Yacho Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Witam niedługo bede miec bigtowera z serii BA - w kolorze czarnym - cały hałas w tym ze chce sobie wyciac dziure pod chlodnice w topie... Podejrzewam ze po tej operacji bede miec drobne ubytki w farbie i musze to czyms zamalowac... i teraz pytanie... jak dobrac farbe pod tego chiefa ? niby to jest jakis czarny grafitowy... nie chcialbym miec budy w ciapki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
florek41 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Jak wycinałem dziurke w swojej budzie to pierwsze zakleiłem miejsce cięcia taśmą malarską (taka żółta) na niej namalowałem linie cięcia i jazda, po wycięciu odkleiłem taśme i niebyło żadnych ubytków odprysków etc. :lol:, oczywiście moja stara buda to niebył chief więc niewiem jak one reagują na takie coś :D Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 szkoda troche dziurawić bude chiefa, sam mam BA bravo big tower , jest cudna sama w sobie, a inne komponenty jakoś upchac czy coś :P xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Po cieciu nie bedzie zadnych odpryskow farby, moge ci to zagwarantowac. Zakleisz tasma malarska linie ciecia i po sprawie. Kiedys juz byl temat o szukaniu farby pod chiefa i stanelo na tym ze nikt jej nie znalazl... Jak przy modzie nie porysujesz czyms budy to wszystko bedzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Odprysków oczywiście nie będzie , ale jak ja ciąłem swoją bude to mimo taśmy farba w niektórych miejscach sie lekko spaliła i odbarwiła ... jednak jest to niewidoczne , trzeba by sie bardzo przyjrzeć , żeby coś dostrzec . Trzeba również dodać , że ciąłem szlifierką kątową ;D Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez lukas_gab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 chyba "kątową" :lol2: proponuje do tego wyrzynarke z pilka o drobnych zebach, tniesz na duzych obrotach od spodu materialu i nie masz zadnych odpryskow. blache sobie najpierw oklej tasma malarska tak jak radzili koledzy wyzej, i tak jak mowilem tnij lepiej "od spodu" poniewaz czesto wyrzynarki wylamuja material od wierzchniej strony ciecia. a i jeszcze jedno, odstep miedzy zebami (na pilce) najlepiej zeby bym mniejszy niz grubosc blachy, wtedy bedziesz mial pewnosc ze nie wyszarpie ci brzegow (nie bedziesz mial fali dunaju na linji ciecia). jakies pytania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Odprysków otrzywiśnie nie będzie , ale jak ja ciełem swoją bude to mimo tasmy farba w niektórych miejscach sie lekko spaliła i odbarwiła ... jednak jest to niewidoczne , trzeba by sie bardzo przyjrzeć , żeby coś dostrzec . Trzeba równierz dodac , że ciełem szlifierką kontową ;D Kiedy wreszcie zaczniesz zwracać uwagę na pisownię :?: :evil: Wyhaczyłeś już 90%, jeszcze jeden podobny post i żegnasz się z forum na zawsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...