Skocz do zawartości
mib

Nowy Blok Realitynet.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Po to, żeby nie było problemów w przypadku 2 kart w SLI/CF i wysokością bloku. Tak przynajmniej konstrukcja może być niska a króćce mogą być w miejscu, gdzie nikomu nie przeszkadzają. Jak dla mnie to ciekawe rozwiązanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie konstrukcja przemyslana chyba pod wplywem % :D po co stosowac heatpipe i drugi "blok" i przy tym podnosic cene "bloku"

Taaaaaaaaa jestes pewien??

To zaraz Panie Kolego prosze o rade co mam za chlodzenie zastosowac na swojej plycie glownej.

oto fotka:

Dołączona grafika

Co do kosztow to sadze ze cena nie moze byc za wielka, dochodzi koszt samego HP bloczek na nb to tylko 2 blaszki miedzie a reszta to pewnie tylko pusta przestrzen. Jak dla mnie genialnie proste rozwiazanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://mcs.pc.pl/shop_img/mips/dfi_freezer_01_big.jpg

Taki by nie dal rady? (na wysokosc napewno), krocce tez pomiedzy karty w SLI ladnie wchodza.

Na pewno da rade nie ma watpliwosci jesli załozysz jakis blok na gpu bo ten coolerek na grafie moze przeszkadzac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacytuje pewną osobę ;-)

"widzisz - niektórzy mają takie mozliwosci ze robią to w jedym bloku a inni mają takie "duze maszyny" ze nie moga sobie poradzić z dokładnością i muszą robić bloki na drucie"

Pomysł bardzo pozytywny.. ale wykonanie mi osobiście się nie podoba.

Co z blokami pod intela?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacytuje pewną osobę ;-)

"widzisz - niektórzy mają takie mozliwosci ze robią to w jedym bloku a inni mają takie "duze maszyny" ze nie moga sobie poradzić z dokładnością i muszą robić bloki na drucie"

Pomysł bardzo pozytywny.. ale wykonanie mi osobiście się nie podoba.

Co z blokami pod intela?

absolutnie to nie jest kwestia maszyny... moge zrobic jak bloczek pokazany na fotce... tylko po co kolejny drogi klon oklepanej konstrukcji? skoro mozna pokazac cos swiezego, nowego, wydajnego a przy tym duzo tanszego??

cos kosztem czegos... a nie uwazam ze konstrukcja Coldera czymkolwiek ustepowala "MIPS DFI Lanparty NF4 Chipset Freezer" dla mnie jest zdecydowanie lepsza, bo NOWA!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcialbym zwrocic uwage jeszcze na jeden plus Coldera... Mianowicie napewno nie bedzie Flow kilerem jak np ten bloczek i wiekszosc podobnych konstrukcji... http://pc-tuning.pl/index.php?action=towar...1%20Northbridge

PS. rozmaialem o nim troche z milym gosciem z RN... wiec troche o nim wiem...

Edytowane przez Drejfus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie tam połączenie bloku wodnego z heatpipe bardzo widzi ;] Ciekawie sie prezentuje, ja lubię takie "udziwnienia" a skoro ma być wydajny i tańszy to dla mnie prostą rzeczą jest że ma to szanse na spore zainteresowanie w gronie klientów :D Samhain znowu zadziwia :P On juz tak ma chłopak ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam - moze by zrobic top w ktory wkreca sie krocce od coldera z pleksy ? wygladaloby to killersko i o pare zeta obnizylo koszt produkcji :)

ale w tym momencie podwyzszasz koszty... bo zamiast dwoch czesci miedzianych robisz trzy... dwie miedziane i plexi... btw LADNE obrobienie plexi kosztuje wiecej niz obrobienie miedzi + material... ;)

a kruchosc swoja droga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date=' 1 wrz 2006, 20:49' post='2300170']

piekny sklep znowu ruszyl, ale kurde gdzie sa bloki??

ja musze na grafe cos kupic jak najszybciej!

Sam co nam powiesz?

czytamy czytamy czytamy...

http://realitynet.pl/shop/index.php?d=aktu...2909039a653c3#3

Ze względu na nowe zasady dostępności towarów w sklepie (dostępne są tylko towary będące na stanie magazynowym), ilość produktów jest tymczasowo ograniczona. Zapewniamy, że oferta będzie ciągle wzrastać w miarę poszerzania naszego asortymentu.

bloki powinny pojawic sie w przyszlym tygodniu

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date=' 5 wrz 2006, 06:35' post='2305366']

Sam jak zwykle tajemniczy... ale co nieco miedzy wierszami mozna wyczytac :)

No nie da się ukryć, że jest właścicielem firmy, a konkurencja nie śpi B-) Mimo to myślę, że zadaliśmy większość pytań jakie mogła się nasunąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak chodzi na codzien ubrany

[/img]http://www.spandexwear.com/buffet/buf102-1.jpg[/img]

tylko ze na pomaranczowo :lol:

/ot

nie prawda!! mam wieksza maske i rogi :P :lol: :lol: :lol: :lol:

Edytowane przez mechl!k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bloki powinny pojawic sie w przyszlym tygodniu

Pozdro

mamy sobote, a w sklepie tylko frost na cpu...

jeszcze troche i puszcze kase przeznaczona na bloczek GPU na nerwosol :)

wiem, wiem upierdliwy jestem, ale mi w koncu kobieta ta kase zdefrauduje na jakies bluzeczki albo inne [ciach!]lki...

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam czy mógłbyś zdradzic kiedy swiatło dzienne ujrzy Colder Nb bo czekam na niego i czekam a go jakos nie widac :D :D

problem z dostawa H P sie pojawil... czekamy na statek... #%#$%$# wszystko gotowe czekamy tylko na to... a powiem, ze bloczek finalny bedzie jeszcze ladniejszy niz beta ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli nie mozesz podac nawet przybliżonej daty to moze chociaż cena bo to chyba tajemnica nie jest hehehe :D :D

data przyblizona.. hmmm data... gdzies to mialem zapisane... ooo OOO mam... na karteczne napisane: "wkrótce" :lol: :lol: :lol: :lol: - sorki nie moglem sie powstrzymac :D

co do ceny... tak! cena tez będzie :)

(spokojnie konkurencja nie spi... ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi