie cos, niz w ogule nie miec.

Ja właśnie tak to traktuję. Najważniejszy jest telefon a cyfrak by sięprzydał, by można choćby jakieś fotki na forum wrzucić, czy komuś przesłać.

No i umowa mi się kończy gdzieś w wakacje, więc zawsze jest szansa że dotego czasu ceny tych aparatów jeszcze spadnę i będzie jakiś sensowny aparacik.

//Tomasir///

Jesli chcesz kupic telefon z możliwościa podłaczenia aparatu a potem dokupic aparacik do tego telefonu to w sumie takie cos mozna brac pod uwagę... Zapewne za jakiś czas będzie można np. na Allegro dorwać tani aparat do tel..

choć IMHO Nokia rulezz wziałbym 6310 (6210- jesli mozna jeszcze je dostac) albo coś z 6510 (6610) a cyfraka oddzielnie..

P.S. Nie wiem jak to jest z zrzucaniem fotek z tel do kompa..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem tak:

t68i odradzamm bo jest wadliwym telefonem.

t300 (ten w Erze) jego matryca ma 256 kolorow (marnacja)

Nokia 7650 to paskudna kobyla

Na twoim miejscu zaczekalbym na Nokie 6650 (aparat i kamerka)albo na Sonyericssona t800 (aparat, kamerka i aktywna matryca)

Ceny pospadaja bo ma wejsc wiele nowych modeli a wiekszosc z nich bedzie posiadala kolorowe wyswietlacze i aparaty.

Acha jak sie juz zdecydujesz na Sonyericssona zwroc uwage jaka liczbe zawiera symbol cyfraka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

t300 robi jdziecia w 24bitowym kolorze. nie wiem skad info o 256...

ogolnie w erze ten telefon jest chyba w dosc znosnej cenie razem z aparatem bodajze 49zetka.

zdjecia wychodza mniej wiecej takie jak z lepszej internetowej kamerki, albo nawet lepsze 640*480 na codzien zupelnie wystarczy Ci pewnie..

zobacz testy tych aparatow: http://mobile.burn.com/review.jsp?Id=82

zdjecia przesylasz przezz kabel, bluetooth, email lub mms (gprs).

sam sie zastanawiam nad zakupem. cyfrowy aparat jest mi narazie nie potrzebny, a tym moglbym postrzelac fotki do aukcji na allegro albo cos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matryca to wyswietlacz :) I ten obsluguje tylko 256 kolorow.

Ja bym jednak czekal. Chociaz jego cena jest kuszaca. W Plusie tez jest jakos tanio.

matryca to tez CMOS lub CCD(nie wiem, co w tych aparatach siedzi). myslalem, ze o tym pisales. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matryca to wyswietlacz :) I ten obsluguje tylko 256 kolorow.

Ja bym jednak czekal. Chociaz jego cena jest kuszaca. W Plusie tez jest jakos tanio.

Jak już wyżej napisałem, mam czas do sierpnia tego roku, ale już chciałem sietrochę w temacie dowiedzieć, bo jak dla takiej osoby jak ja gdzie ten cyfrak nie jest niezbędny, ale czasem by się przydał cena 50 netto łącznie z aparatem wydaje się niezła. A i tak bym woleał tego cyfraka z tym drugim sonyeriksonem do którego on też pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi