art13 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) Chce to sobie kupic tak do miesiaca czasu, plyte + procka Atlona 3500, chcialbym sie zmiescic w kwocie 500 zl. Wazne jest tez dla mnie aby radiator na chipsecie plyty niewymagał dodatkowego chłodzenia czyli zeby sie niegrzał po prostu. Jesli ktos używa jakies plyty ktora sa naprawde stabilne na chipsecie Nforce 4 i jest z niej zadowolony to bede wdzieczny za podpowiedzi, do tej plyty mam juz kupiony Ram 2 x 1 GB Adaty, ktory narazie smiga na moim starym Gigabajcie GA7N400-L. Sprawdzam testy, opinie uzytkowników na stronach komputronika ale do tej pory jakos niemoge sie ukierunkowac, mysle o Microstarze, Asusie lub czym zwyklym i tanim np Soltek lub podobnym dzieki za podpowiedzi Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez art13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Chcesz pasywke na nf4 to możesz mieć problem, bo ten chipset nie należy do "zmarźlaków" :wink: Musisz poszukać jakiś konstrukcji opartych o ciepłowody, bo zwykły kawałek aluminium nie wystarczy (wiem z autopsji) :sad: Takie konstrukcje to chyba w swojej ofercie mają tylko Abit i Asus :? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18985 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=24353 MSI też ma coś w swojej ofercie, ale to już posiada (pomimo ciepłowodów) również wiatrak więc chyba odpada <_< pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Za 500 zł nie kupisz procka i płyty. Z pasywnym chłodzeniem chipsetu płyty kosztują w tej chwili ponad 400zł... może za miesiąc stanieją, ale ja bym na to nie liczył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art13 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) Faktycznie sprawdzałem ceny, moglo by juz nawet byc z wentylkiem tylko zeby bylo cicho i chlodno. Napisalem ok 500 bo licze ze procki stanieja w koncu do ceny do jakiej juz dawno powinny zejsc, w koncu juz minal jakis czas od premiery czarnego dwurdzeniowego konia Intela. Ali te plyty sa fajne ale dla mnie za drogie Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez art13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Procki juz stanialy i to sporo na wiecej to raczej niema co liczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art13 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Znalazlem cos takiego: 1 Abit KN8 utra 2 Asus A8R-MPV Ati Xpres 3 Asus A8N-5x Nforce 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Asus A8N-5x Nforce 4 + Blue Zalman ZM-NB47J i masz ciszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 tylko zeby sie nie zagotowal. na tego zalmana przydalby sie nawiew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art13 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Co sadzicie o tej plycie: Asus A8R-MPV Ati Xpres, w specyfikacji pisze ze obsluguje pamieci dwukanalowo czyli jak rozumiem dual odpowiednik Nforce 4. Ta plyta zbiera dobre opinie, i jest w miare niedroga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...