kkNd! Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Około tydzień temu kupiłem lodówke Indesit model Baan 13, jednak coś dziwnego się z nią dzieje. Praktycznie na całej powierzchni lodówki skraplają się spore ilości wody. Fakt ten zostal zgłoszony do serwisu gdzie kupowana była lodówka (sieć euro-agd), no i dzisiaj przyjechał cieć z tego właśnie sklepu i stwierdził, że "Dokonano sprawdzenia sprzętu. W dniu wizty stwierdzono krople rosy na półkach .... Wg opinii serwisu sprzęt technicznie sprawny" :mur: :blink:. Oczywiscie odmówiłem podpisania "Potwierdzam skuteczność naprawy"...No i tutaj pojawia się moje pytanie. Co z tym fantem mogę dalej zrobic jeżeli serwis stwierdza to co powyżej i jak wymusić ewentualną wymianę lodówki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Rzecznik Ochrony Praw Konsumenta :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) Rzecznik Ochrony Praw Konsumenta :]Obyło się bez rzecznika ;) Poszło do nich pisemko dotyczące niezgodności towaru z umową )3. W przypadkach nieobjętych ust. 2 domniemywa się, że towar konsumpcyjny jest zgodny z umową, jeżeli nadaje się do celu, do jakiego tego rodzaju towar jest zwykle używany, oraz gdy jego właściwości odpowiadają właściwościom ceciach!ącym towar tego rodzaju.) i w ciągu 5 dni odpowiedzieli - pozytywnie :) Edytowane 5 Września 2006 przez 4ever_anarchy_soldier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...