marcin123 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Witam Od kilku tygodni przeglądam różne fora internetowe w celu złożenia optymalnego zestawu komputerowego. Komputer będzie mi służył głównie do obróbki zdjęć, internetu i innych typowo domowych zastosowań. Gry sporadycznie. Chodzi mi głównie o to, aby zestaw działał stabilnie i żebym miał na dłuższy czas spokój z jego modernizacją. Wybrałem takie coś: Intel Core 2 Duo E6300 1.86 GHz s. 775 Box Gigabyte GA-965P-DS3 I965 s.775 GeIL Dual 2x 512MB DDR2 800 MHz Galaxy GeForce 7300 GT 256 MB GDDR3 Zalman Edition 1,2 ns Seagate ST3250624AS 250GB sATA II 16MB Lite-On SHW-16H5S Obudowa ??? Zasilacz Topower TOP-400P5 U12 OEM Monitor BenQ 19' LCD FP91GP Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek opinie i sugestie ewentualnych zmian. Koszt powyższego zestawu to ok. 4 tys. PLN i w okolicach tej kwoty chciałbym się zamknąć. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 procek ok, choc moze lepiej oem i lepsze, niestandardowe chlodzenie? plytka - moze lepiej ds4r? niewiele drozszy a lepszy:) ram - moze goodram pro? albo moje z sygnaturki bo chce sie pozbyc:) vga - ok, bo pewnie nie masz kasy na nic lepszego dysk - ok dvd - kupuj lg/nec/benq, liteon byl dobry w cd, ale w dvd juz nie obudowa - ile masz kasy?:) zasilacz - ok monitor - ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 goodram pro nie za bardzo sie nadaje do ds3/4 -sam nie mam ale u wiekszoscu wogle plyta z nimi nie wstaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 no to patrioty pewnie tez nie pojda bo kosci te same... no to geile albo moje corsairy hehe:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rik7 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) no to patrioty pewnie tez nie pojda bo kosci te same... no to geile albo moje corsairy hehe:)Wez zwykłe goodramy 2x1 800Mhz i do tego 7600Gs galaxy z zalmanem 256 na pamięciach 1,2ns. Pozdrawiam Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez Rik7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zestaw bardzo fajny, ja bym zmienił tylko dvd na benq lub lg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin123 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 dvd - kupuj lg/nec/benq, liteon byl dobry w cd, ale w dvd juz nieJaki model będzie dobry? Fajnie żeby miał LightScribe - może czasem się przydać :) procek ok, choc moze lepiej oem i lepsze, niestandardowe chlodzenie?Jaki wiatraczek polecasz? Prawdę mówiąc OC planuje w umiarkowanym stopniu Jeśli chodzi o grafikę to następny w kolejności (znaczy się lepszy) jest chyba GeForce 7600 GS Galaxy 256MB Zalman 1,2 ns, ale to ok. 150 PLN więcej, więc ciężko będzie. Na obudowę zostaje skromne 150-180 PLN, nie bardzo wiem co wybrać goodram pro nie za bardzo sie nadaje do ds3/4 -sam nie mam ale u wiekszoscu wogle plyta z nimi nie wstajeTeż słyszałem że płyty Gigabyte DS3/DS4 mają problemy z niektórymi pamięciami, dlatego chciałbym wybrać coś żeby mieć pewność że nie będę miał problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 ja bym bral nec nd-4571a , ale w sumie obojetnie, kazda dobra... i wszystkie maja lighrscribe czy labelflash, wybierz sobie cos:) na obudowe malutko, chyba jakis modecom bez zasilacza... chyba ze znajdziesz chociaz 250 zl to np. thermaltake swing czy jakis coolermaster centurion a na chlodzeniu pod intela sie nie znam, pewnie scythe ninja plus wejdzie, tylko troche drogie... bo ktos mowil ze freezer 7 pro jest kiepski na 775... ale i tak pewnie lepszy niz box Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rik7 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Arctic Cooling Freezer 7 pro> Chłodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin123 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 a na chlodzeniu pod intela sie nie znam, pewnie scythe ninja plus wejdzie, tylko troche drogie... bo ktos mowil ze freezer 7 pro jest kiepski na 775... ale i tak pewnie lepszy niz box Arctic Cooling Freezer 7 pro> Chłodzenie Znalazłem dzisiaj c2d w BOXie za 677 PLN (E6300 BOX), a że nie chcę go na razie za mocno podkręcać, to nie wiem czy warto kupować OEM z 12-mies. gwarancją i dodatkowo wentylator. Myślę że chłodzenie będę mógł w każdej chwili zmienić jak okaże się za słabe. Tak sobie myśle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 DVD-rw z LS/LF to np. NEC 4571A (kolega ma i zachwala) lub Benq DW1655 (tu mogę jedynie polecić firmę, mój 1640 mnie nie zawiódł) Buda: http://allegro.pl/item121547951_ozir_polec...rier_grati.html np. taka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 bierz boxa, ma 3 lata gwary a pozatym zawsze mozesz zmienic a ta kase ktora zostanie na lepszy sprzet wydac, obudowa narazie jakakolwiek moze byc bo zasilacz najwazniejszy a masz dobry i reszte kasy tez na lepszy sprzet a bude sobie kiedyś zmienisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin123 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Dzięki wszystkim za pomoc Zostaję przy Box-ie. Nagrywarka Benq 1655. Myślę cały czas nad pamięciami, żeby mi bez problemów działały na tej płycie. Temat obudowy też jest jeszcze otwarty, ale to nie jest najważniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...