Skocz do zawartości
Gość mattis102

Komputronik

Rekomendowane odpowiedzi

No wieć mam pytania do klijentów sklepu Komputronik.pl .Czy jeśli zamówię złożony przez siebie komputer to obudowa będzie zaplombowana i nie będzie można dodawać właśnych podzespołów i czy zerwanie plomby oznacza utratę gwarancji??.Mam jeszcze jedno pytanie czy jeśli towar jest już zarezerwowany to mogę włożyć do konfiguratora i wrzycić do koszyka i ten towar dostane tylko z opóźnieniem??

Proszę o odpowiedź

Pozdro

Naprawdę proszę o szybkką odpowiedż

Edytowane przez mattis102

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co mi powiedział jeden ze sprzedawcow jak skladalem dla kumpla komputer to plomba bedzie na obudowie, ale komputronik daje tez gwarancje na kazdy podzespol wiec zerwanie plomby nie zrywa gwarancji, ale i tak najlepiej bybylo gdybys do nich zadzwonil, zapytal na gg, albo maila napisal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co mi powiedział jeden ze sprzedawcow jak skladalem dla kumpla komputer to plomba bedzie na obudowie, ale komputronik daje tez gwarancje na kazdy podzespol wiec zerwanie plomby nie zrywa gwarancji, ale i tak najlepiej bybylo gdybys do nich zadzwonil, zapytal na gg, albo maila napisal.

Potwierdzam. Zamawiałem u nich komputer dla wójka i też założyli mu plomby na obudowę, jednak jak twierdzili sprzedawcy w tym oddziale, otwarcie obudowy nie prowadzi do utraty gwarancji, ponieważ każdy podzespół ma swoją oddzielną. Zastanawiam się tylko po co to plombują?

Edytowane przez Stiff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ komputer ma tak zwany darmowy serwis czyli wysyłasz im nie działającego kompa i nie martwisz się co jest z nim nie tak, a jak zerwisz plombe to wszystko na własną ręke musisz sprawdzac(co za róznica ja wolałbym tą 2 opcje...) wystarczy troche poczytac na stronie

Edytowane przez gutman1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ komputer ma tak zwany darmowy serwis czyli wysyłasz im nie działającego kompa i nie martwisz się co jest z nim nie tak, a jak zerwisz plombe to wszystko na własną ręke musisz sprawdzac(co za róznica ja wolałbym tą 2 opcje...) wystarczy troche poczytac na stronie

W ogole nie widze sensu kupna gotowych komputerow dla uzytkownika indywidulanego.

Padlo juz mi troche czesci komputerowych i niewyobrazam sobie tastac calego kompa dla ramow czy karty graficznej, a tymbardziej wysylac.

Prawie kazdy sklep(procz komputronika) sprawdzi za darmoche dany kompnent w przypadku, kiedy zostal zakupiony u nich.

Pozatym reklamujac czesci osobno mamy duzo wiekszy wachlarz opcji wymiany :D

Wystarczy troche ponegocjowac

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi