trutututu Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 WC mam kilka lat,mialem niejedna pompke.... nie robcie ze mnie przyglupa ok ? podlaczylem ja na sucho po wyjeciu z reza i wirnik sie nie kreci ;) gdyby w pompce bylo powietrze slyszalbym raczej terkotanie - tak jak bylo z taka sama pompka tyle ze pod 230V to co mnie pozytywnie zaskoczylo to to jak sprawnie pompka przepchnela wode przez uklad myslalem ze bedzie to dluzej trwalo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Przepływ podwaja się, gdy zastosujemy taki trick -> pompka -> pompka -> CPU -> GPU -> BIP2 podejrzewam że nie masz racji ijednak większą wydajność będą mieć dwie pomki podłaczone równolegle ale i tak nie bedzie to dwukrotna moc pompy, ale mogę się oczywiście mylić :] o tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 (edytowane) Witam! A czy mogłyby byc dwie pompki w jednym rezerwuarze połączone trójnikiem do węża? A i jeszcze jedno jakie węże wchodzą na kroćce tej pompki? Edytowane 24 Września 2006 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 6/8 i 8/10 trzymaja sie dzielnie kroccow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 A czy dwie pompki w takim układzie jak w moim poprzednim poście pociągną chłodnicę 2x120 i 2-3 bloki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 A czy my jesteśmy jasnowidzami? Szczerze mówiąc wole pompki na 230V bo testowanie układu jest ułatwione - można wynieść do drugiego pokoju i podłączyć normalnie a nie testować szczelność koło komputera. W dodatku pietach porównywał CPC i jakiegoś Atmana i była różnica 2* na korzyść Atmana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 W dodatku pietach porównywał CPC i jakiegoś Atmana i była różnica 2* na korzyść Atmana.potwierdzam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pintek Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) Moze mi ktos powiedziec jak wypada ta pompka w porównaniu z hydrorem l30II pod wzgledem głosności?. Bo potrzebuje taniej, cichej pompki i moge miec tego hydrora albo cpc. Edytowane 5 Listopada 2006 przez pintek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Bierz Hydora i sie nie zastanawiaj bo wydajność nieporównywalnie większa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pintek Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) Tak, wiem ze hydror ma nieporównywalnie wieksza wydajnosc ale w moim przyszlym wc nacisk klade na cisze. Wiec nic mi z wielkiej wydajnosci jesli bede ciagle slyszal popierdzanie i buczenie :mur: . .Wiem ze faworyt to hydror ale ciekawi mnie jak wypada w porownaniu z cpc pod wzgledem glosnosci. Edytowane 5 Listopada 2006 przez pintek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Tak, wiem ze hydror ma nieporównywalnie wieksza wydajnosc ale w moim przyszlym wc nacisk klade na cisze. Wiec nic mi z wielkiej wydajnosci jesli bede ciagle slyszal popierdzanie i buczenie :mur: . .Wiem ze faworyt to hydror ale ciekawi mnie jak wypada w porownaniu z cpc pod wzgledem glosnosci. Chcesz cisze ? Kup C.W.O ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pintek Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Bo potrzebuje taniej, cichej pompki i moge miec tego hydrora albo cpc. Przecierz napisalem ze ma byc tania wiec cwo odpada :mur: .Naprawde ciezka dostac rzeczowa odp. na tym forum :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Przecierz napisalem ze ma byc tania wiec cwo odpada :mur: .Naprawde ciezka dostac rzeczowa odp. na tym forum :mur: Może ślepy jestem ale ja nie widze , że napisałeś "ma być tania". Nie wiem też ile chcesz na tą pompkę wydać. Jeżeli ci bardzo zależy na ciszy to musisz sypnąć groszem. Jeżeli masz 119 zł kup Coolrivera. Jest cichy. .Naprawde ciezka dostac rzeczowa odp. na tym forum :mur: Nie "jesteśmy" tutaj tylko po to aby odpowiadać tobie. Tak naprawdę to nikt cię tutaj nie trzyma. Jeżeli ci się tutaj nie podoba ..... zmień forum. P.S. "Przeczierz" pisze się przez Ż Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pintek Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Jeśli nie widzisz to proponuje wizyte u okulisy :lol2: Poprostu złoszczą mnie odpowiedzi które nic nie wnosza do tematu. Prosilem o porównanie głosności pracy cpc vs hydor L30 kogoś kto posiadał te dwie pompki.Chodzi o te 2 pompki a nie pytanie ktora pompka na swiecie jest najcichsza wiec wypowiedzi w stylu kup cwo zostawie bez komentarza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Przecierz napisalem ze ma byc tania wiec cwo odpada :mur: .Naprawde ciezka dostac rzeczowa odp. na tym forum :mur: sory, ale CWU za powiedzmy 120-130 zl nie jest drozsza od hydora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 sory, ale CWU za powiedzmy 120-130 zl nie jest drozsza od hydora. jest bo hydor l30 kosztuje 99... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 I fakt faktem CWU za 120-130zł ciężko dorwać. Właściwie rzadko są okazje poniżej 200 zł :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Hydor jest głośny, szczególnie L30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 jesli ma porownywac TYLKO TE DWIE POMPY to cichszy bedzie cpc... ale moze warto pomyslec nad hydorem l20? lub czyms innym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Jeśli nie widzisz to proponuje wizyte u okulisy :lol2: Zwracam honor! Nie zauważyłem pierwszej odpowiedzi. ale moze warto pomyslec nad hydorem l20? lub czyms innym? Coolriver ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quater Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 ja mam dwie pompki CPC 12V i obydwie juz mi padly! po porstu jedna po ok 7 miesiacach a druga po ok 3-4 przestala dzialac. wirnik sam z siebie przestal sie obracac. w jednej opmpce mozna go jeszcze ruszyc mechanicznie palcem ale sam z siebie nie zacznie sie obracac! do chlodzenia uzywam wody demirelizowwanej i borygo. proporcje mniej wiecej 5/3 (woda/borygo). temperatura wody nigdy nie przekroczyla 50stopni! procesor mial ok 34stopni... a jak z Waszymi pompkami na 12V z CPC??? piszcie do mnie quater@o2.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 to bardzo ciekawe ze temp wody miała 50* a proca 34* nie odwrotnie? ile jest gwarancji na to eciepecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quater Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 zle przeczytales! napisalem ze temperatura wody nigdy nie przekroczyla 50stopni a procesor mial srednio ok 34stopni. gwarancja jest na 1 rok ale nie moge jej znalesc nigdzie:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 no ale ile miałeś wode? bo czegoś tu nie rozumiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quater Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 dobrze, juz tlumacz.... WODA: -temperatura wody nigdy nie przekroczyla 50 stopni (czyli maksymalnej temperatury w jakirj pompka moze bezawaryjnie pracowac) CPU: - srednia temperatura procesora to mniej wiecej 34 stopnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 U mnie pompka przerobiona na inline z demineralką i borygo 1:1 pracuje już od przynajmniej 5 ciu miesięcy i narazie (odpukać) nic się nie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quater Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 a mi juz 3 takie same pompki padly! wszystkie byly zatapialne.... objawy sa caly czas te same, przy kazdej niedzialajacej pompce. mianowicie wirnik nie obraca sie o 360stopni tylko wykonuje drobne ruchy w jedna i druga strone... jest jeszcze o tyle dobrze ze jedna pompke moge recznie wprawic w ruch. pozostale dwie juz calkowicie padly. czasami udaje sie je wprawic w ruch bez wody ale po zanurzeniu wirnik od razu sie zatrzymuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...