goralsim Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Witam!! Która płyta jest lepsza pod takiego proca jak Intel Core 2 Duo E6400: Gigabyte GA-965P-DS3 lub DS4 or Asus P5W DH ?? Chodzi mi o to która z tej półki cwenowej jest najlepsza pod względem overclokingu i włąściwości ?? Ale wydaj emi sie żę najpierw trzeba zrobić porównanie 2 płyt Gigabye'a która jest lepsz a później skonfrontować z ASUSEM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HA98M Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 ja bym wybrał procka e6300 i płyte Gigabyte GA-965P-DQ6 Intel P965- jak narazie najlepsza na rynku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goralsim Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 ja bym wybrał procka e6300 i płyte Gigabyte GA-965P-DQ6 Intel P965- jak narazie najlepsza na rynku dq6 jest jak dla mnie za droga myśle o czymś do 650zł maxymalnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Gigabyte jest lepszy od tego Asusa, zarówno w OC jak i na defaultowych ustawieniach :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Wszystko zależy, do jakiego procka ma być płyta. Jeśli do czegoś pokroju e6600, to Asus P5W DH. Jesli do czegoś pokroju e6300, to Gigabyte DS4. Asus osiaga bez Vmodów FSB w granicach 400MHz, więc przy niskim mnożniku wiele tracimy. Z Gigabytem podobno jest tak, że przy prockach na rdzeniu Conroe (e6600 i wyższe) ma problem z osiąganiem wysokich FSB Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Asus osiaga bez Vmodów FSB w granicach 400MHz, więc przy niskim mnożniku wiele tracimy. Z Gigabytem podobno jest tak, że przy prockach na rdzeniu Conroe (e6600 i wyższe) ma problem z osiąganiem wysokich FSB, jak to ma miejsce w przypadku Allendale ten problem raczej nie ma miejsca w przypadku allendale ;) E6300/E6400 - gigabyte modele wyzsze - asus Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez tomos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 ten problem raczej nie ma miejsca w przypadku allendale ;) Wiem, moja pomyłka. Śpieszyłem się z pisaniem :oops: :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...