Skocz do zawartości
shakur_45

kolejna wyprawa po sklepach :)

Rekomendowane odpowiedzi

heh bylem dzis w 3 sklepach komputerowcyh do reszty dzwonilem :)))

heh przedmiotem moich poszukiwan byl copper shim :)

zdjalem radiator z proca, zabralem sie do szlifu i pomyslalem, ze dla swietego spokoju kupie sobie taka plytke :) wkrotce po tym wyruszylem ;)

w pierwszym sklepie pytam sie goscia (odpowiedz nie byla taka zla w sumie )

-jest copper shim ??

- hmm, a co to ?

-taka miedziana plytka na procesor

-aha zaraz ie zapytam

-niestety nie mamy, ale to i tak nic nie daje

-no niby tak, ale dla swietego spokoju chcialem kupic

-aha no tak, a to i tak 5 zl tylko kosztuje

-?? ok. 20 zlotych (mowie mu )

-hmm no tak, my mamy z hurtowni po innych cenach

ok niewazne po tym skonczylem rozmowe, bo nie mialem wiecej czasu :)

w drugim sklepie bylo gorzej

-macie moze copper shima ?

-???? what ? mozesz powtorzyc

-COPPER SHIM!

-a co to jest ?

-taka miedziana plytka na procesor

-ahaaaaaaaa nie my nie mamy takich rzeczy mamy tylko

radiatory z plytka miedziana na spodzie

ok skonzylem rozmowe, bo spostrzeglem, ze gosciu nawet nie mial pojecia

do czego to sluzy :) szkoda bylo z takim gadac :)

wrocilem do domu i zalozylem bez uznalem, ze nie bede przeplacac

qrde, az sie wkurzylem jak sie dowidzialem, ze placa tylko 5 zybla a sprzedaja po 20 :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrde, az sie wkurzylem jak sie dowidzialem, ze placa tylko 5 zybla a sprzedaja po 20  :evil:

no jak ja szukałem swojego to też widziałem takiego po 7zl i jakoś nie wzbudził mojego zaufania (wyglądał jakoś jak nie dorobiony). Po tym pojechalem do 4max'a, kupiłem z TT za 18zl i jestem zadowolony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrde, az sie wkurzylem jak sie dowidzialem, ze placa tylko 5 zybla a sprzedaja po 20  :evil:

no jak ja szukałem swojego to też widziałem takiego po 7zl i jakoś nie wzbudził mojego zaufania (wyglądał jakoś jak nie dorobiony). Po tym pojechalem do 4max'a, kupiłem z TT za 18zl i jestem zadowolony

im drozsze tym lepsze zawsze tak jest no prawie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oni sami sobie szkodzą, ostanio pytalem o cene radeona 9000 dla kumpla i koles w sklepie podaje cene 9000PRO.

bo taki sobei pomysli "a co to za roznica?" ;)

niektorzy sprzedawcy nie wiedza, z eistneije cos takiego, jak pzredlurzacz do USB :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedys kupilem sobie ta plytkie i niewniem jakim cudem jak ja zawsze zakladalem po pewnym czasie mialem zwis kompa :roll:

ale to tez msiala byc jakas podrobka gdyz moj kolega mial copera ale byla ona troszkie grubsza od mojej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w sklepie obok dokładnie wiedzą co to jest. Zdziwili się tylko trochę jak chciałem procka z serii AGOIA, ale też nie było problemów.

BTW. Przez cały czas miałem założonego Coopera bez zdjętej folii :) - ciekawe, nie miałem pojęcia, że tam jest folia, bo była koloru metalicznegi i była bardzo dobrze przyklejona - teraz już naprawiłem błąd, ale chyba nie zobaczę na ile to pogarszało chłodzenie, bo zakładam AC a nie WC jak poprzednio.

Wie ktoś może czy to mocno wpływało na chłodzenie, czy raczej minimalnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh ludzie ja to mam jazde dopiero. ksiazki czytalem, uwielbiam ten klimat. film poprostu boski dla mnie. a tu jakies1,5 tygodnia temu tatus wpada filmem do domu (zajebista rozdzielczosc- on mowil). i <font color="#FF0000">[ciach!]</font> co tu robic. powiedzialem sobie za ogladne w domu dopiro jak zobacze w kinie. i siedze i sie mecze zeby se smaku nie zepsuc przed pokazem wkinie. normalnie jusz nie moge wyczymac a kusi mnie tak ze ho ho  :twisted:

kolega się zagubil :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi