Skocz do zawartości
FrIkO

Homm V Hammers Of Fate

Rekomendowane odpowiedzi

I po dodatku... zakonczenie fabuly mozna podsumowac tylko jako "ciag dalszy nastapi" :?

Mialem lekkiego stracha, ze nie zdaze w ostatniej misji - cel wykonalem ostatniego mozliwego dnia :lol2: na szczescie sie udalo.

Swoja droga - kto podkladal glos Raelagowi w polskiej wersji? Jezu, co za pedal (we wszelkich negatywnych znaczeniach tego slowa), w dodatku ma tak idiotyczna intonacje, ze szatkuje zdania w przypadkowych miejscach, co dodatkowo uniemozliwia sluchanie go. Tragedia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również mam już za sobą ten dodatek. Ogólnie trzeba go ocenić pozytywnie. Co prawda są tylko trzy kampanie, łącznie 15 misji, ale oprócz tego Map Generator, nowe miasto i nowe rozwiązania w rozgrywce, które były co prawda w czwartej części, ale chyba dobrze, że powróciły. Chodzi mianowicie o karawany. Trochę nieładnie postąpili twórcy gry kończąc kampanię w takim momencie.

A co w następnym dodatku?

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Jeśli każdy kolejny dodatek do V będzie zawierał nowe miasto, no to co by nie mówić, to dodatki będziemy oceniać zapewnie pozytywnie. Widać Nival podchodzi trochę inaczej do całej sprawy niż 3DO, bo w Heroes III mieliśmy dwa dodatki, z czego tylko jeden zawierał nowe miasto. Nival będzie nam chyba w każdym dodatku dawał kolejny zamek. :)

Jeszcze tylko żeby ta gra była lepiej zoptymalizowana, bo w tej chwili trochę odechciewa się grać. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe natknalem sie na smieszna rzecz, robie ostatnia misje 2 kampanii, zakupilem bohatera a raczej bohaterke. Ebba, kapłanka runów. Wszystko byłoby spoko gdyby nie to że na avatarku jest kobieta, a w grze siedzi brodaty gość w masce :lol: Już mogliby postarać sie żeby takich buraków nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos moze mi powiedziec co trzeba zrobic (albo w jakiej kolejnosci) w 1 misji 3 kampanii?? Kaza mi znalesc jakies sekretne miejsce kultu, laze po calej planszy w dodatku z lipna ekipa i nijak nie ogarniam co trzeba zrobic. Co jakis czas tylko pokazuja mi sie rozne miejsca (po wygranych bitwach) i dodatkowo tez co jakis czas odslania sie jakby mapka (taka jak przy odkrywaniu obeliskow). No idea co mam zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okolo lewego dolnego rogu mapy musisz podejsc do wiezy obserwacyjnej i odkryc kawalem terenu, jesli dobrze pamietam. Ogolnie miejsce, ktorego sie szuka, jest gdzies w okolicach lewego dolnego rogu - jak dasz screena z mapa, to postaram sie pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisze z pamieci, wiec super precyzyjnie nie bedzie, ale - pokrec sie w okolicach skrzyzowania trzech drog na poludniu, ew. na zachod od tego skrzyzowania. Mozliwe, ze do miejsca zakonczenia prowadzi ktorys z teleportow.

Pamietam, ze przeszedlem ta misje jakos na czuja i troche fartem udalo mi sie znalezc rozwiazanie, stad nie pamietam dokladnie jak to szlo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, krotka pilka. Mozna prosic o przepis do ostatniej misji 3 kampanii?? Chce szybko skonczyc gre, bo format musze zrobic, a nie chce mi sie potem znowu wszystkiego instalowac dla jednej misji :] Z gory dzieki za pomoc.

Ok, juz nieaktualne. Wpienilem sie ostro, bo z gra cos jest nie halo. Lece do typa od razu po zdobyciu miasta (C3M5) to ma wojsko takie ze nie daje rady, lece tam pod koniec miesiaca, wojsko ma 5 razy wieksze (nie ma szans zeby uzbieral tyle w 4 tygodnie). Prosba: niech ktos mi powie jak sie konczy dodatek? Nie chce mi sie siedziec nad ta misja, a wiem ze koncowka ma zwiazaek z kolejnym dodatkiem, takze chcialbym uniknac "dziury" w fabule. Wiem, ze dziwna prosba, no ale coz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ze dziwna prosba, no ale coz.

Tak się składa, że zostawiłem swój profil i sejwy do HoF. Zainstaluję gre, dodatek i posprawdzam stany gry. Poczekaj jakieś 30-40 minut. W międzyczasie podaj jakiegoś emaila, na pw na przykład. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tworzysz katalog : maps i juz

szybkie pytanie czy jest jeszcze jakis nieoficjalny dodatek do HM'nM ? taki jak np legends of the ancients

http://lota.celestialheavens.com/

mowie oczywiscie o kampaniach a nie pojedynczych planszach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi