pr1nce Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 a ja sie zastanawiam, jezeli juz teraz mamy takie chlodzenia jak ninja czy infinity..to co bedzie za jakis czas? :o 20heatpipeow + 100% miedz :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) Raczej Intel i AMD będą się kierować w stronę lepszego procesu wykonania, co spowoduje mniejsze wydzielanie ciepła. Dodatkowo heat pipe zostanie niedługo wypchnięte z rynku przez heat line. Edytowane 8 Września 2006 przez Puma[JFK] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 ' date=' 8 wrz 2006, 21:39' post='2310182'] Raczej Intel i AMD będą się kierować w stronę lepszego procesu wykonania, co spowoduje mniejsze wydzielanie ciepła. Dodatkowo heat pipe zostanie niedługo wypchnięte z rynku przez heat line. nom, technologia idzie do przodu, ale jak bedzie mniej ciepla to moga mgh'e wzrastac i wtedy towery nadal beda na prockach, szczegolnie jak bedzie max oc ;) co to heatline to niewiem jak szybko skoncza sie prawa do patentow (20lat trwa?), wtedy bedzie mozna tanio produkowac coolery na nich, narazie firmy musza placic za ten patent toi same coolery drogie :/ bo patent fajny :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Czy warto zmieniac AC Freezera 64 na Ninje lub Infinity?? (koszt wymiany nie gra roli, chodzi mi tylko czy obnizka temperatury jest warta inwestycji?? :D) Edytowane 9 Września 2006 przez Crusio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Co to wogóle za pytanie... jasne że warto! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 A jaka jest roznica temperatur?? Pytanie jest skierowany do uzytkownikow ktorzy juz mieli podobna przesiadke Freezer -> Ninja, lub Freezer->Infinity Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Kupiłbym Infinity ale nie wiem czy wytrzyma ten koszyk od mojej płyty głównej trochę ten cooler waży a zapinka jest tylko na 2 ząbki.Frezery urywają je niektórym użytkownikom z forum a co dopiero taki kolos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 A jaka jest roznica temperatur??A nie możesz uzyć takiej rzeczy zwanej GOOGLE? Przecież jest dużo testów necie gdzie są Ninja i Freezer... kurczak80, skoro u innych nie urywa koszyka to niby dlaczego u Ciebie ma urwać? Jak nie będziesz przenosił często kompa itp to nic się nie ma prawa stać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) A nie mozesz siedziec cicho skoro nie jestes pytany ?? Pytanie jest skierowany do uzytkownikow ktorzy juz mieli podobna przesiadke Freezer -> Ninja, lub Freezer->Infinity Edytowane 9 Września 2006 przez Crusio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Nie mogę siedzieć cicho bo w sieci aż roi się od testów i po nich najlepiej można wywnioskować jaka będzie różnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 na pasywnej ninji mam takie same tempy jak na freezerze na low :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Heh ok wielkie dzieki to wszystko wyjasnia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Crusio a moze nauczysz sie normalnie dyskutowac i uzywac mozgownicy Glowa nie sluzy tylko do noszenia czapki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 (edytowane) w teście na pro-clockers Infinity nie wypada już tak dobrze w porównaniu do starej Ninjy http://www.pro-clockers.com/reviews.php?id=158&page=1 edit: a tu następny test podważający recenzję wspac http://www.silentpcreview.com/article658-page1.html ps wspac możesz przeprowadzić jeszcze raz testy bo są one dla mnie nierealne :-| 9,5C stopni różnicy w LOAD jest niemożliwe przy 800obr/min Edytowane 11 Września 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 (edytowane) nie moze bo jego ninja jest u mnie... nie wiem czy dobrze mysle, ale wedlug mnie proc, ktory zastosowali na pro-clockers wydzielal po prostu za malo w, zeby wykazac, az tak duza roznice Edytowane 11 Września 2006 przez macr0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 nie moze bo jego ninja jest u mnie... nie wiem czy dobrze mysle, ale wedlug mnie proc, ktory zastosowali na pro-clockers wydzielal po prostu za malo w, zeby wykazac, az tak duza roznice No tak ale na spcr skupili sie na C/W i delcie temperatur a nie samych temperaturach . Widac ze w cichym chlodzeniu Ninja pokonuje nawet swoich tworcow :lol: Tzn nie moga nic lepszego wymyslec :) Kiedy tworcy czipow nareszcie zmadrzeli i procki nie produkuja juz tylu watow Infinity to przerost formy nad trescia . