Skocz do zawartości
jezol

X2 3800 I Gigabyte K8nsc-939

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy do plyty glownej K8NSC wejdzie procesor x2 3800 ?? w sklepach internetowych tylko jest napisane ze wchpodza AMD 64 i FX.

Na stronie

GIGABYTE jest napisane ze niby wchodza. Czy ktos z was sprawdzal taka konfiguracje ??

Czy taka zmiana bedzie oplacalna ? Moze poczekac do stycznia i zmienic MOBO, Grafe, Proca i ramy ?

Narazie na taka zmiane nie mam siana, a jak wiadomo teraz plyta mnie ogranicza (AGP) zeby jaka grafike lepsza wlozyc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wejdzie, ale moim zdaniem nie ma sensu wkładać X2 3800, też się się nad tym zastanawiałem ale chyba poczekam na X2 4800 aż stanieje :P a swoją drogą jakie masz pamięci ?

Tak to mozna czekac az do smierci.Wejdz do topicu o X2 i zobaczysz ze teraz wszystkie x3800+ robia min 2.5ghz(masz wtedy swojego 4800) na stock vcore seria BV bo CD to juz inna bajka.

@jezol

Jak ci plyta ogranicz wes ja sprzedaj i kup Asrocka bedziesz mial PCI-e te same OC ..Mialem twoja plytke po zmianie na Asrocka nic niestracisz.A zyskasz SATA2.

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sprzeda swojego procja to jest juz oplacalne ceny 3800+ polecialy duzo do dolu.A konfort pracy na X2 jest zauwarzlnie lepszy do A64.

Jest jeszcze jedna opcja i raczej najlepsza

Jak ci to narazie wystarcza wstrzymaj sie ,zbieraj kase,sprzedaj kompa,i wtedy C2.

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm a to sata2 o kant d... rozbic ;). Na bank na k8nsc hula x2 i wystarcza w zupełności . Juz niebawem zagosci i u mnie :). Mam nadzieję tylko ze wykrece go na 2,5 ghz.

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedzi, w pponiedzialek pojade kupic.

Co do pamieci mam 2x 256 goodramu. Ale jezeli zmienie procka, to na poczatku pazdziernika kupie 1x 1024 i po miesiecu dokupie 2 kosc, albo poczekac i kupic na poczatku Listopada od razu duala 2x 1gb ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi