mikaelus Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Dobra jestem już wściekły, ale nic to..... Mam taki problemik - na tym co w podpisie wyciągam ledwo 6700pkt. w 3DMarku - po formacie wszystkich HDD i reinstalce Windy, z nowymi sterami VIA oraz bez programów działających w tle. Zauważyłem jednak, że PowerStripe pokazuje mi tylko AGPx2, podczas gdy w BIOS'ie mam ustawione x4!? Zmienianie w PS powoduje wyświetlenie komunikatu, że "pomimo obsługi AGP x4 przez kartę, płyta jej nie obsługuje" :roll: Podsuńcie mi jakąś myśl, bo już się pogubiłem... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Nie wiem co jeszcze może Ci pomóc ... nowy bios ?? przestudiowanie książeczki od płyty ... konkretnie częśći z AGP ?? Nie wiem naprawde nie wiem co jeszcze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Poczytaj .TU Strona Supportu EPOXa .. jest tam troszke problemów z AGP na tej płycie ... . Jeden dotyczy właczania AGP 4X tyle że z kartami Nvidii ... edytowanie rejestru itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Kurde coś ten link sie nieporawnie ładuje .... ładuje sie cały Support ... a nie strona odnośnie twojej płyty ... zrób to tak : www.epox.com --> support --> wybierz FAQ przy rysunku płyty --> następnie wybierz twój model i kliknij submit ;-) ... A jeśli już to czytałeś to więcej pomysłow nie mam :( ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Wiem, już przeglądałem... :? BIOS najnowszy. Ja juź nie wiem...... :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 A jak miałeś inną kartę to działało AGP x4 ??? bo może to coś ... nie wiem w sterownikach karty ??? Jakiś mały BUG ;| A tak pozatym ... nie jesteś zadowolony ze swoje wyniku w 3D marku ? ... przecież jest w miare normalny ... na kompie z XP 1700 .. tyle że z DDRami i tej samej karcie miałem tyle co Ty ... myślę że tu te twoje SDRamy kiszą wynik ... chociaż i tak powyżej 7500 nie ma szans wejść ( jakbyś miał DDRy). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jey45 Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 każydy komp ma swój świat a moja propozycja to pozycz od kogos karte graf obojetnie jaką aby agp i zobacz czy nadal bedzie to samo a jak bedzie tak samo to niewiem yh skoro BIos masz najnowszy ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jey45 Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Alo jjeszcze inaczej wez zobacz na stronce radeona czy jest jakiś dzial bo moze radeon koliduje z twoja plyta glowna .. poszukaj na stronkach radeona cos z tym zwiazanego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Z płytką wszystko OK, taką samą sytuację miałem z poprzednim Abitem KT7... Może stery karty? Ja już nic nie wiem... A mam jeszcze jedno pytanko - jak ilość RAM'u ma się do wyników w 3DMarku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 nooooooooo moze za nastepna 138 dostaniesz te piec.............. dziesiat 3dmarkooof. Ale na pewno beda ci gry szybciej chodzily........ i sie szybciej ladowaly Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 nie jesteś zadowolony ze swoje wyniku w 3D marku ? ... przecież jest w miare normalny ... na kompie z XP 1700 .. tyle że z DDRami i tej samej karcie miałem tyle co Ty ... myślę że tu te twoje SDRamy kiszą wynik ... chociaż i tak powyżej 7500 nie ma szans wejść ( jakbyś miał DDRy). nawet z SDRAMami powinien spokojnie ponad 7300markow miec, problem prawdopodobnie stoi w tym x4 AGP, lecz ja nie jestem w stanie Ci pomócbo nie mialem stycznosci w ogóle z EpoXem tak do reki plyty nie mialem. Jedyne co pozostaje to szukac niestety Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 OK, wiem już na pewno co to jest - STERY ATI. Dostałem odpowiedź (dziś pytanie, dziś odpowiedź! Epox Rulez 8)), z której wynika, że wszystko przez stery ATI, które wykrywając chipset VIA przestawiają się automatycznie do AGPx2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Cóż, zainstalowałem Catalysty 3 i dalej nima AGPx4, za to jest zysk w 3DMarku - 7000pktów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 a w BIOSIE patrzyłes moze sie zresetowało??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 a w BIOSIE patrzyłes moze sie zresetowało??? Nic się nie zresetowało. A jest jeszcze coś - teraz mam wyłączony Fast Write i nic nie pomaga. Zmieniłem w BIOS'ie, PowerStripie i sterownikach i qpa - WCPUID pokazuje Disabled pomimo, że wcześniej działał. Ja już q r w a nie wiem co robić..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...