pawelw111 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Witam, przed chwilka zainstalowalem sobie po raz kolejny mandrive i po raz kolejny niechce mi sie uruchomic :blink: Gdy odpalam mandrive wpisuje login i haslo, pozniej startx i jakis blad wyskakuje :( Spotkal ktos sie z tym albo wie jak to naprawic? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Mało prawdopodobne żeby ktoś wiedział co zrobić, gdy 'wyskakuje jakiś błąd'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drainer Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 mandriva - prawie jak windowzzzz... zobacz w /var/log/Xorg.0.log tam są fajne rzeczy czasami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zainstaluj mandrive jeszcze raz np z KDE i podczas instalacji zaznacz opcje aby srodowisko graficzne ładowało sie wraz ze startem systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) Zainstaluj mandrive jeszcze raz np z KDE i podczas instalacji zaznacz opcje aby srodowisko graficzne ładowało sie wraz ze startem systemu. E tam..napiszmy mu od razu, zeby najpierw sformatowal dysk niskopoziomowo, a potem dopiero zainstalowal system od nowa...to dosyc latwe :) Jak np nie dzialaja Ci wycieraczki to kupujesz nowy samochod? Przeciez o ile dobrze pamietam (linuksa uzywam tylko jako server) to wystarczy edytowac ktorys pliki INIT Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez lofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drainer Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) Zainstaluj mandrive jeszcze raz np z KDE i podczas instalacji zaznacz opcje aby srodowisko graficzne ładowało sie wraz ze startem systemu.tylko, że juz napisał: "zainstalowałem po raz kolejny mandrive" :-P Wystarczy zerknąć jak napisałem w /var/log/xorg.0.conf i wyedytować odpowiednio xorg.conf o ile to cudo uzywa Xorga Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez Drainer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelw111 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Musialem usunac mandrive bo zabraklo mi miejsca na Filmy :D Ale jeszcze raz zainstaluje w najblizszych dniach i dam znac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...