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 w teście na pro-clockers Infinity nie wypada już tak dobrze w porównaniu do starej Ninjy http://www.pro-clockers.com/reviews.php?id=158&page=1 edit: a tu następny test podważający recenzję wspac http://www.silentpcreview.com/article658-page1.html ps wspac możesz przeprowadzić jeszcze raz testy bo są one dla mnie nierealne :-| 9,5C stopni różnicy w LOAD jest niemożliwe przy 800obr/min Oba testy są do d.u.p.y. Ten na silentpreview.com był robiony na P4 2,8GHz na s.478 a to zdecydowanie nie jest procek do testów współczesnych coolerów, bo jest raczej chłodny. Testy wykazują niewielkie różnice pomiędzy wszystkimi coolerami. Podobny zarzut co do pro-clockers.com. Core2 Duo 6600 bez OC to nie jest grzałka. Takie recenzje to można sobie w skarpetki wsadzić :lol: Infinity sprawdza się w chłodzeniu konkretnych maszynek i wtedy pokazuje pazurki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 wspac możesz przeprowadzić jeszcze raz testy bo są one dla mnie nierealne :-| 9,5C stopni różnicy w LOAD jest niemożliwe przy 800obr/min na koncu testu dalem wyjasnienie dlaczego tak jest, procek przy 3.9ghz'a wydziela wystarczajaco tyle ciepla by zobaczyc wyrazne roznice pomiedzy coolerami (takie bylo poczatkowe zamierzenie i powtorka testu dala by te same wyniki) przy niskich obrotach -> maly przeplyw powietrza liczyla sie powierzchnia oddawania tej energii, czyli to czym glownie infinity rozni sie od ninji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 etam ja mam ninje i jestem zadowolony. nie planuje zmiany na inne chlodzenie bo tylko na tym strace... no chyba ze kupie am2 to sie pomysli;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Na AM2 da sie Ninje upchnac tylko nikt jeszcze sposobu nie testowal ;P Macie racje co do tego ze zastosowano male grzalki ale spojzcie na to od innej strony : nie bedzie juz Pentium D ani innych grzalek . Dla mnie te testy idelanie pokazuja ze Infinity to taki dinozaur :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Na AM2 da sie Ninje upchnac tylko nikt jeszcze sposobu nie testowal ;P Macie racje co do tego ze zastosowano male grzalki ale spojzcie na to od innej strony : nie bedzie juz Pentium D ani innych grzalek . Dla mnie te testy idelanie pokazuja ze Infinity to taki dinozaur :)Ciekawe podejście...Infinity jest dinozaurem, ponieważ jest najwydajniejszym (zaraz po Titan Amanda, ale to trochę inna parafia) coolerem. Wg. tej teorii najlepsze są coolery boxowe. Bo gorzej chłodzą i są głośniejsze :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Neee ciekawym podejsciem to tematu jest czytanie ze zrozumieniem . Nie bedzie procesorow na ktorych zaobserwujesz te 300g wiecej metalu na sockecie kapisz ? Dinozaury tez byly szczytem osiagniec gadow i wyzionely ducha , to taka metafora . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Czy Infinity wejdzie na plyte DFI SLI-DR? Ktos przetestowal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasi Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Ja mam na Ultra-D, więc wejdzie, chyba że masz tą nowszą wersję z bankami równolegle do i/o - wówczas wypowiadać się będe bo nie wiem - ale zakładałbym, że tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) Neee ciekawym podejsciem to tematu jest czytanie ze zrozumieniem . Nie bedzie procesorow na ktorych zaobserwujesz te 300g wiecej metalu na sockecie kapisz ? Dinozaury tez byly szczytem osiagniec gadow i wyzionely ducha , to taka metafora .Tak ale po podkreceniu procka kazdy gram alu sie przyda :P EDIT: Listki na dole radiatora sa plastyczne, da rade je troche odgiac do gory ?? Edytowane 15 Września 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasi Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 (edytowane) Tak są plastyczne - odgięte kciukiem wracają do poprzedniego położenia ;) Myśle, że kombinerki, albo coś mniej inwazyjnego pomogą w razie problemów. Mi do głowy przyszedł pomysł, aby na radiator na dole wrzucić wentylek 60mm, widziałem jakieś 12mm -> więc trzeba by pozbyć się jednego listka. Zastanawia mnie jak przełożyłoby się to na wyniki i czy warto. Może ktoś z miernikiem niech założy sondę na ten element i zbada temperatury - wówczas okaże się czy zabieg ma sens. Edytowane 16 Września 2006 przez krasi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 panowie komu wierzyć <_< http://www.bigbruin.com/2006/scytheinfinity_1 http://vr-zone.com/?i=3929&s=4 http://planetoverclocking.hartware.de/review_604_1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Zastanawia mnie, jak by wypadły testy, gdyby porównać je w trybie pasywnym, najlepiej w niewentylowanej obudowie z jakimś cichym zasilaczem (ok. 20-22dB- jak np. mój Levicom). Puki co nie narzekam na swoją Ninje :) Edytowane 26 Września 2006 przez Slayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 (edytowane) panowie komu wierzyć <_< 2332886[/snapback] Zastanawia mnie, jak by wypadły testy, gdyby porównać je w trybie pasywnym, najlepiej w niewentylowanej obudowie z jakimś cichym zasilaczem (ok. 20-22dB- jak np. mój Levicom). Puki co nie narzekam na swoją Ninje :) ninja pokona spokojnie coolera infinity, chyba ze infinity bedzie za blisko 120mm wentylatora w zasilce ktory by sie szybko obracal... @krasi zbadam i zapodam wyniki ;) Edytowane 2 Października 2006 przez wspac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 a ja mam dylemat - buduje cichy (bezgłośny) serwer na C2D - wszystko będzie zamknięte z obudowie TJ08 (matx + 2x 120mm) - wentylacja 3x zaward/fander 120mm (2 w obudowie i 1 w zasilaczu) - szukam do tego coolerka najlepiej bez wentyla i nie wiem co wybrać: ninja, infinity, ultra-120 czy HR-01-775 - na pewno proc będzie kręcony ale przede wszystkim cisza (chciałbym jak wyjdzie E4300 @ 9x333 o ile coolerek podoła) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...