malyfotograf Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Witam wszystkich! Składam cichy zestaw. Ma służyć po trochu do wszystkiego (obróbka grafiki, gry). Otrzymałem kokretną propozycję ze sklepu. Jest to zaprzyjaźniona firma więc skłaniałbym się ku niej nawet gdyby miało być trochę drożej niż u konkurencji, bo wiem że nie będę miał problemów z gwarancją itp. PROCESOR: Athlon x2 4200+ - 730zł PŁYTA: Gigabyte GA-M55S-S3 362,- zł PAMIĘĆ: 2x1GB Geil 667mhz - 784zł - podobno 800mhz Geila są czasem niestabilne (wie ktoś coś o tym?) - nie żeby mnie oszukiwali bo cenę za 800mhz dostałem podobną RADIATOR NA PROCA Thermaltake silent tower - 135zł OBUDOWA: Modecom Harry bez zasilacza - 121zł ZASILACZ:Thermaltake Silent PurePower 430W - 332zł WENTYLE: 2x Thermaltake Silent - 58zł DYSK: Barracuda 160GB SATAII - 235zł NAGRYWARKA: Nec - 150zł No i karta: GAINWARD 7600GT BLISS 256mb SILENTFX - 630zł . No właśnie, w tej cenie nie ma nic równie dobrego i pasywnie chłodzonego. Ale słyszałem ze karta ta trochę się grzeje... może ktoś to ma? widział? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) MOBO: bralbym Infinity RAM: Patriot pdp 800hmz chlodzenie: AC freezer 64pro zasilacz: topower 400W p5 WENTYLE: 2x Thermaltake Silent - 58zł wez jakies tansze grafa: galaxy 7600gs Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez pluszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 proca bralbym 3800+ cooler: scythe ninja plus grafe to galaxy z zalmanem... 7600gs btw. nie lepiej cos taniego na c2d? typu e6300 i ds3 pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malyfotograf Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 proca bralbym 3800+ cooler: scythe ninja plus grafe to galaxy z zalmanem... 7600gs btw. nie lepiej cos taniego na c2d? typu e6300 i ds3 pozdro Zestaw nie będzie podkręcany... dlatego wolałbym teraz kupić 7600GT. Nad Core 2 Duo się zastanawiałem, ale nie dośc że proc droższy (bo nie chcę brać OEM-a ze skróconą gwarancją) to płyta też... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 z tego co wiem ten galaxy ma prawie takie same zegary jak gt. a podkrecanie tej grafy konczy sie na rivatunerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 1. szykuj sią na podkręcanie :) szkoda pieniędzy na to żeby nie podkręcać, na odpowiednich gratach można mieć kompa podkręconego, cichego, i niezawodnego. nie mówię o ganianiu marków tylko o 20-50% wydajności gratis. tyle da się zrobić bez rezygnowania z komfortu skupmy sie na ciszy: 1.ninja 2.fandery a ninje i do budy dalej - jesli chcesz prawdziwej ciszy a nie kompa ktory nie będzie głosny 1.cicha zasiłka, nie tt ;) seasonic ? 2.buda z grubej blachy, antec ? 199pln 3.chłodny dysk, zamontowany bezdotykowo ;) nowe wd/ stary samsung do tego jesli grafika ma być pasywna - założysz na nią fandera 92mm @ <1000rpm i różnicy nie zauważysz a chłodniej będzie ZDECYDOWANIE zasilacz i chłodzenie kup u zenfista - dostaniesz na wszystko razem świetną cenę reszte gratów kup u przyjaciół, i nie za wyższą cenę ;) cena u przyjaciół powinna być niższa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zestaw nie będzie podkręcany... dlatego wolałbym teraz kupić 7600GT. Nad Core 2 Duo się zastanawiałem, ale nie dośc że proc droższy (bo nie chcę brać OEM-a ze skróconą gwarancją) to płyta też... Czegos tu nie rozumiem. Skoro procesor nie bedzie podkrecany, to dlaczego plyta mialby byc drozsza? Za te 362zl jest kilka plyt pod core duo, a to z kolei grzeje sie zauwazalnie mniej niz x2 4200. Wiec spokojnie mozna lekko podniesc szyne (nawet na najtanszym asrocku da rade do tych 300, co da ponad 2Ghz), a komp i tak bedzie przynajmniej rownie cichy jak na am2. Ale kasa jest Twoja i komp bedzie Twoj, wiec jak chcesz. Tyle, ze nie slyszalem, zeby sie komus zepsul porcesor (ot tak przez uzywanie), a za 730zl wlasnie mozna dostac OEM core2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malyfotograf Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Czegos tu nie rozumiem. Skoro procesor nie bedzie podkrecany, to dlaczego plyta mialby byc drozsza? Z podobnych powodów :) Wprawdzie nie słyszałem o tym, żeby komuś walnął się procesor, ale wiem o tym, że płyty potrafią paść. A Asrock ma gwarancję o rok krótszą od np. Gigabyte'a. Wiem, że niektóre starsze Asus'y obsłużą Core 2 Duo po aktualizacji BIOSA, ale wolę zawsz mobo budowane pod danego proca. Tym niemniej dziękuję wszystkim za rady. Chyba zdecyduje się na tego Galaxy z Zalmanem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...