Skocz do zawartości
tyranxp

Co Wziąć Wersja Oem Czy Box I Co Z Ramem ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,może jeszcze w tym miesiącu planuję zmodernizować kompa :).

Wezmnę procek AMD ATHLON 64 3000+Venice lub 3200+Venice S939 (to wszystko zależy od kasy :( ),tylko pytanie co się opłaca wziąć wersję OEM czy BOX.I jeszcze który procek lepiej wziąć 3000+Venice czy 3200+Venice ???

No i do tego oczywiście płytka: Asrock K8 DUAL SATA II s.939 :D .

Będę chciał na tym sprzęcie kręcić i kupić radiator do mobo na NB (podajcie też jakie polecacie a stary zastąpie na SB) oraz AC FREEZER 64 PRO+6 heat pipe do procka.

Tylko mam mały problem z RAM-em,gdyż mam nową zakupioną jedną kostkę (5 miesięcy):IMRO 512 MB DDR 400 CL 2.5 i co z nią mam zrobić ???Czy mam zastąpić z innymi kostkami coś do DUAL CHANNEL czy da się jeszcze dokupić do tej kości tą samą lub inną markę aby chodziły one w DUAL-u ???Chcę aby pamiątki pracowały w trybie DUAL CHANNEL :unsure: .

Reszta komponentu zostawię :

dwa HDD:

SEAGATE 40 GB IDE

WD CAVIAR 160 GB 8MB IDE

grafa:MSI GeForce 6600 GT 128 mb HDTV/VIVO AGP

zasilacz:FORTRON 60 PFN 400 WATT

nagrywara:BENQ DW 1640

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wez box - ma 3 lata gwarancji, a oem chyba tylko rok... przynajmniej kiedys tak bylo

a co do ramu - to oplaca sie brac dual channel... ale jakbys mial zmieniac caly ram to ja bym kupil ddr2 i zmienil socket 939 na am2:) dfi pod to jest za 360 zl, a asrock za 260 (tez nie jest zly jak komus nie zalezy na ekstremalnym oc - 500mhz spokojnie da sie wycisnac, a nawet wiecej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do przekadania NB na SB to będziesz musiał trochę piny wygiąć bo grafa będzie haczyć o SB ;) Co do proca to lepiej brać imo BOX'a, ze względu na 2 lata gwary więcej w porównaniu do box'a :) A to czy 3000+ czy 3200+ to zależy tylko od ciebie ;) OC takie samo, przy czym 3200+ ma mnożnik 10 ;)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi