Skocz do zawartości
Yacho

Jaka Farba ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

niedługo bede miec bigtowera z serii BA - w kolorze czarnym - cały hałas w tym ze chce sobie wyciac dziure pod chlodnice w topie...

Podejrzewam ze po tej operacji bede miec drobne ubytki w farbie i musze to czyms zamalowac... i teraz pytanie... jak dobrac farbe pod tego chiefa ? niby to jest jakis czarny grafitowy... nie chcialbym miec budy w ciapki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wycinałem dziurke w swojej budzie to pierwsze zakleiłem miejsce cięcia taśmą malarską (taka żółta) na niej namalowałem linie cięcia i jazda, po wycięciu odkleiłem taśme i niebyło żadnych ubytków odprysków etc. :lol:, oczywiście moja stara buda to niebył chief więc niewiem jak one reagują na takie coś :D

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po cieciu nie bedzie zadnych odpryskow farby, moge ci to zagwarantowac. Zakleisz tasma malarska linie ciecia i po sprawie.

Kiedys juz byl temat o szukaniu farby pod chiefa i stanelo na tym ze nikt jej nie znalazl...

Jak przy modzie nie porysujesz czyms budy to wszystko bedzie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lukas_gab

Odprysków oczywiście nie będzie , ale jak ja ciąłem swoją bude to mimo taśmy farba w niektórych miejscach sie lekko spaliła i odbarwiła ... jednak jest to niewidoczne , trzeba by sie bardzo przyjrzeć , żeby coś dostrzec . Trzeba również dodać , że ciąłem szlifierką kątową ;D

Edytowane przez lukas_gab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba "kątową" :lol2: proponuje do tego wyrzynarke z pilka o drobnych zebach, tniesz na duzych obrotach od spodu materialu i nie masz zadnych odpryskow. blache sobie najpierw oklej tasma malarska tak jak radzili koledzy wyzej, i tak jak mowilem tnij lepiej "od spodu" poniewaz czesto wyrzynarki wylamuja material od wierzchniej strony ciecia. a i jeszcze jedno, odstep miedzy zebami (na pilce) najlepiej zeby bym mniejszy niz grubosc blachy, wtedy bedziesz mial pewnosc ze nie wyszarpie ci brzegow (nie bedziesz mial fali dunaju na linji ciecia). jakies pytania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odprysków otrzywiśnie nie będzie , ale jak ja ciełem swoją bude to mimo tasmy farba w niektórych miejscach sie lekko spaliła i odbarwiła ... jednak jest to niewidoczne , trzeba by sie bardzo przyjrzeć , żeby coś dostrzec . Trzeba równierz dodac , że ciełem szlifierką kontową ;D

Kiedy wreszcie zaczniesz zwracać uwagę na pisownię :?: :evil: Wyhaczyłeś już 90%, jeszcze jeden podobny post i żegnasz się z forum na zawsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi