sebx Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Witam , Mam pod XP Home SP2 problem z jednym dyskiem Segate 60 GB - mam na nim partycję extended która trochę się rozjechała tzn . dostęp do danych jest na wszystkich dyskach logicznych ale programy do partycjonowania krzyczą ,że jest problem i odmawiają działania - chciałem usunąć partycje po Linixie . Nie jest to dysk startowy - troszkę nie mam czasu na backup bo formatowanie na nowo całego dysku sprawę by załatwiło jak sądzę . Czy jest jakiś inny bezpieczny sposób naprawy tablicy partycji ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 ...ale programy do partycjonowania krzyczą ,że jest problem i odmawiają działania...jaka jest treść komunikatu :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebx Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 jaka jest treść komunikatu :mur: Sprawdzę dokładnie , ale nic sensownego - qpart pod linuxem zamyka się , GRUB bootloader pokazuje error 17 , disk management z XP ten dysk zaznacza na szaro i pokazuje tylko partycję podstawową i extended o rozmiarze 1000 GB ???!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...