Bartolomius Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Pojawiło się takie coś (po napisach na pudełku wnoszę, że była chyba jakaś recenzja w CDA). Gierka reklamowana jest jako nowa odsłona Alien Breed, ale na screenach przypomina sławetne Loaded z PSX. W skrócie: idzie sobie żołnierz i rozwala wszystko co mu stoi na drodze (YEAH!), do tego sporo broni (obowiązkowy shotgun, rakietnica, granatnik, laser, railgun). Tematu nie znalazłem, ale może ktoś już grał i może podzielić się wrażeniami? W MM do dostania wersja PL za niecałe pięć dyszek. Jak wrócę z roboty to obadam demko i dam znać. Jedno drobne ale: NIE MA MULTI przez LAN / net :mur: - jedynie tryb co-op dla 2-4 graczy na jednym kompie (wymagane pady), dodany ponoć w "wolnym czasie" :?. Więcej na oficjalnej stronie: www.shadowgroundsgame.com, m.in. galeria. Do pobrania trailery i demo (371 MB). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 to wyszlo w 2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Wygląda jak Doom/Prey w rzucie izometrycznym, nie luibie tego typu gierek :| no i brak multi lol ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 (edytowane) to wyszlo w 2005LOL, zapóźniony jestem. Zobaczyłem pudełko na półce... no nic, posysam demko, ale brak multi to kiła. EDIT: Chyba jednak niekoniecznie, skoro pod koniec dema pokazuje się "coming on April 25"... Edytowane 18 Sierpnia 2006 przez Bartolomius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 (edytowane) Alien Breed 3D i AB 3D 2 już wyszło spod skrzydeł Team 17 na amigę :) lecz w odróżnieniu od Shadow Grounds, był tam widok z oczu bohatera. Grał ktoś już w SG? Warto kupować/ściągać demo? Edytowane 18 Sierpnia 2006 przez BigSpider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Po obejrzeniu trailerów nie jestem pewien, czy nie lepiej pójść za tą kasę do knajpy. No nic, za chwilkę będę miał demko, to napiszę coś więcej. OT: nie ma to jak AB: Tower Assault :cool: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 (edytowane) Grał ktoś już w SG? Warto kupować/ściągać demo? nie nikt w to nie gral , ta gra wyszla pod koniec 2005 roku , z tego co pamietam to ta gra jest nawet niezla Edytowane 18 Sierpnia 2006 przez tripsta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Do Polski ta gra legalnie dotarla dopiero miesiac temu. ;] Graficznie wyglada bardzo ladnie, ja w przeciwienstwie do innych musze odpoczac na troche od multi i pograc w cos only sp. ;] Poza tym multi sie w takich grach slabo sprawdza. Narazie zasse demko, cena full'a to 49zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 OK, pograłem chwilkę. Muzyka nie przeszkadza, graficzka w porządku, bez fajerwerków, po prostu dobra warsztatowa robota. Ciekawe efekty świetlne (np. latarka i gra świateł, cienie rzucane przez biegające potworki, drgające opary gorącego powietrza po wybuchu), a tekstury trzymają się kupy. Na sprzęcie z podpisu w 1024 + AFx 8 + wszystkie detale na max animacja nie spada poniżej 70 klatek. Krwi jest sporo i całkiem ładnie się rozbryzguje :twisted: Gierka ma jakąś tam szczątkową fabułę: idź tam, włącz generator, wróć, napraw pompę przy pomocy części znajdującej się w innym pomieszczeniu, itd. Co jakiś czas z ustrzelonych robaków wypadają usprawnienia broni. Jeżeli zbierzemy odpowiednią ilość jednostek, możemy sobie na przykład zwiększyć szybkostrzelność miniguna czy pojemność magazynka w strzelbie. Jest tylko jedna, ale dla mnie bardzo denerwująca rzecz: tragiczne ułożenie kamery. Widok jest jak dla mnie za bardzo pionowy, przez cały czas podświadomie przekrzywiałem głowę, żeby zobaczyć coś więcej :lol: i po pół godzinie rozbolała mnie szyja. Duży minus. Podsumowując, warto ściągnąć demko i spróbować, bo można sobie bezstresowo postrzelać. Jak tylko szyja mnie przestanie boleć zrobię kolejne podejście. @ath: nie zgodzę się, że multi się słabo sprawdza - żadna filozofia, mogli po prostu dorobić kilka mapek. Kilkuosobowy tryb survival podobny do Crimsonland bardzo fajnie by tu pasował. Jak zobaczyłem info o trybie co-op, napaliliśmy się z kumplami na fajną rozwałkę w LANie, a tu kupa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 (edytowane) Marudzicie . Gierka bardzo fajna - stare klimaty w nowoczesnej oprawie. Dopiero na przedostatnim levelu musiałem ratować się trainerem :P PS. To jest zdanie zagorzałego fanatyka Alien Breeda :) Edytowane 18 Sierpnia 2006 przez Myszaqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Giera super, super grafa, super gameplay. Polecam jak najbardziej ;) Skończyłem bez czitów, ale jestem fanatykiem AB :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Tenmat jednak juz chyba byl: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...l=shadowgrounds Co do gry to jest duzy plus. Uwielbialem Alien Breed. Gra prosta jak drut, ale bardzo przyjemnie sie gra w sam raz zeby odpoczac i wyluzowac sie nie nadwyrezac czachy. NA kompie z podpisu simga z wszystki na maxa, max AA i AF w 1920x1200 plynnie przez wiekszocs gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Tenmat jednak juz chyba byl: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...l=shadowgrounds Ehhh, durna wyszukiwarka :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Wygrzebuję, bo niedawno dostałem gierkę od kumpla (dzieki brachu!) i mocno mnie wessała. Co prawda filmiki porażkowe a sama grafa szału nie robi, ale oświetlenie prezentuje się już całkiem fajnie, a muzyczka nie przeszkadza. Giera powinna hulać nawet na starszych kompach, ciągła rozwałka pająków i innego tałatajstwa obcych idealnie odstresowuje. Do tego kosztuje grosze. PO-LE-CAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Gra cieni jest świetna, brakuje tylko opcji grania we dwóch na jednym ekranie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 I możliwości zapisywania. Właśnie grałem chwile bo do CD Action jest dodana. O ile sama grafa w grze jest ok to brak save`s dyskwalifikuje gierke. Tzn dla mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 ? Poziomy są dużo krótsze niż w 1... A z resztą savy w tego typu strzelankach to śmiech na sali :) To jest arcade... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
signap Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 niewiem czemu ale umnie na c2d e2160, 8600gt, 1gb ram gra byla niegrywalna na ustawieniach medium/high... wiec ja olalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...