Maks! Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) Witam, Potrzebuję jakiegoś zamiennika do pasty termoprzewodzącej. Jestem u kuzynki i ma założony cooler na Athlona 1800+ niestety osoba która go zakładała nie pomyślała o paście i sprzęcik się przegrzewa. Jak myślicie czego można użyć jako pastę? aby tak pochodziło rok albo dłużej? Osobiście pomyślałem o smalcu/maśle lub jakieś paście do zębów :D Edytowane 2 Września 2006 przez Maks! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 http://www.fs2004.com/forums/index.php?showtopic=87883 Smalec/masło nie, bo wypłynie spod rdzenia prędzej czy póxniej. Pasta do zębów pewnie też, chociaż możliwe że nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Radzil bym poczekac jednak na paste. Zamowa jakims kurierem. Jak dlugo bedziesz u swojej kuzynki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Pasta do zębów zaschnie szybko i straci swoje "właściwości termoprzewodzące". Podejdź do komputerowego i niech Ci dadzą trochę silikonówki za free. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Kiedyś czytałem że podobno pasta do zębów nie jest taka zła. Ale rok to napewno nie pochodzi. Jej plusem jest to, że podczas działania kompa i nagrzewania sie proca, komputer wydziela mietowy zapach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Kiedyś czytałem że podobno pasta do zębów nie jest taka zła. Ale rok to napewno nie pochodzi. Jej plusem jest to, że podczas działania kompa i nagrzewania sie proca, komputer wydziela mietowy zapach ;)chyba spróbuje na starym p3, a jaka to ma być pasta blendamed może być??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Składu chemicznego tych past raczej tu nie znamy :D Nie wiem też czy ktoś je porównywał. Na pewno musi być bez żadnych granulek itp. im gładsza konsystencja, tym lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 LOL czy to naprawde aż tak trudno iść do sklepu komputerowego i kupić sylikon lub najtańszą paste za 5zł + 22% vat :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 LOL czy to naprawde aż tak trudno iść do sklepu komputerowego i kupić sylikon lub najtańszą paste za 5zł + 22% vat :mur: Gdyby była taka opcja to dawno bym to zrobił :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Gdyby była taka opcja to dawno bym to zrobił :|to jaki problem chyba aż tak biedny nie jesteś no offence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 to jaki problem chyba aż tak biedny nie jesteś no offence Myślenie nie boli, nie wiem czy wiesz ale w wioskach i małych miejscowościach nie ma dostępu do sklepów komputerowych w dni robocze tym bardziej w niedziele. Gdybym mógł kupić pastę to bym dawno to zrobił, a nie czytał wypowiedzi ludzi którzy nie mają nic ciekawego do napisania. Mogę zamówić pastę tylko kto by później założył chłodzenie na procka? Chyba, że jesteś taki super, przyjedziesz i to zrobisz gdy mnie już nie będzie. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Na szybko na najbliższej stacji benzynowej znajdziesz jakiś smar na bazie siliconu albo uszczelniacz do gorących elementów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Pasta colgate jest ok. Testowalem na axp 2000+ i chlodzilo mniej wiecej 4-5stopnie gorzej od titana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Na dluzej to moze byc nawet kropelka ;] Wiem glupi zart ale pytanie tez bez sensu, pasta stwardnieje silikon nie przewodzi tak dobrze ciepla znajdz jakas podkladke mikowa ze starego zasilatora albo cos takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamservice Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 moze znajdziesz jakiś drobny papier scierny kawałek aluminium i krem nivea (bądź inną maź ;) ) naskrob troche opiłków wymieszaj z kremem i do następnej wizyty może wytrzyma :) powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) Polecam paste blend-a-med Kiedys juz byl taki topic Edytowane 3 Września 2006 przez GDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukov Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 a czy "upgrade" zwyklej silikonowki poprzez dodanie opilkow alu da cos pozytywnego czy wrecz przeciwnie ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...