Brzoza Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Co da zmienienie mi na jednej partycji, ostatniej rozmiaru cluster (klastra?) z 8 na np 32k? Bedzie szybciej chodzil czy jak? Mam problem bo na tej jednej partycji speed dysk robi mi sie kilka dni 8O , na pozostalych smiga wporzadku. Sterownik do kontrolera sa wgrane wszystko jest ok, wiec czemu tak dlugo robi defragmentacje?? No i co z tymi "clusters"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 sprawdz programem ATTO disk benchamrk, przy jakim klastrze chodzi ci najwydajniej... a pozniej partition magic i po klopocie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 skad to moge zassac? BO cos chyba slabo szukam :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 skad to moge zassac? BO cos chyba slabo szukam :( Proszę: http://www.attotech.com/software/ A nie mogłeś znaleźc bo powinno być benchmark A jemu się literki w pośpiechu przestawiły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Bylem tam tomasir i co mam sciagnac? ktore? Bo patrzylem na wszystko o nie moglem znalezc "benchmark" chyba ze to sie jakos inaczej nazywa.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 http://www.attotech.com/software/appname.html trzeba to wypełnić by móc ściągnąć... Chocprzyznam szczerze to nie ściagałem tylo troszkę po googlałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Tomasir wypelnij byle czym, tak jak ja :) Mam do wyboru: ATTO ExpressPCI HostAdapter Utilities ATTO BridgeTools for FibreBridge 1100D,2100R,2200R/D,3100R,3200R ATTO BridgeTools for FibreBridge 1180E,1190E,1290E,2300E/R/D,3300R,4500C/R/D Slucham dalej... No dobra a ma ktos pomysl z tym speed dyskiem? Dlaczego tak sie dzieje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 no dobra, wybrac to: "Windows ExpressPCI Configuration Tool v2.20 - this Windows 2000 and XP Utility helps you to maximize the performance of your storage connection. It may also be used to verify the drivers and flash files currently in use and update the flash, as necessary. This version of the ExpressPCI Configuration Tool supports the following host adapters" Czy to : "Windows SCSI Utilities Version 1.63 - (File Size 958KB) This file is for ATTO ExpressPCI SCSI cards only. This download includes the Windows NT Utility Setup Program, a Mode Page Editing program, a Benchmark Utility and a Configuration Utility. Download this file, unzip it, and run setup to install it." To drugie chyba tylko do SCSI, wiec 1? Troche zakrecony juz jestem.... Aha mam winde 98se Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 No super fajnie nie moge zainstalowac, kuzwa mac :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Co da zmienienie mi na jednej partycji, ostatniej rozmiaru cluster (klastra?) z 8 na np 32k? Bedzie szybciej chodzil czy jak? No i co z tymi "clusters"? Da Ci tyle, ze sie szybciej partycja zapelni :) Zwlaszcza jesli bedziesz tam trzymal duzo drobnych plikow. Ja bym nie zmienial. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...