tomekjod Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) Dziś w przypływie nudy i od dawna ograniającej mnie chęci zrobienia czegoś przy kompie - zrobiłem coś :P Najbardziej irytującą częścią mojego kompa był fabryczny wentylatorek na NB <_< Więc postanowiłem go wymienić :) Znalazłem starego silencera na GPU i przyciąłem na wymiar, po czym zaczął wyglądać tak: Po zdjęciu stockowego coolera przeraziło mnie to, co ujżałem :o Podłożyłem takie szpetne coś :P I założyłem radiatorek ( czyż nie wygląda jak premium lol ) :) Jako, że z taśmy SATA całkiem przypadkiem ( :P ) zjechał oplot, postanowiłem wykorzystać go na czymś innym. Czyli na kabelkach wentyla od proca i Penta od GPU. Niestety w przypadku grafy pani opalarka chyba za bardzo wczuła się w swoją funkcję i skończyło się to tak <_< I tak to sobie leży, bo zrobiło się późno, a po nocy nie będę składał kompa :) A tak wygląda w pokoju -_- Jutro włożę bebechy do środka i zrobię ładny porządeczek :) Jak będę miał czas, to biorę się za moda kasty. Ogólnie wyglądać ma to: katody UV, kilka pierdułek świecących w UV i zrobienie drzwiczek jak np. w TT Armor czy tak jak tu: http://www.bit-tech.net/content_images/coo...e_632/case1.jpg Mam już nawet część materiałów, tylko nie wiem, jak będzie lepiej -_- No thx dla bantiego, za porzyczenie aparatu ;* ( ten ":*" to żarcik - mam nadzieję, że wiesz :P ) Mój Power Shot A200 to padaka <_< Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez tomekjod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Mój człowiek:) No w końcu się za coś zabrałeś!:) Możliwości i pomyśly zawsze masz tylko częsciej chęci brakuje:P Mam nadzieje, że z jutrzejszymi testami coś wyjdzie, lód się już chłodzi:) Jesli zrobisz kaste tak jak mi mówiłeś to naprawde będzie glanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 nareszcie słowo czynem się stało :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 i na tym koniec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjod Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Nie, ale teraz chodzę do roboty i nie mam czasu. W piątek będzie ostatni dzień, więc będę coś kombinował dalej, chociaż za dużo czasu nie będzie, a teraz klasa maturalna :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Podłożyłem takie szpetne coś icon_razz.gifa wiesz, że to takie coś to jest gąbka przewodząca do odprowadzania ładunków elektrostatycznych? Życzę Ci aby nie doszło do poważnego zwarcia :lol: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjod Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 A ja Ci powiem, że to nie jest jedyna rzecz, która odziela radiator od chipsetu ;) Użyłem tej gąbki tylko dlatego, że rdzeń NB nie jest na środku i w razie przechylania, aby ta gąbka złagodziła nacisk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 no, to Cię tylko ratuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@kubof Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Najbardziej irytującą częścią mojego kompa był fabryczny wentylatorek na NB <_< Mnie też, co jakiś czas jakoś się zacina i tak piszczy do póki :mur: w obudowe. Czy jak go wywale (do biurka, a jagby co to riplej) strace gwarancję? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Jak go nie uszkodzisz , i poprwanie zriplejujesz ( założysz ) to chyba nie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 albo upozoruj wybuch w tym miejscu :D.. kolega kiedyś uporozorwał wybuch z tyłu płyty jeżdząc zasialczem 12V po złączach usb.. aż sie usmażyły :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@kubof Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Jak już wcześniej pisałem chce wymienić ten wentylator na chipsecie. Czy do normalnego użytkowania komputera (nie jest podkręcany i nie wiem czy będzie) moge wymienić ten wentyl na zwykły radiator? Który z allegro http://www.allegro.pl/4703_chipsetu.html?o...&view=gtext polecacie do 20zł? Nie mam w domu pasty więc jaki z tych radiatorów ma w miare dobrą paste w komplecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Zalman NB47J Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Jak już wcześniej pisałem chce wymienić ten wentylator na chipsecie. Czy do normalnego użytkowania komputera (nie jest podkręcany i nie wiem czy będzie) moge wymienić ten wentyl na zwykły radiator? Który z allegro http://www.allegro.pl/4703_chipsetu.html?o...&view=gtext polecacie do 20zł? Nie mam w domu pasty więc jaki z tych radiatorów ma w miare dobrą paste w komplecie? Niesbieski Zalman wystarczy, ale musisz sie liczyć z wysoka temperaturą. U mnie (A8NSli) pomimo, że dmuchał na niego wentylator z chłodnicy, to temperatura dochodziła do ponad 70 stopni w stresie. Mierzone termometrem cyfrowym POD radiatorem. Komp był stabilny (działał tak ponad pół roku), ale o radiator można sie było oparzyć. Chwilowo - jestem w trakcie przebudowy WC - dmucha na niego fabryczny wentyl, ale zwolniony panelem do 2000 obrotów. Prawie go nie słychać a temperatura oscyluje wokól 60 stopni, więc może to jest lepsze rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) tomekjod a że sie tak zapytam, czego użyłeś do montażu tego pociętego silencera na NB??? p.s albo upozoruj wybuch w tym miejscu icon_biggrin3.gif.. kolega kiedyś uporozorwał wybuch z tyłu płyty jeżdząc zasialczem 12V po złączach usb.. aż sie usmażyły icon_lol.gif Nie moge sie powstrzymac...... :lol: :lol2: Edytowane 1 Października 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeDAN Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Zalman NB-47J = dobry wybór :wink: też taki nabyłem bo mój fabryczny "kurdupelek" na NB za bardzo mi hałasował pod uchem :D , a co do temp to w 100% prawda, nie raz sie opażyłem :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) Z tymi drzwiczkami to ciekawy pomysł. Oby sie udał. Czekam na dalsze postępy. Edytowane 1 Października 2006 przez Prog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...