Skocz do zawartości
borsuczy_król

Zestaw Am2, Parę Pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Zbieram się, żeby kupić:

DFI Infinity NF Ultra II-M2

A64 3200+ Orleans + Arctic Freezer 64 Pro

A-Data DDRII 1GB/667 Vitesta

Antec Solution SLK3000B + Fander FX120

Galaxy 7300GT 256DDR3 Zalman

MC-350ATX 2.0

1. Czy bezproblemowo zamontuję Fandera na przód Anteca? Tam jest jakiś fioletowy plastik, który nie wiem do czego służy.

2. Jest może jakiś lepszy RAM 1GB (wolę jeden układ) tak do 350zł? Co ew. wziąć, gdyby się okazało, że Vitesta nie dostanę?

3. Czy może ktoś wie już czy jest coś w miarę niedrogiego czym można zastąpić chłodzenie chipsetu na tym nowym DFI? I jak się na niej montuje Freezera (w którą stronę wieje) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. jakiegos geila albo moze nawet kingmaxa (choc jakis tani) stad jak dostaniesz

albo moze to? albo goodram?:)

3. ja mysle nad tym :) albo moze regulator obrotow wentylatora wystarczy? a freezer to bedzie wial 'w dol', na te zlacza ide i od zasilacza... choc pewnie mozna go zamontowac tak, zeby wial na ramy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie nie wiem, nie mogę się odnaleźć w pamięciach, mimo, że jest raptem parę możliwości w takiej cenie.

Z tego co wyczytałem tu na forum Vitesty się nieźle podkręcają, a są tanie. Goodramy to podobno jak loteria, a nie chcę kupować pamięci "w nadziei, że będą D9", wolę coś konkretnego choć niekoniecznie super.

Zaraz poszukam czegoś o Corsairach, które podałeś, a te Geile są 2x512, a zdecydowanie wolałbym układ 1GB.

I jeszcze pytanie odnośnie Freezera, czy każda wersja Pro jest kompatybilna z AM2, czy powinienem szukać z dopiskiem AM2 Ready, bo gdzieś takie coś widziałem.

I czy potrzebuję regulatora do obrotów wiatraka na Freezerze, czy może można robić to przez płytę główną?

Wiem, że pytania są pewnie bardzo naiwne, ale prosiłbym o odpowiedź. :)

Edytowane przez borsuczy_król

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi