Skocz do zawartości
Alt

Skladam Kompa O Nie!

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy w tych swoich 222 postach cos komus pomogl, ale nie powinno to miec ZADNEGO znaczenia w przypadku takiego zachowania...

Error ->

Łącznie postów 465

( 0,7 postów na dzień / 0,02% z łącznej liczby postów )

Owszem pomógł - można sprawdzić !

Pozdr. :D

Edytowane przez Lzep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alt

Ostrzeglem raz. Wroc za tydzien jak zlozysz kompa.

Szymoon

Sadze ze miales wieksze pojecie o kompie niz Ci sie wydaje - pytanie o ram i dysk swiadczy o ogromnej niewiedzy autora i nie sadze zeby pchanie sie w cos o czym nie ma sie zielonego pojecia wyszlo na dobre.

Rozne pomysly potrafia przyjsc do glowy przy nieznajomosci tematu, nie uwazasz?

A co do spoilera

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Firekage

Opisałeś się tyle i zupełnie niepotrzebnie - chyba nie wiesz kto to jest moderator na forum ??

Jest to forum użytkowników wyrobów MSI a nie forum firmy MSI. Sam mam ich płytę (jak widać w sygnaturce), pisałem tam przez ponad 3 lata i w końcu zostałem moderatorem - robie to całkowicie społecznie i nie mam nic wspólnego z firmą MSI.

Od początku istnienia forum (ok.4 lata), nie było kogoś takiego w ogóle- forum żyło własnym życiem bez jakiegokolwiek wsparcia ze strony MSI - i teraz jest podobnie. Jest co prawda Admin i Webmaster (od roku !!!) - zaglądają rzadko i pomagają niewiele.

Co do jakości serwisu MSI nie mam rzadnej wiedzy - na szczęście płyta chodzi bez problemów (trochę ją poprawiłem :D ), a jak będę kupował następną to napewno nie z tej firmy !

Wszystko jasne !

Pozdr. :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy pierwszym składaniu kompa najważniejszy jest spokój i brak pośpiechu.

Możesz go składać cały dzień :D Nie rób nic na siłe :D Instrukcja w łape; poczytaj, pomyśl i działaj!

I zapomniałeś o jednym - WSZYSTKO RóB DELIKATNIE !!!

Hmmm w sumie to dla mnie najgorsze było podłączanie tych małych kabelków od obudowy do mobo. Dla mnie, człowieka o dużych palcach, to była masakra... :mur: Może w tych nowych mobo to nie bo są po 2 odrazu złączone ale pamiętam starszą mobo i bude starszą to masakra... - i + osobno :| omg... nie chce sobie tego nawet przypominać...

Aha - nie wkurzaj się jak Ci coś nie wyjdzie...

W sumie to doszedłem do wniosku, że lepiej składać kompa nie mająć pod ręką drugiego bo wtedy nie można zapytać o coś kumpla czy na forum ale do wszystkiego dochodzi się samemu. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę dziwne podejście ma Alt. Ja rozumiem, że czasy się zmieniają, i że teraz można znaleźć wszystko w internecie, ale przecież istnieje mnóstwo książkowych publikacji skierowanych właśnie do tego typu odbiorców. A co szkoda kasy na taką książkę? :-P - wydaje mi się, że raczej nie powinno być problemu jak się składa taki zestawik na Core2Duo.

Ja sam podczas pierwszego montażu (386DX-40 ... eehhh) posiłkowałem się książką, którą przeczytałem od "deski do deski" - no może po trochu z braku innych, tak powszechnych dzisiaj, źródeł informacji zawartych m.in. w internecie. Ale naprawdę warto zapoznać się choć z podstawami budowy i ogólnymi zasadami działania komputera PC, właśnie w teorii, zanim się zabierzemy za te sprawy w praktyce.

Oczywiście, jeśli ktoś poszukuje pomocy na forum to się jej udziela, tym bardziej że to tematy typowe dla newbie (czyt. "Podstawowe Zagadnienia"), a nie "dołuje" i wysyła do znajomych żeby się tym zajęli. Ale, na boga, najpierw trochę teorii chyba by nie zaszkodziło, co? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komputer jest jak puzzle, wszystko pasuje w jedno miejsce.Według mnie, nie jest potrzebna żadna wiedza, tylko troche mózgu,ew. instrukcja , nawet szympansy potrafią włozyc odpowiedni klocek w odpowiednie miejsce. Jednak dzisiaj można zauważyc po prostu degeneracje umysłową u ludzi, i to nie jest już dysortografia, tylko dysmózgia.

Składałem koledze kompa, została tylko nagrywarka do podłaczenia, powiedział ze sam podlaczy......i podłączył tasme od FDD. To nie jest brak wiedzy, tylko kretyznizm, a wystarczyło spojrzeć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komputer jest jak puzzle, wszystko pasuje w jedno miejsce.Według mnie, nie jest potrzebna żadna wiedza, tylko troche mózgu,ew. instrukcja , nawet szympansy potrafią włozyc odpowiedni klocek w odpowiednie miejsce. Jednak dzisiaj można zauważyc po prostu degeneracje umysłową u ludzi, i to nie jest już dysortografia, tylko dysmózgia.

Składałem koledze kompa, została tylko nagrywarka do podłaczenia, powiedział ze sam podlaczy......i podłączył tasme od FDD. To nie jest brak wiedzy, tylko kretyznizm, a wystarczyło spojrzeć.

Bzdura. Gdybym Ci kazał zrobić coś czego nigdy nie robiłeś i nigdy nawet nie widziałeś na oczy sprzętu przy pomocy, którego masz to coś zrobić/wykonać to ciekaw jestem czy też zostałbyś jednym z bezmózgów. Na 99,9% tak... I szympans nie złoży komputera, nie za pierwszym podejściem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dopasowanie dwóch elementów wymaga jedynie umiejętnosci obserwacji i minimum zdolnosci manualnych. Rozumiem , mamy dwa takie same porty, ale od czego innego i tu już musi być wiedza. Ale jesli zdrowy człowiek ma w ręku kość RAmu i 5 portów z czego jeden pasuje, to chyba trudno o błąd. Ja swoją zabawe zaczynałem bez książek i internetu, a nic nie popsułem, bez zadnego forum byłem w stanie zauwazyc ze komp sie przegrzewa. Podkręcanie.....metoda prób i błędów oraz troche znajomości angielskiego. Niestety dzis ludzie zatracili zdolnosc do samodzielnego myslenia i o wszystko pytają na forum, niedługo będą pytać: dlaczego obraz na monitorze jest niewyraźny?? A bedzie tak dla tego ze monitor ma brudny ekran.

Ewentualnie gdybym widział pierwszy raz na oczy bez zadnej wiedzy paste termo, to nie wiedziałbym do czego służy, ale od czego jest instrukcja.

Podsumowując , nadal uważam że tylko kretyn nie złożyłby kompa bez zadnej wiedzy a jedynie z instrukcją i narzedziami. Chyba ze ktos nie wie jak wkręcic srubke przy pomocy sruboktręta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już wystarczy tych "szympansów" - niektórym się wydaje, że żeby komputer poprawnie pracował to wystarczy go złożyć !

To tylko początek - ważny ale nie najważniejszy ! A ustawienia w Biosie, zainstalowanie systemu i jego konfiguracja, instalacja sterowników, instalacja i konfiguracja antywira i firewalla ???

Tu już niestety najmądrzejszy szympans nie da rady i zaczynają się "schody".

Pozdr. :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bios sie sam ustawia, instalacja windowsa trudna ?no prosze nie osmieszaj sie. Sterowniki sa zazwyczaj na plytach dostarczanych razem z urzadzeniem i instrukcja (ew. instrukcja na plycie) wiec ? Twoja propaganda jest oparta na bardziej chwiejnych argumentach niz ta lepperowska... Powiedz mi co ty chcesz udowodnic ? komu ? mam wrazenie, ze jakies osobiste frustracje przekladasz na forum...

Aha, z tego co wiem, to alt juz kompa zlozyl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi