Gość Freelancer_NS_Clan Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Czy ktoś mogl by mi wytlumaczyc jaka jest roznica miedzy Reserator 1 Plus, Reserator 1 V2 i Reserator 2. Reserator 2 jest juz w sprzedazy w kilku miejscach m.in w Future-King : http://future-king.pl/sklep/product_info.p...oducts_id/18535 Goscie go juz importuja, sprzedaja ale nie znaja ani dokladnej specyfikacji ani wynikow testow, tlumacza sie ze to nowosc i jeszcze nie testowali <smiech na sali> Chodzi mi o to jaki jest sen przeplacac tyle kasy, skoro od Reseratora 1 Plus rozni sie jedynie dodatkowym blokiem wodnym na vga, a z tego co wiem pozostale parametry odnosnie chlodzenia pozostaja te same, jedynie ten krztalt tego radiatora rozni sie powierzchnią. Nawet nie wiem jaki rodzaj pompy zostal zastosowany bo slyszalem ze w poprzednich wersjach nawalała. Z kolei gosciu z PC-TUNING polecal mi :http://www.pc-tuning.pl/index.php?action=s...IDKategorii=108 Jak to powiedzial , nie maja Zalmana bo nie ma atestu producentow prockow, ze Zalman nie jest modyfikowalny itp. czyli dno. Proszę o odpowiedz, zastanawiam sie nad chlodzeniem wodnym ale nie wiem co wybrac, kompletnie jestem skolowany :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Test Reserator 2 posiada większą powierzchnie chłodzenia ogromny radiator. Poprawiono w nim bardzo dużo w końcu teraz można myśleć o pasywnym chłodzeniu. Na dodatek dodają blok na pamięci do GPU ;) więc jest to ciekawa propozycja pasywnego kompa. A w tym teście nie testowali go na byle czym a temperatury były bardzo zadowalające. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Roznice miedzy revizjami reseratora 1 polegaja gownie na kosmetyce, wyposazenie w bloki, nie wiem czy jakos udoskonalili pompe (bo to byl slaby punkt pierwszego reseratora) - sa to jednak niewielkie zmiany. A reserator2 - roznice widac golym okiem - znacznie wieksza chlodnica, odpowiedz na juz dawno wymiekajace reseratory 1. Imo jesli chodzi o pasywne rozwiazania mozna taniej, zrobic znacznie wydajniejsze, wcale nie brzydsze, calkowicie pasywne chlodzenie oparte na cichszej i trwalszej pompie :wink: Ale to oczywiscie dla hobbystow ktorzy biora sie za takie rzeczy. Chociaz z drugiej strony jesli ktos rozwaza kupno np reseratora2 to raczej ma zadatki na hobbyste, bo wyrzucac tyle kasy na chlodzenie, mowi samo za siebie. Co do innovateka to w necie panuja raczej powsciagliwe opinie o wydajnosci tych radiatorow - maja dosc mala powierzchnie. Imo przewyzszaja reseratora1, ale z 2 juz moze byc roznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Twój pomysł pasywnego chłodzenia aerial bardzo mi się podoba ale niemiał bym gdzie w pokoju wcisnąć grzejnika według mnie szpeci a pod łóżko raczej by kiepsko oddawał ciepło i na dodatek waga takiego grzejnika a Reserator 2 jest mniejszy ładniejszy i lżejszy. :) Ogólnie jak zobaczyłem twoje WC myślałem że złoże coś takiego ale jak już w przyszłe wakacje :) bo kasa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 To może zobacz projekt Super Rzeźnika - grzejnik przymocowany do boku obudowy i pomalowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Freelancer_NS_Clan Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) ' date=' 4 wrz 2006, 13:45' post='2304198'] To może zobacz projekt Super Rzeźnika - grzejnik przymocowany do boku obudowy i pomalowany. Ale mi sie podoba ten Reserator 2, a nikt mi nie może doradzić, bo nikt nie zna testów :| a to troche kosztuje :( Edytowane 8 Września 2006 przez Freelancer_NS_Clan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) Ale mi sie podoba ten Reserator 2, a nikt mi nie może doradzić, bo nikt nie zna testów :| a to troche kosztuje :(Ale co masz za problem uzyc googli? :arrow: http://www.vr-zone.com/?i=3851 :arrow: http://www.matbe.com/articles/lire/319/zalman-reserator-2/ Edytowane 8 Września 2006 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...