Maniakalny Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 witam oto mój pierwszy uklad na nowym kompresorze :D ukad załaduje 404a wymiary obudowy (jeśli będzie), bo ta deska to raczej tymczasowo :P dlugosc- 38cm szerokosc - 17cm wysokosc - 20cm parownik GPU - wysokosc 22mm podczas lutowania przycinany skraplaczyk na wentla 120mm nowy kompresor LG(NR58LAEG 220-240V ~50Hz 130W R134a) updejt w piątek pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Hehe :) na kuchence :) czekam na więcej fot:) zapowiada się ciekawie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Bardzo ciekawie sie to prezentuje. Malutko miejsca zajmuje ;) to jest główna tego zaleta jak dla mnie. Jeszcze jakaś ładna obudówka i bedzie cacy ;) Ciekawi mnie wydajnosc tego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Kompresor do mocarzy nie należy, ale jeśli to ma grafike chłodzic to mysle, ze bedzie ciekawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 zycze powodzenia w zrobieniu zapinki do tego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 zycze powodzenia w zrobieniu zapinki do tego :) dam rade ;), mozesz mi podac jakie max wymiary moze miec zapinka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 dam rade ;), mozesz mi podac jakie max wymiary moze miec zapinka ? juz raz sie nie zapytales, wiec dalej radz sobie sam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) juz raz sie nie zapytales, wiec dalej radz sobie sam bije od Cibie zyczliwością :lol:(ał :/) układ całkiem całkiem, ale kompresor LG :/ ile Cie wyniósł? Edytowane 6 Września 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) bije od Cibie rzyczliwością :lol: układ całkiem całkiem, ale kompresor LG :/ ile Cie wyniósł? popraw błąd zaplacilem 80zl okazyjnie, przynajmniej oleju nie trzeba zmieniać :D btw: LG nie produkuje kompresorów a tylko przykleja swoją naklejke z kompresorów innych firm muciek mówi ze to jakaś asperka juz raz sie nie zapytales, wiec dalej radz sobie sam z tego co wiem nikt nie ma patentu na parowniki, dlatego nie pytałem tak wogle to zmienilem prawie każdy wymiar więc sie nie czepiaj Edytowane 6 Września 2006 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) z tego co wiem nikt nie ma patentu na parowniki, dlatego nie pytałem tak wogle to zmienilem prawie każdy wymiar więc sie nie czepiaj Bo nie ma i mieć nie będzie, wiec nie rozumiem, jeśli np. ryba bedzie zly, bo ten jest podobny do jego parownika ! Chilly1 opracował swietny design i pozwala kopiowac swoje evapy, pod warunkiem, ze beda przeznaczone do uzytku domowego. Edytowane 6 Września 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Nie znam się na FC , ale czy da się zrobić takie fc ala wc z paroma parownikami ? na cpu gpu nb? W chłodni mam autokaskade ( chyba ) i są tam 3 parowniki podłączone szeregowo i chodzi ... Jak jest z fc ? OT Czy istnieją jakies subtelniejsze izolacje na węże 8/10 ? Mysle na FWC czysto teoretycznie ... Czy taki kompresor jest głośny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Nie znam się na FC , ale czy da się zrobić takie fc ala wc z paroma parownikami ? na cpu gpu nb? W chłodni mam autokaskade ( chyba ) i są tam 3 parowniki podłączone szeregowo i chodzi ... Jak jest z fc ? OT Czy istnieją jakies subtelniejsze izolacje na węże 8/10 ? Mysle na FWC czysto teoretycznie ... Czy taki kompresor jest głośny ? mozna zastosowac kilka parowników ale wtedy kompresor musi byc mocniejszy, jeśl chodzi o poziom hałasu to akurat ten kompresor przy r134a powinien byc nieslyszalny, przy r404a bedzie troszke glosniejszy subtelniejsze izolacje ? tzn ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Nie znam się na FC , ale czy da się zrobić takie fc ala wc z paroma parownikami ? na cpu gpu nb? W chłodni mam autokaskade ( chyba ) i są tam 3 parowniki podłączone szeregowo i chodzi ... Jak jest z fc ? OT Czy istnieją jakies subtelniejsze izolacje na węże 8/10 ? Mysle na FWC czysto teoretycznie ... Czy taki kompresor jest głośny ? piotres coś takiego robił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 (edytowane) Nie znam się na FC , ale czy da się zrobić takie fc ala wc z paroma parownikami ? na cpu gpu nb? W chłodni mam autokaskade ( chyba ) i są tam 3 parowniki podłączone szeregowo i chodzi ... Jak jest z fc ? OT Czy istnieją jakies subtelniejsze izolacje na węże 8/10 ? Mysle na FWC czysto teoretycznie ... Czy taki kompresor jest głośny ? Watpie abys miał autoK w chłodni. To jest system raczej niskotemperaturowy po co dla mięsa -70 ? Po drugie te systemy sa słabe pod obciązeniem i uzywa się ich w formie przemysłowej np. w chłodniach na odczynniki czy innych tego typu systemach. Na chłodnie czy hale używa sie kaskad ale nie w znanej nam formie tylko na kompresorach typu "semi" o mocach ho ho ho i jeszcze większych ;) A czynniki jakie sie stosuje nie naleza do najbezpieczniejszych np. amoniak. Edytowane 7 Września 2006 przez muciek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Nie znam się na FC , ale czy da się zrobić takie fc ala wc z paroma parownikami ? na cpu gpu nb? W chłodni mam autokaskade ( chyba ) i są tam 3 parowniki podłączone szeregowo i chodzi ... Jak jest z fc ? OT Czy istnieją jakies subtelniejsze izolacje na węże 8/10 ? Mysle na FWC czysto teoretycznie ... Czy taki kompresor jest głośny ? Czesc Oczywiscie ze da sie zrobic . Victor89 ma racje, robilem cos takiego (do tej pory z 2 parownikami), niedlugo pokaze ten agregat na tym forum, ja robilem juz z 2 parownikami, ludzie na swiecie robili juz z 3 (CPU + 2*GPU), lecz ja sadze ze przy dostatecznie mocnej sprezarce nawet i 4 parowniki nie beda problemem :wink: - tylko co tym chlodzic ? :lol: pozdrawiam piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Czesc Oczywiscie ze da sie zrobic . Victor89 ma racje, robilem cos takiego (do tej pory z 2 parownikami), niedlugo pokaze ten agregat na tym forum, ja robilem juz z 2 parownikami, ludzie na swiecie robili juz z 3 (CPU + 2*GPU), lecz ja sadze ze przy dostatecznie mocnej sprezarce nawet i 4 parowniki nie beda problemem :wink: - tylko co tym chlodzic ? :lol: pozdrawiam piotres 4x 7950 :lol: tylko wtedy potrzeba 8 parownikow...... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Jeszcze na cpu i nb, wiec akurat taka rotarka >3hp moze styknie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 nie rozumiem o co chodzi z tym r402a napelnilem uklad i tylko -30 na parowniku moze jakis czynnik z tej mieszaninyu sie nie skraplaca i tylko cisnienie tloczenia podwyższa (r125 ??) ciekly r402a jak dojdzie 404a do mnie to wtedy porównam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 TY to te gazy to jakieś dziwne masz :P mi 404 nie działał, może z mojej winy ale dawał -5*C, prop butan dawał normalne z -30 w fwc.. mucia tez chyba miał jakieś problemy (chyba?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 (edytowane) Tak, 402a od Mani-freon do bani :P <joke ;) > Tak samo, -30 na evapie mierzone Voltcraftem z termopary K/J bo nie wiem jakie mam ;) Edytowane 11 Września 2006 przez muciek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 hincó - 404a byl od ravena i u mnie dzialalo wszystko ;) muciek - na XS piszą zebym zrobil dobrą próżnie choć wątpie zeby to cos dalo :/ moze to przez kompresor 1/6hp i kapilara 3m 0,8mm:/ ma ktoś moze wykres skraplania/parowania r125 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 no ja miałem kompres 1/5 prawie 8 ccm'u 2,4 kapy 0,8 i było to samo, mimo że próżnie robiłem kilka godzin :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 (edytowane) zapinka in progress Edytowane 13 Września 2006 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 cisnienie ssania 0,1 bar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) Całkiem nieźle :D A próbowałeś coś jeszcze z tego wykrzesać ? /inne ciśnienie ssania . Edytowane 21 Września 2006 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) przy 0,3 bara zaczęło zalewać sprężarke dosc znancznie fotka układu pozniej wrzuce fotke termometru i zobaczycie o ile przekłamuje :lol: Edytowane 21 Września 2006 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) No ogólnie ładnie to wygląda a teraz pewnie przyodziejesz to w jakąś ładną obudowe i bedzie gitez ;) Przekłamuje na większą czy na mniejszą temperature :lol: ? P.S. Masz jakiś kompresor na zbyciu ? Edytowane 21 Września 2006 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Ta izolacja to lekki overkill dla takiego ukladu, chodzi mi o ta na ssącej. Temp load ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 przekłamania termo :| nie mam na czym przetestować loadu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 przekłamania termo :| To ile 'C w rzeczywistości ma ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...