Payti Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Witam,swego czasu znalazłem na forum projekcik WC i postanowiłem go przerobić pod moje potrzeby. Zerknijcie okiem proszę czy taki układ poradzi sobie z tym co rozrysowano (2 x GPU, NB, CPU C2D). Co sądzicie na ten temat? Zmieści się to w obudowie typowej MidiTower Codegen lub Tracert? Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Spoko projekt. Ale mam pewne zastrzeżenia ; 1. Jak bedziesz chciał umieścić BIP II to jeden napęd cd musi zejść niżej bo sie nie zmieści. 2. Nie wiem czy zamontujesz dwa bloki na grafe . Może się nie zmieścić. 3.Był podobny temat. Może lepiej było tamten wykopać zamiast zakłądac nowy :) Pozdro P.S. Co do lainga to uważaj bo podobno coraz więcej egzemplarzy się natrafia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Spoko plan:) ale mam pewne sugestie: -bip nie da Ci zbyt duzo a jedynie skomplikuje układ, zamiast bip2 pomysl o coolteku którego ludzie chwalą -ciężko będzie zmieścić Ci cłodnice 2x120 przed zasilką w typowej obudowie midi. Ja mam kadeta umieszczonego w ten sposób i zbyt wiele miejsca nie zostało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 wisnia666 wydaje mi się , że tej bip jest po to aby chłodzenie procesora było lepsze. Będzie chłodzony świeżą wodą. ciężko będzie zmieścić Ci cłodnice 2x120 przed zasilką Ja tam widze tylko jedną chłodnice :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrus_6 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 wisnia666 wydaje mi się , że tej bip jest po to aby chłodzenie procesora było lepsze. Będzie chłodzony świeżą wodą. Ja tam widze tylko jedną chłodnice :) Pozdro Z bipa idzie na gpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horgrim Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Układzik niezły, ale tak jak napisali przedmówcy - nie potrzeba Ci BIP, wystarczy cooltek dual z nawiewem przed zasilką, tylko pytanie czy się zmieści ? Ja tam widze tylko jedną chłodnice :) Chodzi o chłodnicę na 2 wentyle 120mm a nie o dwie chłodnice... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zmieści się, u mnie w starym Codegenie z Taganem(dłuższa wersja bo 2 wentyle poziomo) jest wystarczająco miejsca. Najwyżej będzie wystawać odrobinę z frontu :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Ja proponuje na początek przed zabieraniem sie za WC kupić większą obudowę. Dopiero potem myśleć o kiblu. Będziesz mieć swobodę podczas dobierania i składania komponentów. W takiej małej budzie typu codegen, zapomnij o sensownym układzie. BIP umieszczony na górze bardzo możliwe ze nie wejdzie, a poza tym zostanie Ci jedna, moooże dwie wolne zatoki 5.25. Sam schemat jest dobry. Trudno tutaj cos źle zrobić ;) Zamiast tego bix'a tez bym dał bip'a, albo coolteka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bok_RN Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Co sądzicie na ten temat?- chłodnicę 2x120 warto chyba dać króćcami w stronę zasilacza - łatwiej będzie zapanować nad wężami, i podłączyć pompę - w układzie na dwie chłodnice trzeba dobrze zrobić odpowietrzanie - a w przypadku zamocowanej na sztywno pod sufitem 2x120 to już troszke wyzwanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Jestem też za 1 chłodnicą, po 2 chyba wysunek zasilki jest zły-1 strzałka idzie z psu do budy :P ogólnie widze wyużo wywalania powietrza z budy ale tylk omała struzką wpada to frontem. no i jak rozbudowane wc do dobrego kompa z sli to buda tracera czy codegena to jakieś nieporozumienie. nio i nie wejdzie-wiem bo stoi mi jeszcze mój stary codi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 I jeszcze jeden denerwujący mnie maniaka detal, odwróć bieg powietrza z wiatraka na PSU znajdującego się nad CPU, przy takim obiegu to ja to chłodzenie niezabardzo widzę. ;) Poza tym już wszystko zostało powiedziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 cooltek spokonie miesci się na dach do midi , sam tak mam ;d Cooltek najlepszy w rodzaju ,Zajmuje miejsca 1.5 napędu ( z amberami ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Chyba zacznę tantiemy pobierać za obrazek :wink: A mój niedoszły kibel z racji spalenia/wymiany sprzętu leży w pudle i czeka na lepsze czasy (czyt. ze 3 tyg. jeszcze :mur:). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Super, dziękuję za wszystkie sugestie. O takie właśnie mi chodziło. Teraz będzie etap zbieranaia elementów. Obudowe miałem zamiar kupić nową, jednakże wielkości MidiTower (typową) bo taka mi zmiesci się akurat w tym miejscu co stoi komp u mnie. Generalnie mam dwa sloty 5.25 zajęte teraz i tak pozostanie, także powinno mi się wszystko zmieścić. Jeszcze raz dzięki za opinie. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) a co z tym fantem? (zaznaczylem w ramce) Rozumiem ze Twoj zasilacz potrafi w jakis sposob produkowac powietrze i oddawac je na zewnatrz :D ? a tak poza tym to chyba widzisz ze az 3 wentylatory + zasilacz wypompowuja powietrze na zew a tylko jeden wentylator wtlacza je do srodka, prawdopodobnie bedziesz mial niepotrzebny halas ;) Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Apropo tego fanta to sprawdziłem fizycznie na zasilaczu. Kreci się tak, że wciąga powietrze dołem czyli dolna strzałka powinna być do góry. To kwalifikuje się do przerysowania. Obudowa także będzie miała otworki boczne oraz myślę sobie, że byłoby mieć i dolne. Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Ja na twoim miejscu bym się zatroszczył o to by łatwo było po jakimś czasie wyczyścić chłodnicę - strasznie się kurzem zabija. U siebie mam ten problem rozwiązany tak że używam firlrów przeciw kurzowych - czuszczenie trwa ok. 20 sek. ;) a do tego brak kurzu w obudowie bo jedyne miejsca przez które powietrze się dostaje są zabezpieczone filtrami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Kyniek, świetna sugestia. Jakich używasz filtrów (producent itp. i czy dostępne np. na Allegro)? Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 ja mam takie - i nawet tam kupiłem ;) http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=149 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...