Skocz do zawartości
Adam35

Problem Z Tworzeniem Folderów

Rekomendowane odpowiedzi

Zainstalowałem CorelDraw 11,instalacja nie powiodła sie,instalator wypisał coś tam i pliki sie odinstalowały.Próbowałem jeszcze kilka razy ale za każdym razem to samo.Problem w tym że teraz nie moge nigdzie stworzyć nowego foldera.Np. na pulpicie (zresztą wszędzie jest tak samo) dam PPM,właściwości,nowy to uruchamia mi sie instalator corela oczywiscie nic sie nie instaluje tylko uruchamia,i tylko wtedy to sie dzieje jak chce stworzyć nowy folder.Czyściłem rejestr ale nic nie pomogło,nie widać też żadnego procesu który byłby odpowiedzialny za ten bałagan.Spotkał sie już ktoś z czyms takim bo już nie wiem jak z tego wybrnąć.Dodam tylko że total commanderem folder stworzyć można.Chciałbym jak najdłużej uniknąć formatu bo żona ma mase programów poinstalowanych do księgowości i chyba by mnie zabiła.POMÓŻCIE!!

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, zabij mnie a nie pamiętam. :] Sam nie naprawiam systemu, bo gdy mi system pada, bo przeważnie mam obraz sprawnego, czystego na dysku.

Generalnie instalator jest po polsku, więc nie powinno być problemów. Lecisz tak samo, jak byś chciał instalować, aż zobaczysz opcję "Naciśnij R, aby naprawić bierzącą instalację Windows". Wciskasz i czekasz. Proces wygląda niemal identycznie. Różnica jest taka, że nie tracisz danych i ustawień. Chyba zmieniane są sterownik na oryginalne - ta, które posiada sam system.

Nie pomyl z odzyskiwaniem systemu - do tego jest potrzebna dyskietka startowa i osobiście nie mam pojęcia, jak to działa, bo nie mam stacji dyskietek od paru lat. :]

Edit: OT:

Na jakim napięciu chodzi ten procek z podpisu? Zakładam, że nie jest to Palomino. Widzę też, że masz odblokowany mnożnik.

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za rady.Spróbuje jutro i dam znać jak poszło.Ten system mam już ponad rok i zawsze dbam o windowsa jak moge,a jednak zawsze coś sie wcześniej czy póżniej spierdzieli.I zawsze tak dziwnie.Żeby uruchamiał sie instalator jakiegoś programu przy próbie tworzenia folderu.To sie do archiwum X nadaje.

A odnosnie tego procesora to przy 1.75 jest całkowicie stabilny na 2300MHz.Żadna rewelacja, stepping B0 oczywiście ,na palomino to 1800 to już było dużo.

Pozdrawiam.

PS.A jakim programem robisz obraz dysku i ile taki obraz zajmuje?Tzn. instalujesz system sterowniki i najważnie jsze programy a potem robisz obraz tego i nie musisz instalować systemu od zera tylko z tego obrazu?I po takiej instalacji działa wszysko tak jak na świeżym windowsie?

Edytowane przez Adam35

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kolobos

dodałem oba wpisy do rejestru ale ani jeden ani drugi problemu nie usunął.

Edit:Panowie problem usunięty znalażłem jeszcze kupe wpisów corel w rejestrze.W sumie nie wiem jak to sie stało że to przeoczyłem,ale po ich usunięciu problem ustąpił.Ale mam jeszcze jedno pytanie czy menu kontekstowe można modyfikować,a jak tak to w jaki sposób.Pytam bo w tym menu mam 4 pozycje związane z corelem a chciałbym sie ich pozbyć.

Dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam.

Edytowane przez Adam35

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszy jest do tego RegCleaner 4.3, zakładka Shell Extensions (Rozszerzenia powłoki).

Możliwe, że SpyBot też będzie miał do tego dostęp - jedna z pozycji (nie pamiętam która) w trybie zaawansowanym.

Obraz robię programem Norton Ghost, który był dołączony do mojej poprzedniej płyty głównej. Jest jednak kilka innych programów przeznaczonych do tego celu. Czas chyba poszukać czegoś nowszego, najlepiej darmowego.

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi