hojrak6 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Witam Kumpel mnie prosil o zlozenie komputera do 2600zl Pelen zestaw czyli totalnie wszystko musi sie zmiescic w 2600zl. 2600 jest ustawione na sztywno wiec prosze nie pisac ze lepiej dolozyc 100 i kupic cos tam, bo niestety juz tej 100 nie da sie dolozyc. Moja propozycja jest Taka Co byscie zmienili ? Komputer bedzie przeznaczony do nauki dla studenta Elektrotechniki, czyli jakies tam programowanie, autocad itp. Karta graficzna - moze byc zintegrowana, jedyne czego kumpel oczekuje to zeby filmy chodzily si. Ale tez trzeba patrzec zeby te filmy plynie chodzily na windowsie Vista. I dysk sztywno ustawiony seagate, pojemnosc minimalna 80 GB. Problemem jest tez to ZE MUSI BYC MONITOR LCD 17''. Proponowalem mu uzywana 19'' CRT bo znajomy chcial sprzedac za 250 zl ale nie chcial. Zestaw w pelni bedzie kupiony w komputroniku lub znaku. PS. Niema uprzedzen co do Intela czy AMD. Probowalem zlozyc tez na p 805 ale wyszlo jzu kolo 2700, bo o core2 raczej mozna pomazyc z taka kwota. Pozdrawiam i dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 ja bym wybral tak: wychodzi nieco drozej, ale jest panoramiczny monitor 19" (ktory sie przyda do autocada itp.)... a jakby co to mozna go wywalic i juz sie miescisz w kwocie 2600... tylko wzialbym LG a nie Samsunga... Ponadto sa lepsze glosniki, fajniejsza klawiatura i lepsza grafika na zintegrowanej plycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hojrak6 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Plyta ktora podales jest w mATX. One wchodza do normalnych obodow ATX ? Co do monitora to niestety nie ma tyle sianka. Chyba ze wezme 512 ramu i mu powiem zeby za miesiac dokupil druga kosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 wchodza:) a z ramem to dobry pomysl... albo moze w ogole lepiej miesiac sie wstrzymac i za miesiac kupic wszystko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hojrak6 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Nie da rady poczekac, bo zawalil informatyke, a bez komputera raczej nie nauczy sie programowac:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Monitor 1079zł - lepiej nie oszczędzać na LCDku Mobo 324zł Procesor 405zł Dysk Seagate 80GB 190zł RAM 2x512MB 323zł Zasilator 123zł DVD-RW 141zł + obudowa/mysz/klawiatura - ok 50-100zł chyba wyszło ok 2600zł (w znaku było by taniej ale tam nie mają tego LCDka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 kazdy mowi, ze to Pentium D to gowno, nie dwa rdzenie i ze athlon lepszy wiec nie wiem po co sie w to pchac... monitorek moze i calkiem fajny (tj. matryca fajna), ale nic wiecej... a do cada to bardziej sie przyda wiecej miejsca (= panoramiczna matryca) niz wieksze katy (matryca w tym benq)... tak czy inaczej ja bym obstawal przy swoim zestawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hojrak6 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Paweł niestety zwstaw ktory podales juz kosztuje 2585 + obodowa 100zl myszka klawaiatura 50zl co daje razem ponad 2700 a to juz duzo za duzo. A moze jakos da rade zlozyc na core2 ?? Moze znacie jakas tania plyte glowna pod core2 z zintegrowana grafika ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Paweł niestety zwstaw ktory podales juz kosztuje 2585 + obodowa 100zl myszka klawaiatura 50zl co daje razem ponad 2700 a to juz duzo za duzo. A moze jakos da rade zlozyc na core2 ?? Moze znacie jakas tania plyte glowna pod core2 z zintegrowana grafika ? Pozdrawiam To obadaj ceny w znaku - tam chyba sie zmieścisz (tyle że jak już pisałem tam nie mają tego LCDka). Pentium i jego 2 jajka odstawią na mile Athlona w programach typu Cad (Athlon może i dobry jest ale do gier), a o Conroe raczej zapomnij (najtańszy procesor ok. 900zł + drogie płyt główne). Co do monitora to chyba lepiej kupić lepszy niż większy (takie jest moje zdanie a za te cene to raczej nic lepszego się nie znajdzie i jeśli widzisz różnicę tylko w kątach to pogratulować). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Monitor 1079zł - lepiej nie oszczędzać na LCDku podobno ten monitor wycofali juz z produkcji ze wzgledu na jakas wade fabryczna; ciezko bedzie chyba go dostac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosu001 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 ja radziłbym wziąć tańszy monitor np. tego BenQ 19" LCD >LINK<, słyszałem także pozytywne opinie na temat tego monitora również BenQ >LINK<. Zaoszczędzone pieniądze na monitorze zainwestowałbym w lepszym procku lub płycie głównej pozdro B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeganJustice Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 A czemu Twoj kolega nie chce CRt , przeciez to grafiki , CAD'ow itp CRTeki sa o wiele lepsze i nadal sa uzywane przez wiele osob profesjonalnie zajmujacych sie takimi rzeczami . Uzywany EIZO 19' mozna dostac za okolo 250 zl , niestety cala konfiguracje psuje drogi (IMHO nieptorzebnie) monitor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hojrak6 Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Witam Niechce CRT dlatego ze nie ma miejsca gdzie go postawic. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...