Skocz do zawartości
Gość Wintereq

Karta Do 500 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jak w temacie. Mam obecnie GF 6600 z pamięciami GDDR3, która kręci się na 600/1200 MHz, jednak mam okazję ją sprzedać za niezłą kasę i chciałbym coś kupić za 500 zł. Myślałem nad GF 6800 GS, ale jakoś nie widzą mi się niemarkowe Pality, czy inne [ciach!]ły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bym się na Twoim miejscu zastanowił nad zmianą płyty (za swoją powinieneś dostać ponad 100 zł) i kupnem 7300GT (Galaxy 128MB, 1,4ns). Taki zestaw bedzie kosztował ok 600 zł, wydajność będzie miał odrobine lepszą niż wyżej wymieniony 6800GS, no i masz PCI-e

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bym się na Twoim miejscu zastanowił nad zmianą płyty (za swoją powinieneś dostać ponad 100 zł) i kupnem 7300GT (Galaxy 128MB, 1,4ns). Taki zestaw bedzie kosztował ok 600 zł, wydajność będzie miał odrobine lepszą niż wyżej wymieniony 6800GS, no i masz PCI-e

No właśnie odrobine lepszą a ile zachodu i do tego wyjdzie drożej. A jak weźmie tego 6800GS to styknie na rok a potem to już coś na DX10 i pewnie zmiana całego sprzętu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawi mnie jak wyliczyłeś, że wyjdzie drożej.

GIGABYTE GA-K8NE (płyta porównywalna, do tej, którą ma) ~220 zł

Galaxy 7300GT 128MB~350.

Razem max 570 z przesyłką (to co dostanie za starą płytę spokojnie zrekompensuje mu tą nadwyżkę ponad 500zł)

Cytowany Palit z przesyłką kosztuje ok 530 zł.

To jest moja propozycja, a co weiss zrobi to jesgo sprawa. Podałem mu jedynie inne rozwiązanie na wydajniejszy (i wydaje mi się rozsądniejszy) upgrade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

Witam,

Jak w temacie. Mam obecnie GF 6600 z pamięciami GDDR3, która kręci się na 600/1200 MHz, jednak mam okazję ją sprzedać za niezłą kasę i chciałbym coś kupić za 500 zł. Myślałem nad GF 6800 GS, ale jakoś nie widzą mi się niemarkowe Pality, czy inne [ciach!]ły.

Dobry jesteś! A jaka różnica jest pomiędzy nowymi Palitami a Gainwardem? Jest taka, że płacisz na naklejki :wink: Palita przejął Gainwarda i robi teraz dobre karty. Ale jak chcesz to kup 6600GT MARKOWEGO będziesz mógł przyszpanować marką ale wynikiem w marku no niestety już nie :wink: Wczesniej pisałem, że karta się grzeje. Teraz mam w idlu 52*C a w Stresie nie przekracza 90. A karta się wcześniej grzała gdyż chłodzenie ma jedną wade zapycha się kurzem ale wystarczy raz na 2 miechy wyjąć ją i wyjąć kurz lub też można sprężonym powietrzem. Raczej to skomplikowane nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi