Spinacz Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Witam. Mam teraz komputer kolegi (plyte glowna razem z wpietym procesorem i wiatrakiem oraz karta graficzna dostal od kolegi z niemiec i przyniosl mi zebym to wszystko wlozyl do jego obudowy i podpial) z plyta glowna obslugujaca FSB 100/133 plyta glowna PCCHIPS M811 i prcoesorem AMD Athlon 1000 (ozn. A1000AMT3B), karta graficzna GF 6200 i 256 MB ramu 266MHz. Gdy wszystko podepne niby komputer sie wlacza, wiatraki sie kreca ale monitor nie swieci sie. Plyta glowna i karta graficzna sa nowe. Podpinalem wszytsko do mojego tagana 380 i tez nie wstawal. Gdy za pierwszym razem go odpalilem poczulem drobny swad ale nie widzialem dymu, ani na plycie nie widac zeby sie cos spalilo. Jak myslicie co moglo sie stac ? co mam zrobic? Plyta glowna nie wydaje takze zadnych dzwiekow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 A ta karta pasowała do płyty? Wg tego i tego płyta jest dość stara. Spróbuj inną kartę graficzną podłączyć. Tego procka natomiast nie ma na liście obsługiwanych. Teoretycznie powinien chodzić, jednak w praktyce różnie bywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinacz Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Hmm podlaczalem cos takiego http://tiny.pl/7hdl i tez nie szlo :/ sam nie wiem co jeszcze mam zrobic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Spróbuj jakąś grafikę na PCI. Ewentualnie pozostaje szukanie winnego. Skoro był swąd, to mogło się jednak coś spalić. Wystarczy krzywo wsadzić grafikę lub pamięci i jest posprzątane - czasami nawet nie widać, że nie do końca weszło do slotu. Sprawdź te podzespoły na innej płycie. Jeśli wszystkie będą ok, to coś z płytą nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinacz Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Grafike sprawdzalem i jest ok. Na procesorze mierzylem opory i tez sa ok wiec chyba pozostaje to ze plyta nie obsluguje agp x4 albo jest zepsuta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...