Pablo70 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam. Parę dni temu postanowiłem przerobić moje WC. W skład którego wchodziły następujące elementy: Blok PowerX rev.2 Pompka Eheim 1250 Chłodnic BIX3 rez thermaltake wkładany w zatokę Wszystko zamknięte w 2,5 letniej obudowie Thermaltake. Założenia były 3 1. Cisza 2. Wydajność 3. Niskie temperatury Nowy zestaw składa się z: Blok na cpu - Swiftech Storm Chłodnica - BIX3 została stara Blok na VGA - Swiftech MCW60-B Pamięci na VGA - Swiftech MC14 Cu Rezerwuar - Swiftech MCRES-MICRO Pompa - Eheim 1250 została stara Blok na Chipset - NexXxoS NB-SLI 1 Obudowa - CM Stacker 810 Całość została złożona w jeden dzień, podświetlania mnie nie interesują, ma być prosto i funkcjonalnie. Po zamontowaniu całości temperatury jakie zobaczyłem spełniły moje oczekiwania wszędzie zanotowałem spadki. Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez Pablo70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 widze gąbka na X-Fi czy siakims tam innym SB .. ;] tez mam polozone cos "w razie W" :) golnie ok .. ale az prosi o wsadzenie chlodnicy do srodka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 poza tym ten wezyk ktory idzie od... chyba bloczku nb do pompy jest jakos tak bardzo plytko zalozony. jakbys dal psu na gore to chlodnice moznaby bylo dac na dol tak jak ma lagier w swoim wuce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 poza tym ten wezyk ktory idzie od... chyba bloczku nb do pompy jest jakos tak bardzo plytko zalozony. jakbys dal psu na gore to chlodnice moznaby bylo dac na dol tak jak ma lagier w swoim wuce. Pomyślałem że chłodnica w środku może zwiększać niepotrzebnie temperaturę więc postanowiłem wyrzucić wymiennik poza obudowę. widze gąbka na X-Fi czy siakims tam innym SB .. ;] tez mam polozone cos "w razie W" :) golnie ok .. ale az prosi o wsadzenie chlodnicy do srodka Dokładie B-) nie mam zaufania do taśmy na radiatorach przy VGA. Orginalne odlepiły się po 5 min. na szczęście karta jeszcze siedziała na sucho w kompie. Dziś byłem z reklamacją to mi dali taśmę 3M, która o dziwo jeszcze trzyma, ale zaufanie to ja już nie mam :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Chaosowi raczej chodzilo o wyciek :P co to za radiatorki masz? od bloku na vga?? jak ja u siebie odklejalem zalmany z 6600 to mialem dusze na ramieniu, bo odejsc nie chcialy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 No no fajne fajne...;] jak dla mnie super.......;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Swiftechy MC14 Cu jakiś nowy model ale taśma klejąca marna a radiatorki trzeba potestować pewnie dopiero w sobotę się pobawię w oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Te radiatorki to kosztują 75 zł chyba... kupowałeś w cooling.pl?? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 tez mnie cena tej miedzi zabila :| Pablo70 => odpisz na PW :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Ostatnio jak byłem w cooling.pl (w sobote) to macałem te wszystkie swiftechy i te radiatorki itp. Jedno powiem -> bloki są przyzwoite (i ceny aż tak nie porażają w porównaniu do 4xpro) ale np. blok na chipset jest dosłownie pusty w środku, nie ma żadnego frezu, zaleta - mały i pasuje na intela również :> a te radiatorki to takie jeżyki, małe, zgrabne, ale płaci się za marke. Według mnie revolteci są bardziej opłacalne (dużo więcej miedzi) i tańsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 a macales moze reza do laniga tego do zatoki 5'25" bo 100pln za kawalek plastiku mnie odrzuca, ale z drugiej strony wygoda i kompaktowosc przemawia. ja tam mam radiatorki zalmana na grafie i tez daja rade, a byly w komplecie z coolerem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Te radiatorki to kosztują 75 zł chyba... kupowałeś w cooling.pl?? :>Tak, kupiłem w cooling.pl Tak jak pisałem myślalem że będzie jakaś dobra taśma, niestety rozczarowałem się. W tej chwili taśma 3M sprawdza się Tak wyglądają temperaturki pod pełnym obciążeniem: Po paru dniach, podczas pierwszych poważniejszych testów OC (zmiana biosu VGA z 1900XT na 190XTX) okazało się że pamięci VGA i voltage regulator zbyt się grzeją. Więc musiałem sięgnąć po stare sprawdzone wiatraczki. Obecnie wygląda to tak: Obecne temperatury VGA przy zamkniętej budzie, taktowanie XTX: 2D 37/37/44 3D 45/43/53 Edytowane 3 Września 2006 przez Pablo70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...